Alex Horne

Kiropraktor MNKF

Alex har veldig god erfaring med utredning og behandling av et bredt spekter av hofte- og kneplager, fra idrettskader til artrose. Alex behandler selvsagt også nakke- og ryggsmerter hos pasienter i alle aldersgrupper. Han har også lang erfaring fra toppidrettslag i London og Oslo, har derfor stort fokus på øvelser og utfører også dry-needling behandling.

Alex har jobbet som kiropraktor siden 2013 da han ble uteksaminert fra Bournemouth University, (AECC University College) med en Mastergrad i Kiropraktikk). Alex er også videreutdannet som idrettskiropraktor (International Certificate in Sports Chiropractic, FICS) og har jobbet med toppidrettsutøvere innen friidrett, golf, roing, rugby og løping.

Etter studiene jobbet Alex 5 år i London, ved en travel klinikk i Canary Wharf der han fikk mye erfaring med rygg- og nakkeplager. I London jobbet han tverrfaglig med kirurger, spesialister og annet helsepersonell, og så raskt at dette var verdifullt for pasientene. Denne erfaringen har han tatt med seg videre og han er opptatt av å jobbe tverrfaglig for å gi pasientene sine den best mulige oppfølgingen.

Alex flyttet til Oslo og Norge i starten av 2018 og begynte da å jobbe ved Lysaker Kiropraktorklinikk frem til han begynte hos oss på Ullevål Kiropraktorklinikk i November 2020. Han er også medisinsk ansvarlig for Tunet Innebandyklubb med hovedansvar for eliteserielagene på både dame- og herresiden.

På fritiden liker Alex å være aktiv og er glad i både kitesurfing, snowboard, fjellturer og løping. Han har også spilt rugby i 13 år i England. Til tross for at han ikke ble født med ski på beina mener han også at langrenn er en hyggelig vinteridrett, selv om nedoverbakkene er litt utfordrende.

Alex Horne er medlem av Norsk Kiropraktorforening (MNKF) og er autorisert som helsepersonell av Helsedirektoratet.

Positive omtaler

Ingrid Folstad

Ingrid Folstad

Jeg har en mild grad av skoliose som jeg fint klarer å leve med ved å trene og holde meg aktiv, men til tider trenger... Les mer

Jeg har en mild grad av skoliose som jeg fint klarer å leve med ved å trene og holde meg aktiv, men til tider trenger jeg litt hjelp for å holde meg smertefri i nakke og korsrygg.

Jeg begynte med behandling på klinikken, hos Alex, da nakken min låste seg helt og jeg ikke klarte å bevege hodet. Ved hjelp av ulike behandlingsmetoder som knekking, nåler, massasje o.l., samt god oppfølging, fikk jeg fort bevegeligheten tilbake. I ettertid har vi jobbet med å løsne opp muskulaturen i nakken , som har vært veldig stiv, for å lindre smerter og bevare bevegeligheten i nakken, men også skuldre og armer, som har vært plaget som et resultat av den stive nakken.

Jeg har tidligere gått til en del andre kiropraktorer og fysioterapeuter, men det som jeg liker veldig godt med Alex er at han gir meg begge deler - han gir meg den behandlingen jeg trenger (og ikke bare knekker), samtidig som han gir meg øvelser for å kunne forebygge og holde muskulaturen vedlike.

Behandlingen har gitt gode resultater og jeg er veldig fornøyd med Alex som kiropraktor. Han er god på plager i nakke og rygg, og jeg føler meg veldig trygg på den behandling jeg får, da vi sammen finner ut hva som passer best for meg. Jeg føler at han genuint bryr seg om meg og mine plager, og bruker timene våre godt. Ikke minst har han alltid et godt humør som smitter over, spesielt tidlig om morgenen for et b-menneske som meg!

Les mindre
Eva Smorodina

Eva Smorodina

Jeg har hatt knesmerter i flere år, delvis knyttet til min aktive deltakelse i sport, spesielt sprangridning. Alex... Les mer

Jeg har hatt knesmerter i flere år, delvis knyttet til min aktive deltakelse i sport, spesielt sprangridning. Alex Horne ved Ullevål Kiropraktorklinikk hjalp meg med å bli bedre. Alex diagnostiserte meg med patellofemoralt smertesyndrom. Han forklarte tilstanden og behandlet plagene mine, og tilbød ytterligere hjelp gjennom YouTube-kanalen sin. I tillegg lærte jeg hvilke øvelser jeg skulle gjøre hjemme etterpå for å forebygge at disse problemene kommer tilbake. Tusen takk til Alex Horne og Ullevål Kiropraktorklinikk for å gjøre meg bedre!

Les mindre
Majken Korsager

Majken Korsager

Etter flere år med smerter i lyske, hofte og korsrygg fikk jeg til slutt hjelp av Alex Horne. Han fant raskt ut at det... Les mer

Etter flere år med smerter i lyske, hofte og korsrygg fikk jeg til slutt hjelp av Alex Horne. Han fant raskt ut at det var psoas major som forårsaket både smertene og den nedsatte bevegeligheten. Etter litt over et halvt år med målrettet behandling og trening er jeg nå i stand til igjen å gå toppturer, dra pulk og løpe.

Alex sin ekspertise og profesjonelle tilnærming til å finne årsaken til problemene og ikke bare behandle symptomene, har vært uvurderlig for at jeg har fått tilbake bevegeligheten, en smertefri hverdag og igjen kan leve et aktivt liv.

Les mindre
Christine Heitmann

Christine Heitmann

Alex har behandlet meg for nakkeprolaps og muskel/ skjelettplager etter operasjon. På en trygg og hensynsfull måte... Les mer

Alex har behandlet meg for nakkeprolaps og muskel/ skjelettplager etter operasjon. På en trygg og hensynsfull måte bruker han varierte behandlingsteknikker ettersom hva han vurderer er riktig for meg; kiropraktikk, massasje, akupunktur og kinesioteip, mm. Sakte men sikkert har han hjulpet meg til å bygge opp en ny sterk kropp med lite smerter. Han er veldig hyggelig, ydmyk og nysgjerrig innenfor faget sitt, slik at han stadig holder seg oppdatert. Jeg anbefaler han på det varmeste!

Les mindre
Marius Bruun

Marius Bruun

Jeg slet med et vondt kne i fjor vår som gjorde at jeg ikke klarte å løpe. Jeg bestilte en time hos Alex Horne, som... Les mer

Jeg slet med et vondt kne i fjor vår som gjorde at jeg ikke klarte å løpe. Jeg bestilte en time hos Alex Horne, som raskt konstaterte at det var "løperkne" som var årsaken. Etter noen måneders målrettet behandling var jeg i stand til å fullføre Oslo Maraton September 2021. Selvfølgelig fikk jeg smerter i motsatt kne nå i sommer, men på kort tid har Alex klart å få kneet til å fungere såpass at jeg skal prøve meg på Oslo Maraton nå til helgen. Alex Horne anbefales på det sterkeste dersom du sliter med det samme!

Les mindre
Ole Mossin Olesen

Ole Mossin Olesen

Som toppidrettsutøver er man avhengig av at kroppen til enhver tid fungerer, og det er gjerne de små tingene som... Les mer

Som toppidrettsutøver er man avhengig av at kroppen til enhver tid fungerer, og det er gjerne de små tingene som utgjør de store forskjellene.

Med Alex sin brede kompetanse, og nedslagsfelt, har rehabiliteringstiden gått betraktelig ned. Kombinasjon av sportskiropraktikk, oppfølging rundt øvelser/egentrening, og å gi pasienten en forståelse av problemet bak skaden, er veldig bra!

Les mindre

Blogginnlegg av Alex Horne

Image: Din guide til Bakers cyste

Din guide til Bakers cyste

17 okt 2023 in knær

Har du plutselig oppdaget en kul bak kneet ditt? Det kan hende det er en Bakers cyste. Men ikke vær bekymret, de er...