Vi hjelper deg med vestibulær migrene

Bestill time

Slik oppleves vestibulær migrene

Vestibulær migrene er en nevrologisk tilstand som kombinerer klassiske migrenesymptomer med symptomer på balanseforstyrrelser. Det vanligste symptomet er svimmelhet, som kan vare fra minutter til timer, og det kan ledsages av hodepine som varierer i intensitet. Andre vanlige symptomer inkluderer kvalme, oppkast, trykkfølelse i øret, tinnitus eller nedsatt hørsel.

Syns- og hørselsforstyrrelser er også vanlige kjennetegn ved vestibulær migrene. Personer som lider av denne tilstanden kan oppleve økt følsomhet for både lys og lyder. Tåkesyn og andre visuelle forstyrrelser kan også forekomme.

Noen pasienter med vestibulær migrene kan oppleve aura, en rekke forbigående nevrologiske symptomer som kan oppstå før eller under migreneanfallet. Disse inkluderer synsforstyrrelser, prikking eller nummenhet i huden, og vanskeligheter med å snakke. Symptomene kan variere mellom anfall, og ikke alle pasienter vil oppleve alle symptomene.

Hvis du mistenker at du lider av vestibulær migrene, bør du kontakte en helsepersonell for riktig diagnose og behandling.

Hvis du kan svare JA på en eller flere av disse spørsmålene bør du vurdere å få utredet din svimmelheten.

 • Du har svimmelheten som varer fra  minutter til time
 • Hodepine som oftest ensidig, pulserende og moderat til alvorlig i intensitet
 • Kvalme og oppkast som forverred ved bevegelse eller endring av posisjon
 • Økt følsomhet og ubehag for lys (fotofobi)
 • Økt følsomhet for lyder (fonofobi)
 • Tåkesyn eller visuelle forstyrrelser, feks  forbigående blindhet, blinkende lys, synsutfall eller se sikksak-mønster
 • Øresymptomer, feks  trykkfølelse i ørene, tinnitus eller nedsatt hørsel
 • Aura som synsforstyrrelser, prikking eller nummenhet i huden og vanskeligheter med å snakke.

Tilstander vi ofte utreder og/eller behandler:

 • Krystallsyke / Benign paroksysmal posisjonsvertigo
 • Nakkesvimmelhet
 • Vestibulær migrene
 • Meniers
 • Virus på balansenerven / vestibularisnevritt
 • Persisterende postural perseptuell svimmelhet

Parisa Akbarpour

Jeg gikk til Karoline Aalberg etter en anbefaling fra en bekjent og jeg kunne ikke vært mer fornøyd med valget! Jeg hadde skadet ryggen i en ulykke og gikk på krykker, og Karoline hjalp meg på beina igjen. Karoline er en utrolig flink kiropraktor og bryr seg i tillegg virkelig… Les mer

Jeg gikk til Karoline Aalberg etter en anbefaling fra en bekjent og jeg kunne ikke vært mer fornøyd med valget! Jeg hadde skadet ryggen i en ulykke og gikk på krykker, og Karoline hjalp meg på beina igjen. Karoline er en utrolig flink kiropraktor og bryr seg i tillegg virkelig om sine pasienter. Det er vanskelig å beskrive med ord hvor takknemlig jeg er for den gode behandlingen jeg har fått. Les mindre

Bestill time til utredning av din svimmelhet

Karoline Aalberg

Kiropraktor

Karoline fordypet seg i flere forskjellige former for svimmelhet og spesielt vestibulær migrene. Karoline jobber mye med svimmelhet og hodepine hos kvinner.

Les mer

Derfor bør du velge oss

 • Vi har spisskompetanse på svimmelhet
 • Alle våre kiropraktorer er autorisert helsepersonell
 • Vi kan rekvirere MR eller Røntgen ved behov
 • Vi henviser til nevrolog ved behov

Vi bruker informasjonskapsler

Våre nettsider benytter cookies. Dersom cookien ikke er nødvendig for at nettsiden vår skal fungere, vil den ikke lagres på din enhet med mindre du samtykker til dette.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er nødvendig for nettsidens grunnleggende funksjoner og vil derfor alltid være aktivert. Dette inkluderer informasjonskapsler som gjør at du blir husket når du besøker nettsiden innenfor én enkelt økt eller, hvis du ber om det, fra økt til økt. Disse informasjonskapslene muliggjør gjennomføring av aktiviteter og handlinger på nettstedet som du ønsker å gjennomføre, som for eksempel handlevogn- og betalingsprosessen. I tillegg har informasjonskapslene funksjoner i tilknytning til ivaretakelse av nettstedets sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Informasjonskapsler på sosiale medier gir deg mulighet for å koble deg til det sosiale nettverket ditt og dele innhold fra nettstedet vårt via sosiale medier. Informasjonskapsler på annonser (fra tredjeparter) samler informasjon som bidrar til at vi kan tilpasse annonseringen bedre i forhold til dine interesser, både innenfor og utenfor dette nettstedet. I noen tilfeller kan disse informasjonskapslene innebære behandling av dine personopplysninger. Hvis du vil ha mer informasjon om denne behandlingen av personopplysninger, kan du se våre Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Dersom du deaktiverer disse informasjonskapslene, kan det medføre at du ser annonser som ikke er like relevante for deg, eller at det ikke er mulig å koble til like effektivt med Facebook, Google eller andre nettverk, og/eller at du ikke får delt innhold på sosiale medier.