Isjias eller prolapsplager når du er gravid?

Bestill time

Slik kan prolaps være når du er gravid

Under graviditeten kan noen kvinner oppleve prolaps eller isjias, som er tilstander som påvirker ryggen og kan forårsake smerter og ubehag. Prolaps oppstår når en mellomvirvelskive i ryggen buler ut og kan legge press på nærliggende nerver. Isjias beskriver smerte som stråler fra ryggen ned i bena på grunn av irritasjon eller trykk på isjiasnerven.

Graviditetens endringer i kroppen, inkludert den voksende magen og hormonendringer som påvirker bekkenet, kan øke risikoen for ryggsmerter. Det endrede tyngdepunktet og kurvene i ryggen, kan øke spenninger i muskler og ledd.

Symptomene på prolaps eller isjias under graviditeten kan inkludere smerter i korsryggen, setet eller bena, nummenhet eller prikking, og vanskeligheter med å utføre daglige aktiviteter som å gå eller stå oppreist. Disse symptomene kan variere i intensitet fra mild til alvorlig.

Behandlingen av prolaps eller isjias under graviditeten fokuserer på å lindre smerte og ubehag, og teknikkene som benyttes er skånsomme og tilpasset den gravide.

Svarer du ja på et av spørsmålene bør du få undersøkt ryggen din

 • Smerter i korsryggen som stråler ned i ett eller begge ben
 • Du har nummenhet eller prikking ned i benet
 • Du opplever vanskeligheter med å gå eller stå oppreist
 • Det er økt smerte ved belastning
 • Smerten øker ved bestemte bevegelser
 • Smerten begrenser hvor mye du kan være i bevegelse
 • Du du har redusert søvnkvalitet på grunn av smertene
 • Smertene hemmer deg i jobb, familieliv eller andre daglige aktiviteter

Tilstander vi ofte utreder og/eller behandler:

 • Bekkenleddsmerter hos gravide
 • Bekkenlåsning og bekkenløsning
 • Gravide med hodepine
 • Kvinner med rygg og bekkensmerter etter svangerskap
 • Prolaps og isjias hos gravide

Åse-Line Baltzersen

Alltid raskt og god service når ryggen låser seg. Deres fokus på forebygging har også gjort at jeg opplever mindre smerter. Ved å følge Therese Aarsæthers råd om kosthold og bevegelse, trenger jeg bare komme innom av og til =) Les mer

Alltid raskt og god service når ryggen låser seg. Deres fokus på forebygging har også gjort at jeg opplever mindre smerter. Ved å følge Therese Aarsæthers råd om kosthold og bevegelse, trenger jeg bare komme innom av og til =) Les mindre

Therese Aarsæther

Kiropraktor MNKF

Therese har 15 års erfaring med å utrede å følge opp gravide med plager i korsrygg og bekken. Gravide med prolaps eller isjiassmerter er blant de mer krevende pasientene hun følger opp og denne pasientgruppen krever spesielt god oppfølging.

Les mer

Derfor bør du velge Therese Aarsæther

 • Therese har lang erfaring med å følge opp gravide med rygg og bekkenplager
 • Hun har tatt mastergrad i ernæring med fordypning i gravide
 • Hun er autorisert helsepersonell
 • Hun har fordypet seg i gravide med ryggsmerter

Vi bruker informasjonskapsler

Våre nettsider benytter cookies. Dersom cookien ikke er nødvendig for at nettsiden vår skal fungere, vil den ikke lagres på din enhet med mindre du samtykker til dette.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er nødvendig for nettsidens grunnleggende funksjoner og vil derfor alltid være aktivert. Dette inkluderer informasjonskapsler som gjør at du blir husket når du besøker nettsiden innenfor én enkelt økt eller, hvis du ber om det, fra økt til økt. Disse informasjonskapslene muliggjør gjennomføring av aktiviteter og handlinger på nettstedet som du ønsker å gjennomføre, som for eksempel handlevogn- og betalingsprosessen. I tillegg har informasjonskapslene funksjoner i tilknytning til ivaretakelse av nettstedets sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Informasjonskapsler på sosiale medier gir deg mulighet for å koble deg til det sosiale nettverket ditt og dele innhold fra nettstedet vårt via sosiale medier. Informasjonskapsler på annonser (fra tredjeparter) samler informasjon som bidrar til at vi kan tilpasse annonseringen bedre i forhold til dine interesser, både innenfor og utenfor dette nettstedet. I noen tilfeller kan disse informasjonskapslene innebære behandling av dine personopplysninger. Hvis du vil ha mer informasjon om denne behandlingen av personopplysninger, kan du se våre Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Dersom du deaktiverer disse informasjonskapslene, kan det medføre at du ser annonser som ikke er like relevante for deg, eller at det ikke er mulig å koble til like effektivt med Facebook, Google eller andre nettverk, og/eller at du ikke får delt innhold på sosiale medier.