Behandling av Kompartmentsyndrom

Bestill time

Dette er kompartmentsyndrom

Leggmuskulaturen din kan deles inn i fire muskellosjer eller "compartments", hver av disse er omgitt av hinner. Dersom det blir trange forhold i hinnene kaller vi det kompartmentsyndrom. Vanligste symptom er smerter og hevelse i leggmuskulaturen som ved aktivitet, smertene opphører når aktiviteten stopper.

Det er mange mulige årsaker til kompartmentsyndrom. Dersom det oppstår brått, kommer det gjerne som følge av benbrudd eller skade forårsaket av støt/slag mot muskelen. Kronisk kompartmentsyndrom er ganske sjeldent og oppstår da som følge av at leggmuskulaturen vokser raskt i volum. Dette er mest vanlig blant utøvere som driver med idretter der de løper og hopper mye, slik som håndball og fotball.

I tidlige stadier av kompartmentsyndrom anbefales det avlastning og tøying, samt alternativ trening. Det er lurt å unngå belastning som fremprovoserer symptomene i inntil 3 måneder og deretter gradvis gjenoppta treningen. I noen tilfeller kan det være nødvendig med operasjon.

Svarer du ja på et eller flere av spørsmålene bør du få undersøkt leggen

 • Verkende, brennende eller krampende smerte i leggen ved aktivitet
 • Smertene blir gradvis verre ved aktivitet
 • Smertene blir gradvis bedre og forsvinner helt ca 15 min etter du har avsluttet aktivitet
 • Stram følelse i leggen
 • Nummen følelse i leggen
 • Smertene er ofte i begge ben

Slik behandler vi kompartmentsyndrom

 • Rehabiliteringsøvelser
 • Trykkbølgebehandling
 • Manuelle behandlingsteknikker
 • Tørrnålebehandling
 • Medisinsk laserbehandling
 • Teiping
 • Graston behandling og andre bløtvevsteknikker

Jonathan Bruns

Kim er en utmerket kiropraktor! Etter mange år med rugbyskader og generell vanskjøtsel av disse skadene, utviklet jeg kroniske smerter i ryggen og  hoftene. Kim har ikke bare hjulpet meg å behandle disse skadene, men også  hjulpet meg med rehabilitering og forebygging av nye plager. Jeg anbefaler Kim! Les mer

Kim er en utmerket kiropraktor! Etter mange år med rugbyskader og generell vanskjøtsel av disse skadene, utviklet jeg kroniske smerter i ryggen og  hoftene. Kim har ikke bare hjulpet meg å behandle disse skadene, men også  hjulpet meg med rehabilitering og forebygging av nye plager. Jeg anbefaler Kim! Les mindre

Leggundersøkelse pris 750 kr

Espen Aag Holth

Kiropraktor MNKF

Espen har lang erfaring med utredelse og behandling av leggsmerter. Ved å bruke forskjellige behandlingsmetoder blir ett behandlingsforløp spesialtilpasset deg og din plage

Les mer

Christine Grevle Iveland

Kiropraktor MNKF

Cristine har jobbet mye med ankel og leggmerter hos idrettsutøvere. Hun bruker oppdaterte rehabiliteringsøvelser og behandlingsteknikker.

Les mer

Vi garanterer

 • Vi har spisskompetanse på legg og kneskader
 • Alle våre terapeuter er autoriserte fagpersoner
 • Du får utredning i løpet av kort tid
 • Vi kan rekvirere MR eller Røntgen ved behov
 • Vi samarbeider med din fastlege og henviser til ortoped ved behov

Vi bruker informasjonskapsler

Våre nettsider benytter cookies. Dersom cookien ikke er nødvendig for at nettsiden vår skal fungere, vil den ikke lagres på din enhet med mindre du samtykker til dette.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er nødvendig for nettsidens grunnleggende funksjoner og vil derfor alltid være aktivert. Dette inkluderer informasjonskapsler som gjør at du blir husket når du besøker nettsiden innenfor én enkelt økt eller, hvis du ber om det, fra økt til økt. Disse informasjonskapslene muliggjør gjennomføring av aktiviteter og handlinger på nettstedet som du ønsker å gjennomføre, som for eksempel handlevogn- og betalingsprosessen. I tillegg har informasjonskapslene funksjoner i tilknytning til ivaretakelse av nettstedets sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Informasjonskapsler på sosiale medier gir deg mulighet for å koble deg til det sosiale nettverket ditt og dele innhold fra nettstedet vårt via sosiale medier. Informasjonskapsler på annonser (fra tredjeparter) samler informasjon som bidrar til at vi kan tilpasse annonseringen bedre i forhold til dine interesser, både innenfor og utenfor dette nettstedet. I noen tilfeller kan disse informasjonskapslene innebære behandling av dine personopplysninger. Hvis du vil ha mer informasjon om denne behandlingen av personopplysninger, kan du se våre Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Dersom du deaktiverer disse informasjonskapslene, kan det medføre at du ser annonser som ikke er like relevante for deg, eller at det ikke er mulig å koble til like effektivt med Facebook, Google eller andre nettverk, og/eller at du ikke får delt innhold på sosiale medier.