Kink i nakken

Bestill time

Vi hjelper deg med nakkekink

En kink i nakken er en vanlig tilstand som oppstår når en plutselig og uventet bevegelse eller overbelastning i nakke eller øvre del av ryggen, fører til en midlertidig "låsning" eller spenning i nakken. Dette kan føre til smerte, ubehag og begrenset bevegelse i nakken, noe som kan være svært plagsomt.

Typiske symptomer på et kink i nakken inkluderer plutselig og skarp smerte i nakken, vanligvis på den ene siden og begrenset bevegelse i nakken, spesielt når du prøver å snu eller bøye hodet. Det føles ofte både stivt og ømt i nakken, spesielt på det berørte området og smerten kan stråle ut i skuldre eller øvre del av ryggen.

En nakkekink kan også oppstå plutselig etter for eksempel å ha våknet opp etter å ha "sovet feil" eller løftet tunge gjenstander på en uheldig måte. Tilstanden kan være midlertidig, men noen ganger kan symptomene vare i flere dager eller uker avhengig av alvorlighetsgraden.

Selv om en kink i nakken vanligvis er midlertidig og ofte går over av seg selv, kan det være lurt å oppsøke hjelp for å få hjelp til å lindre smertene og bedre bevegeligheten. Individuell oppfølging med behandling for å løse opp stive ledd og muskler, samt råd om tilpassede aktiviteter, kan bidra til å redusere smertene og redusere varigheten.

Svarer du ja på et av spørsmålene bør du få undersøkt nakken

 • Plutselig og skarp smerte i nakken
 • Begrenset bevegelse i nakken, spesielt når du prøver å snu eller bøye hodet
 • Stivhet og ømhet i nakken
 • Smerte som kan stråle ut i skuldrene eller øvre del av ryggen
 • Økt ubehag ved bestemte bevegelser eller stillinger
 • Smertene hemmer deg i hverdagen, enten med tanke på søvn, familieliv eller jobb.

Tilstander vi ofte utreder og/eller behandler:

 • Nakkesmerter
 • Kink i nakken
 • Stivhet i nakken
 • Prolaps i nakken
 • Stenose i nakken
 • Nakkehodepine
 • Spenningshodepine

Åse-Line Baltzersen

Alltid raskt og god service når ryggen låser seg. Deres fokus på forebygging har også gjort at jeg opplever mindre smerter. Ved å følge Therese Aarsæthers råd om kosthold og bevegelse, trenger jeg bare komme innom av og til =) Les mer

Alltid raskt og god service når ryggen låser seg. Deres fokus på forebygging har også gjort at jeg opplever mindre smerter. Ved å følge Therese Aarsæthers råd om kosthold og bevegelse, trenger jeg bare komme innom av og til =) Les mindre

Bestill time til utredning av dine nakkesmerter

Christine Grevle Iveland

Kiropraktor

Christine har lang erfaring med å utrede og behandle en rekke forskjellige nakkeplager slik som kink i nakken.

Les mer

Kim Orderud

Kiropraktor MNHO

Han veldig lang erfaring med både akutte og langvarige prolapsproblemer i nakken. I tillegg til lang erfaring har Kim også tatt en mastergrad i Nevrovitenskap med fordypning i prolaps.

Les mer

Vi garanterer

 • Vi har spisskompetanse på nakkesmerter
 • Alle våre kiropraktorer er autorisert helsepersonell
 • Vi kan rekvirere MR eller Røntgen ved behov
 • Vi kommuniserer med din fastlege og henviser videre ved behov

Vi bruker informasjonskapsler

Våre nettsider benytter cookies. Dersom cookien ikke er nødvendig for at nettsiden vår skal fungere, vil den ikke lagres på din enhet med mindre du samtykker til dette.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er nødvendig for nettsidens grunnleggende funksjoner og vil derfor alltid være aktivert. Dette inkluderer informasjonskapsler som gjør at du blir husket når du besøker nettsiden innenfor én enkelt økt eller, hvis du ber om det, fra økt til økt. Disse informasjonskapslene muliggjør gjennomføring av aktiviteter og handlinger på nettstedet som du ønsker å gjennomføre, som for eksempel handlevogn- og betalingsprosessen. I tillegg har informasjonskapslene funksjoner i tilknytning til ivaretakelse av nettstedets sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Informasjonskapsler på sosiale medier gir deg mulighet for å koble deg til det sosiale nettverket ditt og dele innhold fra nettstedet vårt via sosiale medier. Informasjonskapsler på annonser (fra tredjeparter) samler informasjon som bidrar til at vi kan tilpasse annonseringen bedre i forhold til dine interesser, både innenfor og utenfor dette nettstedet. I noen tilfeller kan disse informasjonskapslene innebære behandling av dine personopplysninger. Hvis du vil ha mer informasjon om denne behandlingen av personopplysninger, kan du se våre Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Dersom du deaktiverer disse informasjonskapslene, kan det medføre at du ser annonser som ikke er like relevante for deg, eller at det ikke er mulig å koble til like effektivt med Facebook, Google eller andre nettverk, og/eller at du ikke får delt innhold på sosiale medier.