Behandling av forstuet ankel

Bestill time

Dette er en forstuet ankel

Det er flere måter å forstue ankelen på, men den vanligste er å vrikke foten utover. Etter et overtråkk kan ankelen bli veldig hoven, smertefull å gå på, stiv, men samtidig oppleves ustabil. Disse plagene etter større- eller mindre skade på leddbånd, senevev og muskulatur i ankelen.

Dette er en av de aller vanligste skadene som oppstår både ved normal aktivitet og under idrett. De fleste blir raskt friske, men det er viktig å beskytte seg mot gjentagende overtråkk. Mange kan utvikle smerter og ustabilitet som kan vare i lange perioder etter den første skaden.

Overtråkk blir som oftest raskere bedre ved avlastningteknikker, behandling for å bedre mobiliteten i ledd og muskulatur i ankel og legg, samt rask igangsetting av rehabiliteringsøvelser. For de med gjentagende overtråkk kan det være fordelaktig å kombinere inn styrke- og balansetrening i kombinasjon med behandling av ankelen.

Svarer du ja på et eller flere av spørsmålene bør du vurdere å få undersøkt ankelen

 • Du har tråkket over nylig eller tidligere
 • Du opplever hevelser, blodutredelse, og sterke smerter når du belaster foten
 • Du opplever hyppige overtråkk
 • Du føler at ankelen din er ustabil
 • Du driver med idrett hvor det er høy risiko for overtråkk, som f.eks. basket, håndball, eller tennis.
 • Smerten din hemmer deg fra å være i aktivitet eller drive med idrett

Slik behandler vi forstuede ankler

 • Veiledning ved akutte overtråkk og kronisk ustabilitet
 • Opplæring i spesifikke fot og ankeløvelser
 • Bløtvevsbehandling
 • Mobiliseringsteknikker
 • Tape og opplæring i bruk av tape

Dr. Sølve Sesseng

Jeg har vært så heldig å få samarbeide med Ullevål kiropraktor-klinikk siden 2010. Derifra har jeg fått gode henvisninger og mange interessante kasus. Behandlerne er lette å kommunisere med, og vi konferer ofte om diagnoser, behandling og oppfølgning. Jeg kan trygt anbefale klinikken til pasienter som stiller høye krav til… Les mer

Jeg har vært så heldig å få samarbeide med Ullevål kiropraktor-klinikk siden 2010. Derifra har jeg fått gode henvisninger og mange interessante kasus. Behandlerne er lette å kommunisere med, og vi konferer ofte om diagnoser, behandling og oppfølgning. Jeg kan trygt anbefale klinikken til pasienter som stiller høye krav til faglig kompetanse og tett oppfølgning. Dr. Sølve Sesseng er radiolog med særlig interesse for muskel- og skjelett, og har tidligere hatt det øverste faglige ansvar for muskel- og skjelett-radiologi på Ullevål sykehus. Han arbeider nå som MR-radiolog på Kongsvinger sykehus. Les mindre

Bestill time til utredning av din ankelplage

Espen Aag Holth

Kiropraktor MNKF

Espen har lang erfaring med utredelse og behandling av ankelforstuelser. Han har over flere år behandlet alt fra idrettsutøvere til kontorarbeidere. Ved å implementere forskjellige behandlingsmetoder fra manuelle teknikker til taping og rehabiliterings øvelser, blir ett behandlingsforløp spesialtilpasset deg og din fot.

Les mer

Derfor bør du velge oss

 • Vi har spisskompetanse på ankelsmerter
 • Alle våre terapeuter er autoriserte fagpersoner
 • Du får utredning i løpet av kort tid
 • Vi kan rekvirere MR eller røntgen ved behov
 • Vi henviser til  din fastlege eller ortoped ved behov

Vi bruker informasjonskapsler

Våre nettsider benytter cookies. Dersom cookien ikke er nødvendig for at nettsiden vår skal fungere, vil den ikke lagres på din enhet med mindre du samtykker til dette.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er nødvendig for nettsidens grunnleggende funksjoner og vil derfor alltid være aktivert. Dette inkluderer informasjonskapsler som gjør at du blir husket når du besøker nettsiden innenfor én enkelt økt eller, hvis du ber om det, fra økt til økt. Disse informasjonskapslene muliggjør gjennomføring av aktiviteter og handlinger på nettstedet som du ønsker å gjennomføre, som for eksempel handlevogn- og betalingsprosessen. I tillegg har informasjonskapslene funksjoner i tilknytning til ivaretakelse av nettstedets sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Informasjonskapsler på sosiale medier gir deg mulighet for å koble deg til det sosiale nettverket ditt og dele innhold fra nettstedet vårt via sosiale medier. Informasjonskapsler på annonser (fra tredjeparter) samler informasjon som bidrar til at vi kan tilpasse annonseringen bedre i forhold til dine interesser, både innenfor og utenfor dette nettstedet. I noen tilfeller kan disse informasjonskapslene innebære behandling av dine personopplysninger. Hvis du vil ha mer informasjon om denne behandlingen av personopplysninger, kan du se våre Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Dersom du deaktiverer disse informasjonskapslene, kan det medføre at du ser annonser som ikke er like relevante for deg, eller at det ikke er mulig å koble til like effektivt med Facebook, Google eller andre nettverk, og/eller at du ikke får delt innhold på sosiale medier.