rotator cuff syndrom

Bestill time

Dette er rotator cuff syndrom

Rotator cuff syndrom er en vanlig tilstand som påvirker skulderleddet og involverer musklene og senene som fester skulderbladet til overarmsbenet. Rotator mansjetten er en gruppe av fire muskler og deres sener som jobber sammen for å stabilisere og bevege skulderleddet.

Rotator cuff syndrom skyldes gjentatte bevegelser over hodet, for eksempel de som utføres i idretter som baseball, svømming og tennis. Det kan også skyldes en plutselig skade, som et fall eller løft av en tung gjenstand. Rotator cuff syndrom er vanligere hos personer over 40 år og hos personer som gjør gjentatte aktiviteter som involverer skulderleddet. Rotator cuff syndrom er underordnet samlebegrepet subakromielt smertesyndrom (SAS) som beskriver smerte i skulderen som stammer fra et område under akromion, en beinstruktur som danner taket i skulderleddet. Subakromielt smertesyndrom kan omfatte ulike tilstander, inkludert rotator cuff syndrom, bursitt, tendinitt og impingement..

Symptomene på rotator cuff syndrom inkluderer smerte i skulderen, svakhet i armen og vanskeligheter med å bevege armen. Smerten kan være skarp eller dump og kan forverres når armen løftes eller roteres. Smerten kan også være til stede om natten, noe som gjør det vanskelig å sove på den berørte siden. Svakheten i armen kan gjøre det vanskelig å utføre aktiviteter som krever løfting eller å nå over hodet. I alvorlige tilfeller kan det være en begrensning av bevegelsesområdet i skulderleddet.

Hvis du kan svare ja på en eller flere av disse utsagnene, bør du vurdere å få undersøkt skulderen din

 • Har du gradvis smerter i skulderen
 • Du har hatt langvarige smerter i skulderen
 • Du har problemer med så løfte armen over hodet
 • Du har stivhet eller nedsatt bevegelse i skulderen
 • Du har vanskeligheter med å løfte eller rotere armen
 • Det er smertefullt å ta av/på jakke eller liknende
 • Du har verkende smerte i skulderen om nettene
 • Skulderplagene dine går ut over hverdagen din.

Skulderplager vi ofte utreder og/eller behandler:

 • artrose i skulderen
 • frossen skulder
 • senebetennelse i skulderen
 • slimposebetennelse
 • rotator cuff syndrom
 • smerter ved skulderbladet
 • nakkeprolaps som gir skuldersmerter

Stine Navarsete

Har fått veldig bra behandling av kiropraktor Christine Iveland! Eg har respondert veldig bra på både justeringer og nålebehandling, og føler at Christine bruker ein teknikk som fungerer veldig bra. Kom inn på grunn av smerter i nedre rygg og er så og sei smertefri på det området no. Har… Les mer

Har fått veldig bra behandling av kiropraktor Christine Iveland! Eg har respondert veldig bra på både justeringer og nålebehandling, og føler at Christine bruker ein teknikk som fungerer veldig bra. Kom inn på grunn av smerter i nedre rygg og er så og sei smertefri på det området no. Har fortsatt å gå til Christine med jevnlige mellomrom. Ho er lett å snakke med, forstår kvar problemet ligg og har ein behagelig framgangsmåte. Kan anbefales på det sterkeste til alle! Les mindre

Bestill time til utredning av din skulderplage

Christine Grevle Iveland

Kiropraktor

Christine har lang erfaring med å utrede og behandle rotator cuff syndrom og andre overbelastningsplager i skulderen

Les mer

Derfor bør du velge oss

 • Vi har spisskompetanse på artrose og andre skulderplager
 • Alle våre terapeuter er autorisert av Helsedirektoratet
 • Du får time til utredning i løpet av 5 virkedager
 • Vi kan rekvirere Ultralyd, MR eller Røntgen ved behov
 • Vi samarbeider med fastlegen din og henviser til ortoped ved behov.

Vi bruker informasjonskapsler

Våre nettsider benytter cookies. Dersom cookien ikke er nødvendig for at nettsiden vår skal fungere, vil den ikke lagres på din enhet med mindre du samtykker til dette.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er nødvendig for nettsidens grunnleggende funksjoner og vil derfor alltid være aktivert. Dette inkluderer informasjonskapsler som gjør at du blir husket når du besøker nettsiden innenfor én enkelt økt eller, hvis du ber om det, fra økt til økt. Disse informasjonskapslene muliggjør gjennomføring av aktiviteter og handlinger på nettstedet som du ønsker å gjennomføre, som for eksempel handlevogn- og betalingsprosessen. I tillegg har informasjonskapslene funksjoner i tilknytning til ivaretakelse av nettstedets sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Informasjonskapsler på sosiale medier gir deg mulighet for å koble deg til det sosiale nettverket ditt og dele innhold fra nettstedet vårt via sosiale medier. Informasjonskapsler på annonser (fra tredjeparter) samler informasjon som bidrar til at vi kan tilpasse annonseringen bedre i forhold til dine interesser, både innenfor og utenfor dette nettstedet. I noen tilfeller kan disse informasjonskapslene innebære behandling av dine personopplysninger. Hvis du vil ha mer informasjon om denne behandlingen av personopplysninger, kan du se våre Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Dersom du deaktiverer disse informasjonskapslene, kan det medføre at du ser annonser som ikke er like relevante for deg, eller at det ikke er mulig å koble til like effektivt med Facebook, Google eller andre nettverk, og/eller at du ikke får delt innhold på sosiale medier.