Behandling av slimposebetennelse i kneet

Bestill time

Dette er knebursitt

Knebursitt oppstår når væskefylte sekkene rundt kneet, kalt bursaer eller slimposer, blir betent på grunn av overbelastning, traumer eller infeksjon. Den mest fremtredende symptomene er smerte, som kan være skarp ved akutt bursitt og verkende og kronisk ved lengre varighet.

Smerten forverres vanligvis ved aktiviteter som løping, hopping, knebøy eller trappetak, og kan vedvare selv i hvile, spesielt ved langvarig sitting med bøyd kne. Hevelse og rødhet i huden over det betente området er vanlige symptomer, sammen med en økning i lokal temperatur. Stivhet og redusert bevegelighet kan oppstå, noe som gjør kneet stramt og vanskelig å bøye eller rette helt. Med mellom 11 og 14 slimposer i og rundt kneet, er en grundig undersøkelse viktig for å identifisere problemområdet.

Tidlig diagnose er viktig for å behandle knebursitt så effektivt som mulig. Hvis du opplever symptomer som smerte, hevelse, rødhet eller redusert bevegelighet i kneet, bør du søke medisinsk råd for utredning og veiledning om den riktige behandlingen for deg.

Hvis du kan svare JA på en eller flere av disse spørsmålene bør du vurdere å få utredet kneplagen din

 • Skarp eller verkende smerte i kneet
 • Hevelse rundt kneet
 • Rødhet i huden av det berørte området.
 • Huden over kneet føles varmt ved berøring.
 • Stivhet og redusert bevegelighet i kneet
 • Ømhet ved berøring av kneet
 • Smerter ved bevegelse eller ved aktiviteter
 • Smerter når du hviler eller sitter i lengre perioder

Tilstander vi ofte utreder og/eller behandler:

 • Artrose i kneet
 • Jumpers knee
 • Runners knee
 • Schlatters sykdom
 • Meniskskade
 • Patellofemoralt smertesyndrom

Marius Bruun

Jeg slet med et vondt kne i fjor vår som gjorde at jeg ikke klarte å løpe. Jeg bestilte en time hos Alex Horne, som raskt konstaterte at det var "løperkne" som var årsaken. Etter noen måneders målrettet behandling var jeg i stand til å fullføre Oslo Maraton September 2021.… Les mer

Jeg slet med et vondt kne i fjor vår som gjorde at jeg ikke klarte å løpe. Jeg bestilte en time hos Alex Horne, som raskt konstaterte at det var "løperkne" som var årsaken. Etter noen måneders målrettet behandling var jeg i stand til å fullføre Oslo Maraton September 2021. Selvfølgelig fikk jeg smerter i motsatt kne nå i sommer, men på kort tid har Alex klart å få kneet til å fungere såpass at jeg skal prøve meg på Oslo Maraton nå til helgen. Alex Horne anbefales på det sterkeste dersom du sliter med det samme! Les mindre

Bestill time til utredning av din kneplage

Alex Horne

Kiropraktor MNKF

Alex har lang erfaring med utredelse og behandling av kneplager slik som slimposebetennelse i kneet. Han har over flere år behandlet alt fra idrettsutøvere til kontorarbeidere med belastningsskader i kneet.

Les mer

Derfor bør du velge Alex Horne

 • Alex Horne har spisskompetanse på knesmerter
 • Han har fordypet seg i kneplager
 • Du får grundig utredning
 • Han kan rekvirere MR eller Røntgen ved behov
 • Han samarbeider med din fastlege og henviser til annen spesialist ved behov

Vi bruker informasjonskapsler

Våre nettsider benytter cookies. Dersom cookien ikke er nødvendig for at nettsiden vår skal fungere, vil den ikke lagres på din enhet med mindre du samtykker til dette.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er nødvendig for nettsidens grunnleggende funksjoner og vil derfor alltid være aktivert. Dette inkluderer informasjonskapsler som gjør at du blir husket når du besøker nettsiden innenfor én enkelt økt eller, hvis du ber om det, fra økt til økt. Disse informasjonskapslene muliggjør gjennomføring av aktiviteter og handlinger på nettstedet som du ønsker å gjennomføre, som for eksempel handlevogn- og betalingsprosessen. I tillegg har informasjonskapslene funksjoner i tilknytning til ivaretakelse av nettstedets sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Informasjonskapsler på sosiale medier gir deg mulighet for å koble deg til det sosiale nettverket ditt og dele innhold fra nettstedet vårt via sosiale medier. Informasjonskapsler på annonser (fra tredjeparter) samler informasjon som bidrar til at vi kan tilpasse annonseringen bedre i forhold til dine interesser, både innenfor og utenfor dette nettstedet. I noen tilfeller kan disse informasjonskapslene innebære behandling av dine personopplysninger. Hvis du vil ha mer informasjon om denne behandlingen av personopplysninger, kan du se våre Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Dersom du deaktiverer disse informasjonskapslene, kan det medføre at du ser annonser som ikke er like relevante for deg, eller at det ikke er mulig å koble til like effektivt med Facebook, Google eller andre nettverk, og/eller at du ikke får delt innhold på sosiale medier.