Langtidsplager etter Stenoseoperasjon

Bestill time

Dette er langtidsplager etter stenoseoperasjon

Langtidsplager etter operasjon for spinalstenose kan forekomme hos enkelte pasienter til tross for vellykkede kirurgiske inngrep. Disse plagene kan variere i alvorlighetsgrad og omfang, og de kan vedvare over tid og påvirke pasientens livskvalitet og daglige funksjoner. Noen av de vanligste langtidsplagene inkluderer vedvarende ryggsmerter, og strålesmerter i sete og ned ben, nummenhet, svakhet og balanseproblemer.

Ryggsmerter etter operasjonen kan skyldes en rekke faktorer, som blant annet arrdannelse rundt operasjonsstedet, permanent skade på nervene etter trykk på nervestrukturene, slitasjeforandringer i ryggen, og økt muskulære plager. Nummenhet og svakhet kan oppstå som følge av vedvarende skade på nerverøttene selv etter at trangheten ved spinalstenosen er fjernet. Disse plagene kan være langvarige og kreve langsiktig oppfølging og behandling.

Pasienter som opplever langtidsplager etter operasjon for spinalstenose kan ha nytte av en helhetlig tilnærming til behandling, inkludert smertestillende medikamenter, kiropraktorbehandling, fysikalsk behandling eller andre former for rehabilitering for å redusere symptomer og forbedre funksjonen. Det er også ikke uvanlig at noen pasienter har behov for å bli operert på nytt.

Svarer du ja på et av spørsmålene bør du få undersøkt ryggen

 • du har blitt operert for spinal stenose i korsryggen
 • du har smerter i korsryggen som ikke har gått over
 • smertene går ned i ett eller begge ben
 • smerten går ut over jobb og/eller daglige aktiviteter

Tilstander vi ofte utreder og/eller behandler:

 • Korsryggsprolaps
 • Smerter i korsryggen med eller uten isjias
 • Stenose i ryggen
 • Langtidsplager etter ryggoperasjon
 • Spondylolistese

Lena Thorsmæhlum

Har gått igjennom flere perioder med vond rygg og prolaps. Kim har hjulpet meg på alle mulige måter og hatt tett oppfølging av meg helt utenom hva man kan forvente. Kim bryr seg virkelig om sine pasienter og er veldig dyktig og kunnskapsrik! Min beste pasientopplevelse noensinne. Les mer

Har gått igjennom flere perioder med vond rygg og prolaps. Kim har hjulpet meg på alle mulige måter og hatt tett oppfølging av meg helt utenom hva man kan forvente. Kim bryr seg virkelig om sine pasienter og er veldig dyktig og kunnskapsrik! Min beste pasientopplevelse noensinne. Les mindre

Jonathan Bruns

Kim er en utmerket kiropraktor! Etter mange år med rugbyskader og generell vanskjøtsel av disse skadene, utviklet jeg kroniske smerter i ryggen og  hoftene og etterhvert flere ryggprolapser. Kim har ikke bare hjulpet meg å behandle disse skadene, men også  hjulpet meg med rehabilitering og forebygging av nye plager. Jeg… Les mer

Kim er en utmerket kiropraktor! Etter mange år med rugbyskader og generell vanskjøtsel av disse skadene, utviklet jeg kroniske smerter i ryggen og  hoftene og etterhvert flere ryggprolapser. Kim har ikke bare hjulpet meg å behandle disse skadene, men også  hjulpet meg med rehabilitering og forebygging av nye plager. Jeg anbefaler Kim på det varmeste! Les mindre

Bestill time til utredning av dine ryggplager

Kim Orderud

Kiropraktor MNHO

Kim har over 15 år erfaring med å utrede og behandle kompliserte ryggsmerter som stenose og prolaps i korsryggen. Han har to mastergrader, en i kiropraktikk og en Mastergrad i Nevrologi der han fordypet seg i prolaps og isjias.

Les mer

Derfor bør du velge Kim Orderud

 • Kim har spisskompetanse på prolaps og isjias, inkludert stenose
 • Han jobber utelukkende med prolaps, stenose og isjiasproblematikk
 • Han har Mastergrad i nevrologi med fordypning i prolaps og isjias
 • Han kan rekvirere MR eller Røntgen ved behov
 • Kim samarbeider med din fastlege og henviser til nevrolog eller kirurg ved behov.

Vi bruker informasjonskapsler

Våre nettsider benytter cookies. Dersom cookien ikke er nødvendig for at nettsiden vår skal fungere, vil den ikke lagres på din enhet med mindre du samtykker til dette.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er nødvendig for nettsidens grunnleggende funksjoner og vil derfor alltid være aktivert. Dette inkluderer informasjonskapsler som gjør at du blir husket når du besøker nettsiden innenfor én enkelt økt eller, hvis du ber om det, fra økt til økt. Disse informasjonskapslene muliggjør gjennomføring av aktiviteter og handlinger på nettstedet som du ønsker å gjennomføre, som for eksempel handlevogn- og betalingsprosessen. I tillegg har informasjonskapslene funksjoner i tilknytning til ivaretakelse av nettstedets sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Informasjonskapsler på sosiale medier gir deg mulighet for å koble deg til det sosiale nettverket ditt og dele innhold fra nettstedet vårt via sosiale medier. Informasjonskapsler på annonser (fra tredjeparter) samler informasjon som bidrar til at vi kan tilpasse annonseringen bedre i forhold til dine interesser, både innenfor og utenfor dette nettstedet. I noen tilfeller kan disse informasjonskapslene innebære behandling av dine personopplysninger. Hvis du vil ha mer informasjon om denne behandlingen av personopplysninger, kan du se våre Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Dersom du deaktiverer disse informasjonskapslene, kan det medføre at du ser annonser som ikke er like relevante for deg, eller at det ikke er mulig å koble til like effektivt med Facebook, Google eller andre nettverk, og/eller at du ikke får delt innhold på sosiale medier.