Vi hjelper deg med krystallsyke

Bestill time

Slik oppleves krystallsyke

Krystallsyke, også kjent som benign paroksysmal posisjonell vertigo (BPPV), er en tilstand som påvirker balansen og fører til plutselige episoder av svimmelhet. Denne svimmelheten er ofte utløst av bestemte hodebevegelser og kan føre til at du opplever en følelse av at omgivelsene spinner eller beveger seg, kjent som vertigo. Sammen med vertigo kan du også oppleve nystagmus, som er ufrivillige, raske øyebevegelser.

I tillegg til svimmelhet og vertigo, kan personer som lider av krystallsyke oppleve kvalme og i noen tilfeller oppkast. Disse symptomene kan gjøre det ubehagelig å bevege seg og kan forverres av plutselige hodebevegelser.

Et annet kjennetegn ved krystallsyke er tretthet som kan oppstå etter en episode av svimmelhet. Trettheten kan påvirke den generelle energinivået og bidra til en følelse av utmattelse etter at symptomene har forsvunnet. Det er viktig å merke seg at symptomene på krystallsyke kan variere fra person til person, og ikke alle opplever alle symptomene.

Hvis du mistenker at du har krystallsyke, er det viktig å oppsøke autorisert helsepersonell for en grundig vurdering og eventuell behandling. Behandlingen består av reponeringsmanøvrer og hjemmeøvelser, og er i de fleste tilfeller svært effektiv.

Hvis du kan svare JA på en eller flere av disse spørsmålene bør du vurdere å få utredet svimmelheten din

 • Svimmelhet som oftest utløst av spesifikke hodebevegelser.
 • Følelse av at omgivelsene spinner eller beveger seg.
 • Ufrivillige, raske øyebevegelser som kan oppstå når du opplever vertigo.
 • Uvelhet som kan følge svimmelheten
 • Kvalme og svimmelhet som kan føre til oppkast.
 • Problemer med å opprettholde balansen og koordinasjonen
 • Ustøhet eller ustabilitet når du står eller går
 • Tretthet etter en episode av svimmelhet

Tilstander vi ofte utreder og/eller behandler:

 • Vestibulær migrene
 • Meniers
 • Virus på balansenerven / vestibularisnevritt
 • Persisterende postural perseptuell svimmelhet
 • Krystallsyke / Benign paroksysmal posisjonsvertigo
 • Nakkesvimmelhet

Tom Daniel Kirkholt

Jeg gikk til Asbjørn grunnet plager etter hjernerystelse, han fant ut det var krystallsyke og jeg ble raskt bedre etter 3 behandlinger og samtidig har jeg fått oppfølging nakkehodepine som jeg fikk etter smellen. Der øvelsene han ga meg i tillegg til behandling fungerte så jeg kunne holde meg i… Les mer

Jeg gikk til Asbjørn grunnet plager etter hjernerystelse, han fant ut det var krystallsyke og jeg ble raskt bedre etter 3 behandlinger og samtidig har jeg fått oppfølging nakkehodepine som jeg fikk etter smellen. Der øvelsene han ga meg i tillegg til behandling fungerte så jeg kunne holde meg i jobb i denne perioden. Les mindre

Marius Myhre Fartum

Jeg har fått god hjelp av Asbjørn etter å vært plaget lenge med nakkehodepine. Tidligere førte muskelspenningene i nakken til hodepine, men med god oppfølging er jeg nå mye bedre. Jeg er veldig fornøyd med behandlingen. Les mer

Jeg har fått god hjelp av Asbjørn etter å vært plaget lenge med nakkehodepine. Tidligere førte muskelspenningene i nakken til hodepine, men med god oppfølging er jeg nå mye bedre. Jeg er veldig fornøyd med behandlingen. Les mindre

Bestill time til utredning av din svimmelhet

Asbjørn Bilben Amundsen

Kiropraktor

Asbjørn har fordypet seg i flere forskjellige former for svimmelhet og spesielt krystallsyke. Han hjelper deg til å få en bedre hverdag med mindre svimmelhet og krystallsyke.

Les mer

Derfor bør du velge oss

 • Vi har spisskompetanse på svimmelhet
 • Alle våre kiropraktorer er autorisert helsepersonell
 • Vi kan rekvirere MR eller Røntgen ved behov
 • Vi henviser til nevrolog eller øre-nese-hals spesialist ved behov

Vi bruker informasjonskapsler

Våre nettsider benytter cookies. Dersom cookien ikke er nødvendig for at nettsiden vår skal fungere, vil den ikke lagres på din enhet med mindre du samtykker til dette.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er nødvendig for nettsidens grunnleggende funksjoner og vil derfor alltid være aktivert. Dette inkluderer informasjonskapsler som gjør at du blir husket når du besøker nettsiden innenfor én enkelt økt eller, hvis du ber om det, fra økt til økt. Disse informasjonskapslene muliggjør gjennomføring av aktiviteter og handlinger på nettstedet som du ønsker å gjennomføre, som for eksempel handlevogn- og betalingsprosessen. I tillegg har informasjonskapslene funksjoner i tilknytning til ivaretakelse av nettstedets sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Informasjonskapsler på sosiale medier gir deg mulighet for å koble deg til det sosiale nettverket ditt og dele innhold fra nettstedet vårt via sosiale medier. Informasjonskapsler på annonser (fra tredjeparter) samler informasjon som bidrar til at vi kan tilpasse annonseringen bedre i forhold til dine interesser, både innenfor og utenfor dette nettstedet. I noen tilfeller kan disse informasjonskapslene innebære behandling av dine personopplysninger. Hvis du vil ha mer informasjon om denne behandlingen av personopplysninger, kan du se våre Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Dersom du deaktiverer disse informasjonskapslene, kan det medføre at du ser annonser som ikke er like relevante for deg, eller at det ikke er mulig å koble til like effektivt med Facebook, Google eller andre nettverk, og/eller at du ikke får delt innhold på sosiale medier.