Behandling av spedbarnsplager

Les mer

Selv om fødsel er en naturlig prosess, kan den være en stor påkjenning for både mor og barn. Forhold som styrtfødsler (svært rask fødsel), seteleie, bruk av tang eller vakuum under fødselen, eller trangt fosterleie i livmoren, kan øke risikoen for muskel- og skjelettplager hos spedbarnet. Favorittside, ammeproblemer og uro eller kolikk er de vanligste årsakene til at foreldre oppsøker oss for å få en vurdering av sitt spedbarn.

Dette kan vi hjelpe med

Vanlige symptomer

Symptomer på slike plager kan variere, noen ganger viser de seg kort tid etter fødselen, mens det andre ganger kan ta lengre tid før de blir mer tydelige. Eksempler på symptomer inkluderer utrøstelig gråt, kolikk, og problemer med å snu hodet. Andre symptomer kan være ammeproblemer, redusert sugerefleks, luftsmerter, vanskeligheter med å snu seg, eller misnøye i ulike stillinger.

Noen ganger skyldes disse symptomene spenninger i nakke og rygg hos spedbarnet, som kan behandles av en kiropraktor.

Barn som plages av smerter kan være mindre aktive, og dette kan påvirke den nevrologiske utviklingen deres. Problemer med å se til begge sider kan føre til at barnet ignorerer en side av kroppen. Tidlig undersøkelse og behandling hos en kiropraktor kan bidra til å identifisere eller forebygge slike problemer.

Behandling av spedbarn hos kiropraktor

Noen foreldre er nervøse for hva slags behandling kiropraktoren utfører. Kiropraktisk behandling av spedbarn utføres skånsomt og er trygt. Under behandlingen bruker kiropraktoren lette trykk og tøyninger. I tillegg gir vi råd om stillinger, mageleie og eventuelle øvelser som kan gjennomføres hjemme. Vanlige bivirkninger inkluderer mindre gråt og bedre søvn, mens forbigående økt irritasjon i inntil 24 timer kan forekomme. Vi kan også henvise videre til helsestasjon, fysioterapeut, barnelege eller annen spesialist ved behov.

 

Vi bruker informasjonskapsler

Våre nettsider benytter cookies. Dersom cookien ikke er nødvendig for at nettsiden vår skal fungere, vil den ikke lagres på din enhet med mindre du samtykker til dette.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er nødvendig for nettsidens grunnleggende funksjoner og vil derfor alltid være aktivert. Dette inkluderer informasjonskapsler som gjør at du blir husket når du besøker nettsiden innenfor én enkelt økt eller, hvis du ber om det, fra økt til økt. Disse informasjonskapslene muliggjør gjennomføring av aktiviteter og handlinger på nettstedet som du ønsker å gjennomføre, som for eksempel handlevogn- og betalingsprosessen. I tillegg har informasjonskapslene funksjoner i tilknytning til ivaretakelse av nettstedets sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Informasjonskapsler på sosiale medier gir deg mulighet for å koble deg til det sosiale nettverket ditt og dele innhold fra nettstedet vårt via sosiale medier. Informasjonskapsler på annonser (fra tredjeparter) samler informasjon som bidrar til at vi kan tilpasse annonseringen bedre i forhold til dine interesser, både innenfor og utenfor dette nettstedet. I noen tilfeller kan disse informasjonskapslene innebære behandling av dine personopplysninger. Hvis du vil ha mer informasjon om denne behandlingen av personopplysninger, kan du se våre Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Dersom du deaktiverer disse informasjonskapslene, kan det medføre at du ser annonser som ikke er like relevante for deg, eller at det ikke er mulig å koble til like effektivt med Facebook, Google eller andre nettverk, og/eller at du ikke får delt innhold på sosiale medier.