Vi hjelper deg med svimmelhet

Bestill time

Dette er svimmelhet

Svimmelhet er en tilstand som rammer mange mennesker og kan presentere i mange forskjellige varianter. Tilstanden kan oppleves som ustøhet, svaiing, tap av balanse eller en følelse av at rommet spinner. Svimmelhet kan være forårsaket av en rekke faktorer, blant annet funksjonsforstyrrelser i nakke, sykdommer i vestibularisapparatet, krystallsyke, nevrologiske sykdommer, hjerteproblemer, medisiner, angst og til og med dehydrering. Selv om svimmelhet ofte er ufarlig og forbigående, kan det i noen tilfeller være et symptom på en mer alvorlig tilstand som krever medisinsk oppmerksomhet. Alvorlige symptomer som kan følge med svimmelhet og som krever umiddelbar medisinsk hjelp inkluderer plutselig hodepine, talevansker, synsforstyrrelser, nedsatt koordinasjon og stiv nakke med feber.

For å diagnostisere årsaken til svimmelhet er det nødvendig å gjennomføre en grundig anamnese og en omfattende klinisk undersøkelse. Dette kan være nevrologiske undersøkelser, balansetester, undersøkelser av vestibularisapparatet, øyereflekser og funksjon i nakke. Ytterligere tester som blodprøver, hørselstester, balansetester og bildediagnostikk kan også være nødvendig i noen tilfeller. Behandlingen av svimmelhet avhenger av den underliggende årsaken og kan inkludere medisiner, vestibulær rehabilitering, reponeringsmanøvrer for krystallsyke, livsstilsendringer og i noen tilfeller kirurgi.

Hvis du opplever gjentatte eller alvorlige episoder med svimmelhet, er det viktig å søke medisinsk hjelp for å få en korrekt diagnose og behandling.

Hvis du kan svare JA på en eller flere av disse spørsmålene bør du vurdere å få utredet din svimmelheten din.

 • Gjentatte episoder av svimmelhet som varer over lengre tid.
 • Øresus eller hørselstap
 • Svimmelhet utløst av bestemte bevegelser eller posisjoner
 • Tretthet og/eller kortpustethet
 • Gjentatt svimmelhet etter hodeskader
 • Plutselig og kraftig svimmelhet med kvalme, oppkast og nystagmus (ufrivillige øyebevegelser)
 • Nedsatt koordinasjon eller balanse
 • Følelsesløshet eller svekkelse i ansikt, arm eller ben
 • Hodepine
 • Synsproblematikk feks sløret eller dobbelt syn
 • Uklar eller uforståelig tale

Tilstander vi ofte utreder og/eller behandler:

 • Krystallsyke / BPPV / Benign paroksysmal posisjonsvertigo
 • Nakkesvimmelhet
 • Vestibulær migrene
 • Meniers
 • Virus på balansenerven / vestibularisnevritt
 • Persisterende postural-perseptuell svimmelhet

Tom Daniel Kirkholt

Jeg gikk til Asbjørn grunnet plager etter hjernerystelse, han fant ut det var krystallsyke og jeg ble raskt bedre etter 3 behandlinger og samtidig har jeg fått oppfølging nakkehodepine som jeg fikk etter smellen. Der øvelsene han ga meg i tillegg til behandling fungerte så jeg kunne holde meg i… Les mer

Jeg gikk til Asbjørn grunnet plager etter hjernerystelse, han fant ut det var krystallsyke og jeg ble raskt bedre etter 3 behandlinger og samtidig har jeg fått oppfølging nakkehodepine som jeg fikk etter smellen. Der øvelsene han ga meg i tillegg til behandling fungerte så jeg kunne holde meg i jobb i denne perioden. Les mindre

Marius Myhre Fartum

Jeg har fått god hjelp av Asbjørn etter å vært plaget lenge med nakkehodepine. Tidligere førte muskelspenningene i nakken til hodepine, men med god oppfølging er jeg nå mye bedre. Jeg er veldig fornøyd med behandlingen. Les mer

Jeg har fått god hjelp av Asbjørn etter å vært plaget lenge med nakkehodepine. Tidligere førte muskelspenningene i nakken til hodepine, men med god oppfølging er jeg nå mye bedre. Jeg er veldig fornøyd med behandlingen. Les mindre

Bestill time til utredning av din svimmelhet

Asbjørn Bilben Amundsen

Kiropraktor

Asbjørn har fordypet seg i flere forskjellige former for svimmelhet. Han hjelper deg til å få en bedre hverdag med mindre svimmelhetsplager.

Les mer

Derfor bør du velge oss

 • Vi har spisskompetanse på svimmelhet
 • Alle våre kiropraktorer er autorisert helsepersonell
 • Vi kan rekvirere MR eller Røntgen ved behov
 • Vi henviser til nevrolog ved behov

Vi bruker informasjonskapsler

Våre nettsider benytter cookies. Dersom cookien ikke er nødvendig for at nettsiden vår skal fungere, vil den ikke lagres på din enhet med mindre du samtykker til dette.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er nødvendig for nettsidens grunnleggende funksjoner og vil derfor alltid være aktivert. Dette inkluderer informasjonskapsler som gjør at du blir husket når du besøker nettsiden innenfor én enkelt økt eller, hvis du ber om det, fra økt til økt. Disse informasjonskapslene muliggjør gjennomføring av aktiviteter og handlinger på nettstedet som du ønsker å gjennomføre, som for eksempel handlevogn- og betalingsprosessen. I tillegg har informasjonskapslene funksjoner i tilknytning til ivaretakelse av nettstedets sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Informasjonskapsler på sosiale medier gir deg mulighet for å koble deg til det sosiale nettverket ditt og dele innhold fra nettstedet vårt via sosiale medier. Informasjonskapsler på annonser (fra tredjeparter) samler informasjon som bidrar til at vi kan tilpasse annonseringen bedre i forhold til dine interesser, både innenfor og utenfor dette nettstedet. I noen tilfeller kan disse informasjonskapslene innebære behandling av dine personopplysninger. Hvis du vil ha mer informasjon om denne behandlingen av personopplysninger, kan du se våre Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Dersom du deaktiverer disse informasjonskapslene, kan det medføre at du ser annonser som ikke er like relevante for deg, eller at det ikke er mulig å koble til like effektivt med Facebook, Google eller andre nettverk, og/eller at du ikke får delt innhold på sosiale medier.