Behandling av Schlatters Sykdom

Bestill time

Dette er Osgood Schlatters sykdom

Osgood Schlatters Sykdom er en knelidleser som kan ramme aktive barn og ungdom i vekst.

På enden av lange rørknokler, slik som feks leggbenet, har vi aktive vekstplater helt til vi er utvokst og disse "lukker seg". Disse vekstplatene er laget av bruskvev og patellarsenen er festet til denne bruskplaten . Når beina vokser, vil senene spenne seg slik at bruskvevet blir irritert. Hvis det utsettes for  ekstra belastning fra mye trening ,og da spesielt løp og hopping, kan det  en del betennelse og smerte lokalt ved senefestet.

Ved Schlatters sykdom vil overbelastningen av denne vekstplatene føre til ekstra bendannelse i form av en klump under kneet. Ofte er denne klumpen uproblematisk, men hos noen blir denne ekstra øm og smertefull.

Hvis du eller barnet ditt kan svare ja på en eller flere av disse utsagnene, bør dere vurdere å få undersøkt kneet

 • Smerten er lokalisert til rett under kneskålen der patellasenen festes på leggbeinet
 • Smerten blir verre ved trening som feks løp og hopping
 • Den rammede er i alderen 10-14 år
 • Det er en hoven og øm kul under kneet

Slik behandler vi plantar fascitt

 • Rehabiliterings- og forebyggendeøvelser
 • Råd og veiledning om avlastende treningsformer
 • Trykkbølgebehandling
 • Manuelle behandlingsteknikker
 • Tørrnålebehandling
 • Medisinsk laserbehandling
 • Teiping

Dr. Sølve Sesseng

Jeg har vært så heldig å få samarbeide med Ullevål kiropraktor-klinikk siden 2010. Derifra har jeg fått gode henvisninger og mange interessante kasus. Behandlerne er lette å kommunisere med, og vi konferer ofte om diagnoser, behandling og oppfølgning. Jeg kan trygt anbefale klinikken til pasienter som stiller høye krav til… Les mer

Jeg har vært så heldig å få samarbeide med Ullevål kiropraktor-klinikk siden 2010. Derifra har jeg fått gode henvisninger og mange interessante kasus. Behandlerne er lette å kommunisere med, og vi konferer ofte om diagnoser, behandling og oppfølgning. Jeg kan trygt anbefale klinikken til pasienter som stiller høye krav til faglig kompetanse og tett oppfølgning. Dr. Sølve Sesseng er radiolog med særlig interesse for muskel- og skjelett, og har tidligere hatt det øverste faglige ansvar for muskel- og skjelett-radiologi på Ullevål sykehus. Han arbeider nå som MR-radiolog på Kongsvinger sykehus. Les mindre

Kneundersøkelse pris 750 kr

Espen Aag Holth

Kiropraktor MNKF

Espen har lang erfaring med utrednign og behandling av knesmerter hos unge idrettsutøvere. Han har over flere år behandlet kneplager slik som schlatters sykdom og andre kneplager

Les mer

Christine Grevle Iveland

Kiropraktor

Christine har jobbet mye med schlatters hos barn og unge. Hun har jobbet mye med landslagsutøvere i ishockey, rugby og håndball. Hun bruker trykkbølgebehandling, laserbehadnling og andre manuelle teknikker.

Les mer

Vi garanterer

 • Vi har spisskompetanse på kneplager hos barn og ungdom
 • Alle våre terapeuter er autoriserte fagpersoner
 • Du får utredning i løpet av kort tid
 • Vi kan rekvirere MR eller Røntgen ved behov
 • Vi samarbeider med din fastlege og henviser til ortoped ved behov

Vi bruker informasjonskapsler

Våre nettsider benytter cookies. Dersom cookien ikke er nødvendig for at nettsiden vår skal fungere, vil den ikke lagres på din enhet med mindre du samtykker til dette.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er nødvendig for nettsidens grunnleggende funksjoner og vil derfor alltid være aktivert. Dette inkluderer informasjonskapsler som gjør at du blir husket når du besøker nettsiden innenfor én enkelt økt eller, hvis du ber om det, fra økt til økt. Disse informasjonskapslene muliggjør gjennomføring av aktiviteter og handlinger på nettstedet som du ønsker å gjennomføre, som for eksempel handlevogn- og betalingsprosessen. I tillegg har informasjonskapslene funksjoner i tilknytning til ivaretakelse av nettstedets sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Informasjonskapsler på sosiale medier gir deg mulighet for å koble deg til det sosiale nettverket ditt og dele innhold fra nettstedet vårt via sosiale medier. Informasjonskapsler på annonser (fra tredjeparter) samler informasjon som bidrar til at vi kan tilpasse annonseringen bedre i forhold til dine interesser, både innenfor og utenfor dette nettstedet. I noen tilfeller kan disse informasjonskapslene innebære behandling av dine personopplysninger. Hvis du vil ha mer informasjon om denne behandlingen av personopplysninger, kan du se våre Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Dersom du deaktiverer disse informasjonskapslene, kan det medføre at du ser annonser som ikke er like relevante for deg, eller at det ikke er mulig å koble til like effektivt med Facebook, Google eller andre nettverk, og/eller at du ikke får delt innhold på sosiale medier.