Behandling av Runners Knee

Bestill time

Dette er runners knee

Runners knee, også kjent som langdistansekne og løpekne, er en samlebetegnelse på smerter på utsiden eller fremsiden av kneet. Det er gjerne de to tilstandene, iliotibialbånd syndrom og patellofemoralt smertesyndrom som blir betegnet som runners knee. Plagene forekommer ofte i idretter som innebærer mye bøy og strekk av kneet. Blant annet løpere, syklister,  håndballspillere og fotballspillere er utsatt, men det kan også oppstå i de som har hatt treningsfri en lengre periode som tar opp igjen aktivitet.

Det er vanlig at smerten kommer over tid og med en gradvis forverring av symptomene. Smerten er normalt sett lokalisert på utsiden eller fremsiden av kneet, og forsterkes som oftest under aktivitet.

Hvis du kan svare ja på en eller flere av disse utsagnene, bør du vurdere å få undersøkt kneet

 • Du har smerter på utsiden av kneet
 • Smerten blir gradvis verre
 • Smerten forsterkes ved løp/sykling og ekstra ved løp i nedovebakke
 • Du trener mye og har nylig økt eller endret treningsmengde eller skotøy

Slik behandler vi runners knee

 • Rehabiliterings- og forebyggende øvelser
 • Trykkbølgebehandling
 • Manuelle behandlingsteknikker
 • Tørrnålebehandling
 • Medisinsk laserbehandling
 • Råd om avlastende treningsformer

Dr. Sølve Sesseng

Jeg har vært så heldig å få samarbeide med Ullevål kiropraktor-klinikk siden 2010. Derifra har jeg fått gode henvisninger og mange interessante kasus. Behandlerne er lette å kommunisere med, og vi konferer ofte om diagnoser, behandling og oppfølgning. Jeg kan trygt anbefale klinikken til pasienter som stiller høye krav til… Les mer

Jeg har vært så heldig å få samarbeide med Ullevål kiropraktor-klinikk siden 2010. Derifra har jeg fått gode henvisninger og mange interessante kasus. Behandlerne er lette å kommunisere med, og vi konferer ofte om diagnoser, behandling og oppfølgning. Jeg kan trygt anbefale klinikken til pasienter som stiller høye krav til faglig kompetanse og tett oppfølgning. Dr. Sølve Sesseng er radiolog med særlig interesse for muskel- og skjelett, og har tidligere hatt det øverste faglige ansvar for muskel- og skjelett-radiologi på Ullevål sykehus. Han arbeider nå som MR-radiolog på Kongsvinger sykehus. Les mindre

Kneundersøkelse pris 750 kr

Espen Aag Holth

Kiropraktor MNKF

Espen har lang erfaring med utredelse og behandling av løpsskader i kne og fot. Han har i mange år behandlet flere idrettsutøvere med forskjellig typer av kneskader slik som runners knee.

Les mer

Christine Grevle Iveland

Kiropraktor MNKF

Christine har jobbet mye med runners knee og andre overbelastningsskader i kneet. Hun bruker trykkbølgebehandling, nålebehandling og andre manuelle teknikker.

Les mer

Vi garanterer

 • Vi har spisskompetanse på runners knee og kneproblematikk
 • Alle våre terapeuter er autoriserte fagpersoner
 • Du får utredning i løpet av kort tid
 • Vi kan rekvivere MR eller Røntgen ved behov
 • Vi samarbeider med din fastlege og henviser til ortoped ved behov

Vi bruker informasjonskapsler

Våre nettsider benytter cookies. Dersom cookien ikke er nødvendig for at nettsiden vår skal fungere, vil den ikke lagres på din enhet med mindre du samtykker til dette.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er nødvendig for nettsidens grunnleggende funksjoner og vil derfor alltid være aktivert. Dette inkluderer informasjonskapsler som gjør at du blir husket når du besøker nettsiden innenfor én enkelt økt eller, hvis du ber om det, fra økt til økt. Disse informasjonskapslene muliggjør gjennomføring av aktiviteter og handlinger på nettstedet som du ønsker å gjennomføre, som for eksempel handlevogn- og betalingsprosessen. I tillegg har informasjonskapslene funksjoner i tilknytning til ivaretakelse av nettstedets sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Informasjonskapsler på sosiale medier gir deg mulighet for å koble deg til det sosiale nettverket ditt og dele innhold fra nettstedet vårt via sosiale medier. Informasjonskapsler på annonser (fra tredjeparter) samler informasjon som bidrar til at vi kan tilpasse annonseringen bedre i forhold til dine interesser, både innenfor og utenfor dette nettstedet. I noen tilfeller kan disse informasjonskapslene innebære behandling av dine personopplysninger. Hvis du vil ha mer informasjon om denne behandlingen av personopplysninger, kan du se våre Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Dersom du deaktiverer disse informasjonskapslene, kan det medføre at du ser annonser som ikke er like relevante for deg, eller at det ikke er mulig å koble til like effektivt med Facebook, Google eller andre nettverk, og/eller at du ikke får delt innhold på sosiale medier.