Prolaps i ryggen etter operasjon

Bestill time

Dette er residivprolaps

Prolaps i ryggen etter operasjon, residivprolaps på fagspråket, forekommer ved at det er et tilbakefall av en prolaps i mellomvirvelskiven etter tidligere prolapsoperasjon. Til tross for vellykkede operasjoner, kan en enkelte oppleve at et prolaps kommer tilbake i den samme skiven. Dette er en langtidskomplikasjon som kan skje hos ca 10% av de opererte og det er typisk etter ett-to år etter operasjon dette oppstår.

Symptomene på residivprolaps ligner ofte de opprinnelige symptomene før operasjonen, inkludert ryggsmerter, strålingssmerter ned i bena, nummenhet og svekkelse. Disse symptomene kan gradvis utvikle seg over tid eller oppstå plutselig.

Diagnose av residivprolaps i korsryggen er på samme måte som med førstegangsprolaps, som involverer grundig undersøkelse og MR. Denne type prolapser er erfaringsmessig betydelig mer krevende å behandle suksessfullt konservativt og krever oftere kirurgi for å bli bedre.

Svarer du ja på et av spørsmålene bør du få undersøkt ryggen

 • du har tidligere blitt operert for korsryggsprolaps
 • smertene har kommet tilbake i enten rygg eller ben
 • smertene går ned i ett eller begge ben
 • smerten går ut over jobb og/eller daglige aktiviteter
 • hosting eller nysing gjør smerten verre
 • du har smerter som er mer enn 3 av 10 på smerteskalaen
 • smertene hemmer deg i hverdagen

Tilstander vi utreder og behandler:

 • Korsryggsprolaps
 • Residivprolaps
 • Smerter i korsryggen med eller uten isjias
 • Stenose i ryggen
 • Falsk isjias
 • Spondylolistese
 • Kink i ryggen
 • Bekkenlåsning

Jonathan Bruns

Kim er en utmerket kiropraktor! Etter mange år med rugbyskader og generell vanskjøtsel av disse skadene, utviklet jeg kroniske smerter i ryggen og  hoftene og etterhvert flere ryggprolapser. Kim har ikke bare hjulpet meg å behandle disse skadene, men også  hjulpet meg med rehabilitering og forebygging av nye plager. Jeg… Les mer

Kim er en utmerket kiropraktor! Etter mange år med rugbyskader og generell vanskjøtsel av disse skadene, utviklet jeg kroniske smerter i ryggen og  hoftene og etterhvert flere ryggprolapser. Kim har ikke bare hjulpet meg å behandle disse skadene, men også  hjulpet meg med rehabilitering og forebygging av nye plager. Jeg anbefaler Kim på det varmeste! Les mindre

Lena Thorsmæhlum

Har gått igjennom flere perioder med vond rygg og prolaps. Kim har hjulpet meg på alle mulige måter og hatt tett oppfølging av meg helt utenom hva man kan forvente. Kim bryr seg virkelig om sine pasienter og er veldig dyktig og kunnskapsrik! Min beste pasientopplevelse noensinne. Les mer

Har gått igjennom flere perioder med vond rygg og prolaps. Kim har hjulpet meg på alle mulige måter og hatt tett oppfølging av meg helt utenom hva man kan forvente. Kim bryr seg virkelig om sine pasienter og er veldig dyktig og kunnskapsrik! Min beste pasientopplevelse noensinne. Les mindre

Bestill time til utredning av ryggprolaps

Kim Orderud

Kiropraktor MNHO

Kim har over 15 år erfaring med å utrede og behandle kompliserte ryggsmerter som prolaps i korsryggen, inkludert residivprolaps eller prolapsopererte som ikke blir helt bra. Han har to mastergrader, en i kiropraktikk og en mastergrad i nevrologi der han fordypet seg i prolaps og isjias.

Les mer

Derfor bør du velge Kim Orderud

 • Kim har spisskompetanse på prolaps og isjias
 • Han har Mastergrad i nevrologi med fordypning i prolaps og isjias
 • Han jobber utelukkende med prolaps og isjiasproblematikk
 • Vi kan rekvirere MR eller Røntgen ved behov
 • Vi samarbeider med din fastlege og henviser til nevrolog eller ortoped ved behov.

Vi bruker informasjonskapsler

Våre nettsider benytter cookies. Dersom cookien ikke er nødvendig for at nettsiden vår skal fungere, vil den ikke lagres på din enhet med mindre du samtykker til dette.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er nødvendig for nettsidens grunnleggende funksjoner og vil derfor alltid være aktivert. Dette inkluderer informasjonskapsler som gjør at du blir husket når du besøker nettsiden innenfor én enkelt økt eller, hvis du ber om det, fra økt til økt. Disse informasjonskapslene muliggjør gjennomføring av aktiviteter og handlinger på nettstedet som du ønsker å gjennomføre, som for eksempel handlevogn- og betalingsprosessen. I tillegg har informasjonskapslene funksjoner i tilknytning til ivaretakelse av nettstedets sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Informasjonskapsler på sosiale medier gir deg mulighet for å koble deg til det sosiale nettverket ditt og dele innhold fra nettstedet vårt via sosiale medier. Informasjonskapsler på annonser (fra tredjeparter) samler informasjon som bidrar til at vi kan tilpasse annonseringen bedre i forhold til dine interesser, både innenfor og utenfor dette nettstedet. I noen tilfeller kan disse informasjonskapslene innebære behandling av dine personopplysninger. Hvis du vil ha mer informasjon om denne behandlingen av personopplysninger, kan du se våre Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Dersom du deaktiverer disse informasjonskapslene, kan det medføre at du ser annonser som ikke er like relevante for deg, eller at det ikke er mulig å koble til like effektivt med Facebook, Google eller andre nettverk, og/eller at du ikke får delt innhold på sosiale medier.