Post Commotio Syndrom

Bestill time

Slik oppleves post commotio syndrom

Post-commotio syndrom er en tilstand der en person opplever vedvarende symptomer etter en hjernerystelse. Disse symptomene kan vare i uker eller måneder etter den opprinnelige skaden og kan påvirke en persons livskvalitet betydelig. Det er viktig å være oppmerksom på symptomene og søke medisinsk hjelp for riktig diagnose og behandling. Kiropraktorer kan spille en viktig rolle i utredning og behandling av post-commotio syndrom.

Vanlige symptomer på post-commotio syndrom inkluderer vedvarende hodepine, svimmelhet, tretthet, irritabilitet, humørsvingninger, søvnproblemer, konsentrasjons- og oppmerksomhetsvansker, samt økt sensitivitet for lys og lyd. Disse symptomene kan variere fra person til person og kan være milde eller alvorlige. Noen personer kan også oppleve angst og depresjon som en følge av post-commotio syndrom.

Behandlingen av post-commotio syndrom vil variere avhengig av de spesifikke symptomene som personen opplever. Det er viktig å oppsøke medisinsk hjelp for riktig diagnose og en individuell behandlingsplan. Kiropraktisk behandling kan inkludere gjenopprettelse av normal funksjon i ryggsøylen, bløtvevsbehandling og råd om ergonomi og kroppsbevegelse for å forbedre livskvalitet og funksjon. Behandling kan også innebære enkle øvelser, vestibulær rehabilitering, kognitiv atferdsterapi og rådgivning om medisiner for å håndtere spesifikke symptomer som søvnproblemer eller depresjon. I tillegg til behandling, er støtte fra familie, venner og helsepersonell viktig for å hjelpe personen med å håndtere deres symptomer og forbedre livskvaliteten.

Hvis du kan svare JA på ett eller flere av disse spørsmålene bør du bli utredet for post commotio syndrom

 • Vedvarende hodepine er et av de vanligste symptomene på post-commotio syndrom
 • Svimmelhet og balanseproblemer som vedvarer lenge etter hjernerystelsen.
 • Økt tretthet og utmattelse, selv når du utfører vanlige daglige aktiviteter
 • Irritabilitet og humørsvingninger
 • Søvnforstyrrelser, som søvnløshet, hypersomni eller endringer i søvnmønstre, kan oppstå.
 • Konsentrasjons- og oppmerksomhetsvansker
 • Lyd- eller lysfølsomhet.
 • Emosjonelle problemer som angst eller depresjon

Tilstander vi ofte utreder og/eller behandler:

 • Vestibulær migrene
 • Meniers
 • Virus på balansenerven / vestibularisnevritt
 • Persisterende postural perseptuell svimmelhet
 • Krystallsyke / Benign paroksysmal posisjonsvertigo
 • Nakkesvimmelhet
 • Hjernerystelse
 • Post Commotio Syndrome

Parisa Akbarpour

Jeg gikk til Karoline Aalberg etter en anbefaling fra en bekjent og jeg kunne ikke vært mer fornøyd med valget! Jeg hadde skadet ryggen i en ulykke og gikk på krykker, og Karoline hjalp meg på beina igjen. Karoline er en utrolig flink kiropraktor og bryr seg i tillegg virkelig… Les mer

Jeg gikk til Karoline Aalberg etter en anbefaling fra en bekjent og jeg kunne ikke vært mer fornøyd med valget! Jeg hadde skadet ryggen i en ulykke og gikk på krykker, og Karoline hjalp meg på beina igjen. Karoline er en utrolig flink kiropraktor og bryr seg i tillegg virkelig om sine pasienter. Det er vanskelig å beskrive med ord hvor takknemlig jeg er for den gode behandlingen jeg har fått. Les mindre

Bestill time til utredning for post commotio syndrom

Karoline Aalberg

Kiropraktor

Karoline fordypet seg i hjernerystelse og de langvarige plagene post commotio syndrom kan gi. Karoline jobber også mye med svimmelhet og hodepine hos kvinner.

Les mer

Derfor bør du velge Karoline Aalberg

 • Karoline har spisskompetanse på hjernerystelse, svimmelhet og hodepine
 • Du får grundig utredning av din hjernerystelse og plage
 • Hun kan rekvirere MR eller Røntgen ved behov
 • Hun henviser til nevrolog eller øre-nese-hals spesialist ved behov
 • Karoline er sertifisert hjernerystelsesbehandler

Vi bruker informasjonskapsler

Våre nettsider benytter cookies. Dersom cookien ikke er nødvendig for at nettsiden vår skal fungere, vil den ikke lagres på din enhet med mindre du samtykker til dette.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er nødvendig for nettsidens grunnleggende funksjoner og vil derfor alltid være aktivert. Dette inkluderer informasjonskapsler som gjør at du blir husket når du besøker nettsiden innenfor én enkelt økt eller, hvis du ber om det, fra økt til økt. Disse informasjonskapslene muliggjør gjennomføring av aktiviteter og handlinger på nettstedet som du ønsker å gjennomføre, som for eksempel handlevogn- og betalingsprosessen. I tillegg har informasjonskapslene funksjoner i tilknytning til ivaretakelse av nettstedets sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Informasjonskapsler på sosiale medier gir deg mulighet for å koble deg til det sosiale nettverket ditt og dele innhold fra nettstedet vårt via sosiale medier. Informasjonskapsler på annonser (fra tredjeparter) samler informasjon som bidrar til at vi kan tilpasse annonseringen bedre i forhold til dine interesser, både innenfor og utenfor dette nettstedet. I noen tilfeller kan disse informasjonskapslene innebære behandling av dine personopplysninger. Hvis du vil ha mer informasjon om denne behandlingen av personopplysninger, kan du se våre Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Dersom du deaktiverer disse informasjonskapslene, kan det medføre at du ser annonser som ikke er like relevante for deg, eller at det ikke er mulig å koble til like effektivt med Facebook, Google eller andre nettverk, og/eller at du ikke får delt innhold på sosiale medier.