Behandling av nakkesmerter

Les mer


Nakkesmerter er en vanlig muskel- og skjelettplage som påvirker mange mennesker i Norge. Smerter i nakken kan ha en betydelig påvirkning på livskvaliteten til de som lider av det. På vår klinikk har vi lang erfaring med å behandle nakkesmerter, og vi tar imot pasienter i alle aldre, med ulike typer nakkeplager.

Vanlige symptomer

Typiske symptomer på nakkesmerter inkluderer smerte som kan være akutt, kronisk eller tilbakevendende. Smerten kan føles stiv eller øm og noen kan også oppleve at smerter stråler ut til skuldrene, armene eller opp til hodet.

Vanlige årsaker

Nakkesmerter kan skyldes flere forskjellige årsaker, inkludert:

Kink i nakken:

En kink i nakken oppstår vanligvis plutselig som følge av en ugunstig bevegelse, løft eller vridning. Dette kan føre til en midlertidig muskelspasme eller strekk i nakke- og skuldermuskulaturen, noe som resulterer i smerte og begrenset bevegelse. Noen kan også våkne med kink etter å ha ligget forkjært.

Prolaps i nakken:

En prolaps i nakken, også kjent som en skiveutglidning, oppstår når den myke kjernen i en mellomvirvelskive i nakken presser seg ut gjennom den ytre fiberringen. Dette kan skje på grunn av aldersrelaterte endringer, skader eller overbelastning av nakken. Når den utbulende delen av skiven presser på nærliggende nerverøtter, kan det forårsake smerter, nummenhet og prikking i armene, i tillegg til lokale nakkesmerter.

Muskelkramper eller muskelspasmer:

Muskelkramper eller muskelspasmer i nakken kan oppstå som følge av langvarig stillesitting i en dårlig holdning, overanstrengelse av nakke- og skuldermuskulaturen, eller som en reaksjon på stress. Dettee kan forårsake smerte og begrenset bevegelse i nakken.

Stenose i nakken:

Nakkestenose refererer til en innsnevring av ryggmargskanalen i nakken, som kan føre til trykk på ryggmargen eller nerverøtter og resultere i smerter, nummenhet, svakhet og i noen tilfeller problemer med finmotorikk og balanse.

Andre vanlige årsaker inkluderer whiplashskader, nakketretthet og aldersrelaterte forandringer i nakkestrukturene.

Kiropraktisk behandling

Ved kiropraktisk behandling av nakkesmerter utføres en grundig undersøkelse for å fastslå årsaken til smertene. Dette kan innebære fysiske undersøkelser, samt behov for røntgen eller MR for å få et fullstendig bilde av nakkestrukturene. Deretter tilpasses behandlingen individuelt og kan inkludere kiropraktiske justeringer, massasje, tøyeøvelser og andre terapeutiske teknikker.

I den akutte fasen av smertene er det viktig å hvile og unngå aktiviteter som kan forverre dem. Gradvis innføring av bevegelsesøvelser og ergonomiske tilpasninger kan bidra til å fremme helbredelse og forebygge tilbakefall.

Våre kiropraktorer har lang erfaring med å behandle nakkesmerter og er dedikert til å gi den beste behandling og oppfølgingen til våre pasienter, slik at de kan oppnå smertelindring og bedre livskvalitet.

Vi bruker informasjonskapsler

Våre nettsider benytter cookies. Dersom cookien ikke er nødvendig for at nettsiden vår skal fungere, vil den ikke lagres på din enhet med mindre du samtykker til dette.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er nødvendig for nettsidens grunnleggende funksjoner og vil derfor alltid være aktivert. Dette inkluderer informasjonskapsler som gjør at du blir husket når du besøker nettsiden innenfor én enkelt økt eller, hvis du ber om det, fra økt til økt. Disse informasjonskapslene muliggjør gjennomføring av aktiviteter og handlinger på nettstedet som du ønsker å gjennomføre, som for eksempel handlevogn- og betalingsprosessen. I tillegg har informasjonskapslene funksjoner i tilknytning til ivaretakelse av nettstedets sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Informasjonskapsler på sosiale medier gir deg mulighet for å koble deg til det sosiale nettverket ditt og dele innhold fra nettstedet vårt via sosiale medier. Informasjonskapsler på annonser (fra tredjeparter) samler informasjon som bidrar til at vi kan tilpasse annonseringen bedre i forhold til dine interesser, både innenfor og utenfor dette nettstedet. I noen tilfeller kan disse informasjonskapslene innebære behandling av dine personopplysninger. Hvis du vil ha mer informasjon om denne behandlingen av personopplysninger, kan du se våre Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Dersom du deaktiverer disse informasjonskapslene, kan det medføre at du ser annonser som ikke er like relevante for deg, eller at det ikke er mulig å koble til like effektivt med Facebook, Google eller andre nettverk, og/eller at du ikke får delt innhold på sosiale medier.