Smerter i skulderen

Les mer

Skuldersmerte refererer til smerte i skulderområdet, som kan være forårsaket av ulike årsaker, inkludert skader, overbelastning, betennelse, slitasje og nevrologiske lidelser. Kiropraktorene ved Ullevål Kiropraktorklinikk har lang erfaring med diagnostisering og behandling av smerter i og rundt skulderen.

Dette kan vi hjelpe deg med

Noen av de vanligste årsakene til skuldersmerter inkluderer:

Senebetennelse i skulderen - Dette oppstår når sener eller muskler i skulderen blir utsatt for overbelastning, oftest over litt tid, slik at det oppstår en seneskade og irritasjon av senevevet.

Rotatorcuffskade - Dette er en vanlig årsak til skuldersmerter som oppstår når en eller flere av musklene og senene som utgjør rotatorcuffen blir skadet, oftest pågrunn av overbelastning.

Frozen shoulder - Dette er en tilstand der skulderen gradvis mister sin bevegelighet, og kan føre til alvorlig smerte og stivhet.

Atrose i skulderen - Dette er en tilstand der brusken som dekker skulderleddet gradvis brytes ned, noe som kan føre til smerter og stivhet.

Slimposebetennelse - Dette er en betennelse i bursaen i skulderen, som er en væskefylt pute som beskytter skulderleddet.

Nakkeprolaps - Dette er når en av mellomvirvelskivene mellom nakkevirvlene buler litt ut som kan føre til  at en nerve i nakken kan komme i klem. Dette vil kunne irritere nerven og kan føre til smerter og nummenhet i nakken, skuldrene og armene, inkludert skuldersmerter spesielt i området rundt skulderbladet.

Subacromielt smertesyndrom - Dette er en samlebetegnelse på smerter i skulderen som ikke nødvendigvis kommer av vevsskade.

Kiropraktisk behandling av smerter i skulderen

Behandlingen av skuldersmerter avhenger av årsaken til smerten. En lege, kiropraktor eller annet kvalifisert helsepersonell kan hjelpe deg med å finne årsaken til smerten og anbefale behandling, som kan inkludere øvelser, manuelle behandlingsformer, medisiner eller kirurgi.

Kiropraktoren vil først utføre en grundig undersøkelse slik at årsaken til hvorfor du har vondt i skulderen blir funnet. I noen tilfeller vil det være nødvendig at du blir henvist til andre undersøkelser feks røntgen eller MR. Etter at undersøkelsene og testene er utført, vil kiropraktoren gi deg en konkret diagnose og en anbefaling på videre oppfølging og tiltak.

Ved behandling av skuldersmerter vil kiropraktoren bruke teknikker for å bedre funksjonen i skulderen din, slik at du får bedre bevegelighet og mindre smerte. Behandlingen du mottar vil ofte innebære at kiropraktoren bruker manuelle teknikker for å oppnå optimal funksjon i muskler, ledd, nervesystem og annet nærliggende bløtvev.

 

Husk at det er viktig å få en nøyaktig diagnose fra en lege eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du opplever skuldersmerter eller andre helseproblemer, slik at du kan få riktig behandling.