Kolikk eller uro hos spedbarn

Bestill time

Vi hjelper deg med kolikk hos spedbarn

Kolikk, også kjent som gråtebarn, er en tilstand der spedbarnet opplever perioder med utrøstelig gråt, ofte uten noen åpenbar årsak. Dette kan være en utfordrende periode for både babyen og foreldrene, da det kan være vanskelig å trøste det gråtende barnet. Kolikk er ikke en diagnose, bare en sekkebetegnelse som beskriver at babyen gråter mer enn det som blir ansett som normalt.

Typiske symptomer på kolikk eller gråtebarn inkluderer utrøstelig gråt som kan vare i flere timer, ofte på samme tidspunkt hver dag. Gråten kan være høylytt og skingrende, og babyen kan virke anspent eller stram i kroppen. Perioder med gråt oppstår vanligvis på ettermiddagen eller kvelden, men kan også forekomme på andre tidspunkter. Foreldre kan føle seg maktesløse og frustrerte over å ikke kunne trøste eller berolige barnet sitt.

Selv om det fremdeles ikke finnes en enighet om årsak eller kur for kolikk, har vi god erfaring med at kiropraktorbehandling kan hjelpe mot utrøstelig gråt dersom det er en underliggende årsak fra muskel- og skjelettsystemet. Vi kan også gi råd og støtte til foreldre om hvordan de best kan håndtere situasjonen.

Hvis du kan svare JA på ett eller flere av disse spørsmålene bør du vurdere å få utredet babyen din.

 • Utrøstelig gråt som kan vare i flere timer, ofte på samme tidspunkt hver dag.
 • Utrøstelig gråt i mer enn 3 timer sammenhengende, minst 3 dager i uken i 3 uker.
 • Gråten kan være høylytt og skingrende, og babyen kan virke anspent eller stram i kroppen.
 • Perioder med gråt oppstår vanligvis på ettermiddagen eller kvelden
 • Gråten er ofte uavhengig av om barnet er matet, bleieskiftet eller forsøkt å trøstes.
 • Du føler deg frustrert over å ikke kunne trøste eller berolige barnet sitt.

Tilstander vi ofte utreder og/eller behandler:

 • Ammeproblemer
 • Favorittside
 • Kolikk eller uro
 • Andre spedbarnsplager
 • Utfordringer med å nå motoriske milepæl, som å rulle rundt, sitte opp, krabbe, gå etc.
 • Ubehag ved mageleie

Åse-Line Baltzersen

Alltid raskt og god service når ryggen låser seg. Deres fokus på forebygging har også gjort at jeg opplever mindre smerter. Ved å følge Therese Aarsæthers råd om kosthold og bevegelse, trenger jeg bare komme innom av og til =) Les mer

Alltid raskt og god service når ryggen låser seg. Deres fokus på forebygging har også gjort at jeg opplever mindre smerter. Ved å følge Therese Aarsæthers råd om kosthold og bevegelse, trenger jeg bare komme innom av og til =) Les mindre

Bestill time til utredning av babyen din

Therese Aarsæther

Kiropraktor MNKF

Therese har over 15 års erfaring med å utrede og behandle gravidplager og spedbarn som for eksempel favorittside, ammeproblemer og kolikk/uro. Hun har to mastergrader, en i kiropraktikk og en mastergrad i ernæring der hun har fordypet seg i kosthold for gravide.

Les mer

Derfor bør du velge Therese

 • Therese har spisskompetanse på utredning og behandling av gravidplager og spedbarn
 • Hun har en mastergrad i ernæring der hun har fordypet seg i kosthold for gravide
 • Du får grundig utredning
 • Hun samarbeider med din fastlege og henviser til spesialist ved behov

Vi bruker informasjonskapsler

Våre nettsider benytter cookies. Dersom cookien ikke er nødvendig for at nettsiden vår skal fungere, vil den ikke lagres på din enhet med mindre du samtykker til dette.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er nødvendig for nettsidens grunnleggende funksjoner og vil derfor alltid være aktivert. Dette inkluderer informasjonskapsler som gjør at du blir husket når du besøker nettsiden innenfor én enkelt økt eller, hvis du ber om det, fra økt til økt. Disse informasjonskapslene muliggjør gjennomføring av aktiviteter og handlinger på nettstedet som du ønsker å gjennomføre, som for eksempel handlevogn- og betalingsprosessen. I tillegg har informasjonskapslene funksjoner i tilknytning til ivaretakelse av nettstedets sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Informasjonskapsler på sosiale medier gir deg mulighet for å koble deg til det sosiale nettverket ditt og dele innhold fra nettstedet vårt via sosiale medier. Informasjonskapsler på annonser (fra tredjeparter) samler informasjon som bidrar til at vi kan tilpasse annonseringen bedre i forhold til dine interesser, både innenfor og utenfor dette nettstedet. I noen tilfeller kan disse informasjonskapslene innebære behandling av dine personopplysninger. Hvis du vil ha mer informasjon om denne behandlingen av personopplysninger, kan du se våre Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Dersom du deaktiverer disse informasjonskapslene, kan det medføre at du ser annonser som ikke er like relevante for deg, eller at det ikke er mulig å koble til like effektivt med Facebook, Google eller andre nettverk, og/eller at du ikke får delt innhold på sosiale medier.