Prolaps i nakken

Bestill time

Slik er nakkeprolaps

Nakkeprolaps, også kjent som cervikal prolaps, er en tilstand der en eller flere av mellomvirvelskivene i nakken buler ut eller blir skadet. Dette kan forårsake ubehag og smerte ved å legge press på nerverøttene.

Det første og mest åpenbare symptomet er ofte nakkesmerter. Smertene kan variere fra milde til intense og kan forverres ved bevegelse av nakken. Mange får også utstrålende smerte. Når prolapsen påvirker nerverøttene som går til armene, kan smerten stråle ut fra nakken og videre til ned bak skulderen, ut i arm og hånd.

Nakkeprolaps kan også føre til nummenhet og prikking i armer, hender og fingre. Dette skyldes igjen at nerverøttene kommer i klem i nakken. I tillegg kan prolapsen forårsake muskelsvakhet i armene og hendene, noe som kan gjøre det vanskelig å utføre enkle oppgaver som å løfte ting eller knytte skoene.

Stivhet og begrenset bevegelse i nakken er også vanlig ved nakkeprolaps. Dette kan føre til redusert bevegelighet i nakken, og gjøre det vanskelig å bevege hodet fra side til side eller opp og ned.

Hvis du mistenker at du har en nakkeprolaps, er det viktig å hjelp feks hos oss for en grundig vurdering og skreddersydd behandling. Å gjenkjenne symptomene tidlig kan bidra til en raskere diagnose og bedre prognose for behandling.

Svarer du ja på et av spørsmålene bør du få undersøkt nakken

 • Smerter i nakken og bak skulderbladet.
 • Utstrålende smerte fra nakken til bak skulderen, ut i arm og hånd.
 • Nummenhet og prikking i armer, hender, eller fingre.
 • Svakhet i armene eller hendene
 • Redusert bevegelighet av nakken eller skulderen.
 • Tidligere plaget med nakkesmerter eller diagnostisert med nakkeprolaps
 • Smertene dine går ut over livskvaliteten, jobb eller familieliv.

Tilstander vi ofte utreder og/eller behandler:

 • Nakkesmerter
 • Kink i nakken
 • Stivhet i nakken
 • Prolaps i nakken
 • Stenose i nakken
 • Nakkehodepine
 • Spenningshodepine

Jonathan Bruns

Kim er en utmerket kiropraktor! Etter mange år med rugbyskader og generell vanskjøtsel av disse skadene, utviklet jeg kroniske smerter i ryggen og  hoftene og etterhvert flere ryggprolapser. Kim har ikke bare hjulpet meg å behandle disse skadene, men også  hjulpet meg med rehabilitering og forebygging av nye plager. Jeg… Les mer

Kim er en utmerket kiropraktor! Etter mange år med rugbyskader og generell vanskjøtsel av disse skadene, utviklet jeg kroniske smerter i ryggen og  hoftene og etterhvert flere ryggprolapser. Kim har ikke bare hjulpet meg å behandle disse skadene, men også  hjulpet meg med rehabilitering og forebygging av nye plager. Jeg anbefaler Kim på det varmeste! Les mindre

Åse-Line Baltzersen

Alltid raskt og god service når ryggen låser seg. Deres fokus på forebygging har også gjort at jeg opplever mindre smerter. Ved å følge Therese Aarsæthers råd om kosthold og bevegelse, trenger jeg bare komme innom av og til =) Les mer

Alltid raskt og god service når ryggen låser seg. Deres fokus på forebygging har også gjort at jeg opplever mindre smerter. Ved å følge Therese Aarsæthers råd om kosthold og bevegelse, trenger jeg bare komme innom av og til =) Les mindre

Bestill time til utredning av nakken din

Kim Orderud

Kiropraktor MNHO

Han har veldig lang erfaring med både akutte og langvarige prolapsproblemer i nakken. I tillegg til lang erfaring har Kim også tatt en mastergrad i Nevrovitenskap med fordypning i prolaps.

Les mer

Christine Grevle Iveland

Kiropraktor

Christine har lang erfaring med å utrede og behandle en rekke forskjellige nakkeplager slik som prolaps i nakken.

Les mer

Derfor bør du velge oss

 • Vi har lang erfaring med å utrede og følge opp prolapspasienter
 • Vi kan henvise deg til MR eller Røntgen ved behov
 • Vi henviser til til Nevrolog ved behov
 • Vi kommuniserer med din fastlege
 • Vi bruker et kvalitetssikret prolapspakke forløp

Vi bruker informasjonskapsler

Våre nettsider benytter cookies. Dersom cookien ikke er nødvendig for at nettsiden vår skal fungere, vil den ikke lagres på din enhet med mindre du samtykker til dette.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er nødvendig for nettsidens grunnleggende funksjoner og vil derfor alltid være aktivert. Dette inkluderer informasjonskapsler som gjør at du blir husket når du besøker nettsiden innenfor én enkelt økt eller, hvis du ber om det, fra økt til økt. Disse informasjonskapslene muliggjør gjennomføring av aktiviteter og handlinger på nettstedet som du ønsker å gjennomføre, som for eksempel handlevogn- og betalingsprosessen. I tillegg har informasjonskapslene funksjoner i tilknytning til ivaretakelse av nettstedets sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Informasjonskapsler på sosiale medier gir deg mulighet for å koble deg til det sosiale nettverket ditt og dele innhold fra nettstedet vårt via sosiale medier. Informasjonskapsler på annonser (fra tredjeparter) samler informasjon som bidrar til at vi kan tilpasse annonseringen bedre i forhold til dine interesser, både innenfor og utenfor dette nettstedet. I noen tilfeller kan disse informasjonskapslene innebære behandling av dine personopplysninger. Hvis du vil ha mer informasjon om denne behandlingen av personopplysninger, kan du se våre Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Dersom du deaktiverer disse informasjonskapslene, kan det medføre at du ser annonser som ikke er like relevante for deg, eller at det ikke er mulig å koble til like effektivt med Facebook, Google eller andre nettverk, og/eller at du ikke får delt innhold på sosiale medier.