Vi hjelper deg med nakkesvimmelhet

Bestill time

Slik oppleves nakkesvimmelhet

Nakkesvimmelhet, også kjent som cervikogen svimmelhet, er en tilstand som påvirker mange mennesker og er ofte relatert til nakkeproblemer. Denne tilstanden er karakterisert ved en rekke symptomer og kjennetegn, men de vanligste symptomene er svimmelhet, nakkesmerter og hodepine.

Svimmelheten du opplever ved nakkesvimmelhet kan gi en følelse av ustøhet, svaiing eller at rommet snurrer rundt en. Dette kan ofte ledsages av nakkesmerter og stivhet som forverres ved bevegelse eller ved å holde hodet i en stilling for lenge.

I tillegg til de nevnte symptomene, kan personer med nakkesvimmelhet også oppleve redusert bevegelighet i nakken, hodepine, øresus (tinnitus), balanseproblemer og kvalme. Noen ganger kan ufrivillige øyebevegelser, kjent som nystagmus, også være til stede hos pasienter med denne tilstanden.

Hvis du opplever noen av disse symptomene, er det viktig å kontakte autorisert helsepersonell, slik som en kiropraktor, for å få en nøyaktig diagnose og riktig behandling.

Hvis du kan svare JA på en eller flere av disse spørsmålene bør du vurdere å få utredet svimmelheten din

 • Følelse av ustøhet, svaiing eller en følelse av at rommet snurrer rundt deg
 • Smerter og stivhet i nakken, ofte forverret ved bevegelse eller ved å holde hodet i en stilling lenge
 • Spenningshodepine eller hodepine som oppstår i bakhodet og stråler fremover
 • Nedsatt bevegelighet i nakken
 • Øresus, ringing, summing eller banking i øret.
 • Balanseproblemer, usikkerhet og ustøhet når du står eller går
 • Kvalme og ubehag som kan forverres av bevegelse eller posisjonsendring.
 • Ufrivillige øyebevegelser

Tilstander vi ofte utreder og/eller behandler:

 • Krystallsyke / Benign paroksysmal posisjonsvertigo
 • Nakkesvimmelhet
 • Vestibulær migrene
 • Meniers
 • Virus på balansenerven / vestibularisnevritt
 • Persisterende postural perseptuell svimmelhet

Parisa Akbarpour

Jeg gikk til Karoline Aalberg etter en anbefaling fra en bekjent og jeg kunne ikke vært mer fornøyd med valget! Jeg hadde skadet ryggen i en ulykke og gikk på krykker, og Karoline hjalp meg på beina igjen. Karoline er en utrolig flink kiropraktor og bryr seg i tillegg virkelig… Les mer

Jeg gikk til Karoline Aalberg etter en anbefaling fra en bekjent og jeg kunne ikke vært mer fornøyd med valget! Jeg hadde skadet ryggen i en ulykke og gikk på krykker, og Karoline hjalp meg på beina igjen. Karoline er en utrolig flink kiropraktor og bryr seg i tillegg virkelig om sine pasienter. Det er vanskelig å beskrive med ord hvor takknemlig jeg er for den gode behandlingen jeg har fått. Les mindre

Bestill time til utredning av din svimmelhet

Karoline Aalberg

Kiropraktor

Karoline fordypet seg i flere forskjellige former for svimmelhet og spesielt nakkesvimmelhet. Karoline jobber mye med svimmelhet, hjernerystelse og hodepine hos kvinner.

Les mer

Derfor bør du velge oss

 • Vi har spisskompetanse på svimmelhet
 • Alle våre kiropraktorer er autorisert helsepersonell
 • Vi kan rekvirere MR eller Røntgen ved behov
 • Vi henviser til nevrolog ved behov

Vi bruker informasjonskapsler

Våre nettsider benytter cookies. Dersom cookien ikke er nødvendig for at nettsiden vår skal fungere, vil den ikke lagres på din enhet med mindre du samtykker til dette.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er nødvendig for nettsidens grunnleggende funksjoner og vil derfor alltid være aktivert. Dette inkluderer informasjonskapsler som gjør at du blir husket når du besøker nettsiden innenfor én enkelt økt eller, hvis du ber om det, fra økt til økt. Disse informasjonskapslene muliggjør gjennomføring av aktiviteter og handlinger på nettstedet som du ønsker å gjennomføre, som for eksempel handlevogn- og betalingsprosessen. I tillegg har informasjonskapslene funksjoner i tilknytning til ivaretakelse av nettstedets sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Informasjonskapsler på sosiale medier gir deg mulighet for å koble deg til det sosiale nettverket ditt og dele innhold fra nettstedet vårt via sosiale medier. Informasjonskapsler på annonser (fra tredjeparter) samler informasjon som bidrar til at vi kan tilpasse annonseringen bedre i forhold til dine interesser, både innenfor og utenfor dette nettstedet. I noen tilfeller kan disse informasjonskapslene innebære behandling av dine personopplysninger. Hvis du vil ha mer informasjon om denne behandlingen av personopplysninger, kan du se våre Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Dersom du deaktiverer disse informasjonskapslene, kan det medføre at du ser annonser som ikke er like relevante for deg, eller at det ikke er mulig å koble til like effektivt med Facebook, Google eller andre nettverk, og/eller at du ikke får delt innhold på sosiale medier.