Slik behandles Osgood Schlatters og Sinding Larsen Johansson Syndrom

Artiklene på ullevalkiropraktor.no er skrevet av kiropraktorer med lang erfaring med rygg, nakke og andre muskel- og skjelettplager.

Alle artikler blir gjennomgått av en av våre redaktører med medisinsk bakgrunn (kiropraktor). Ved behov konferer vi med vårt medisinske fagpanel.

Vi  er nøye på å bruke kildehenvisning i artiklene, men vårt fokus er å skrive lettfattelige artikler for folk flest.

Vi ønsker at våre artikler skal være så nøyaktig som mulig. Oppdager du feil eller mangler, setter vi stor pris på om du gir beskjed om dette.

LES MER: Kvalitetssikring av vårt medisinske fagpanel

Osgood SchlattersHar du hørt om Osgood Schlatters Sykdom? Nei, det hadde ikke jeg heller da jeg var 12 år og hadde intense smerter i mitt kne etter rugbykamper.

Er barnet ditt i en aktiv alder og har smerter i et eller begge knær? Da kan det muligens være Osgood Schlatters sykdom eller den mindre kjente “Sinding Larsen Johannson Syndrom".
Dette var for ca 20 år siden, og legen var usikker på hva det var. Vi fikk beskjed om at det mest sannsynlig var voksesmerter, og at jeg bare måtte hvile meg frisk. Det eneste jeg visste var at jeg hadde en veldig vond og øm kul på mitt kne, og det siste jeg ville var å hvile meg frisk. Jeg ville bare gjøre det jeg likte best i hele verden.

Spille rugby.

Kjenner du deg igjen i historien min? Eller har du barn som er i samme situasjon? Heldigvis har kunnskapen om Osgood Schlatters Sykdom og Sinding Larsen Johansson Syndrom (SLJS) blitt mer velkjent blant fagfolk generelt i løpet av de siste 20 årene. Nå finnes det god hjelp å få. Det fantes det nok da også, vi visste bare ikke om det.

Hva er det og hvorfor skjer Schlatters og SLJS?

Kneet til et barn er ikke det samme som et voksent kne. Endene av knoklene i hele kroppen deres er myke, og vokser fremdeles. Disse kalles epifyser. Disse ser nesten ut som brusk, ikke bein. Mens barna vokser, blir knoklene lenger, og til slutt blir endene hardt beinvev, slik vi voksne har.

Knoklene til barn, spesielt i låret, kan vokse veldig raskt i perioder. Og ofte klarer ikke bløtvevet som muskler, å adaptere og bli lengre like raskt. Dette betyr at disse sterke musklene og senene blir stramme og drar hardt på de myke vekstplatene. Derfor kan vekstplatene bli irritert, eller ved en mer alvorlig grad blir dratt litt vekk fra beinet (avulsjon).

En god metafor er å tenke på en klatrer på en vegg. Tauet er muskelen eller senen. Den festes til veggen, som er knokkelen i metaforen.

Hos barn er veggen (beinet) myk som for eksempel kalk. For mye tensjon kan løsne, eller dra ut festning/spiken.

Hos voksne er veggen solid som betong og sitter helt fast. Voksne har mer sjanse til å skade tauet, eller musklene, enn barn.

På Schlatters pasienter - drar lårmuskelen (quadriceps) på festningen til skinnebeinet under kneskålen.
På Sinding Larsen Johansson pasienter - drar lårmuskelen på nedre del av kneskålen.

Schlatters sykdom Sinding Larsen Johansson syndrom

Hvem får disse knesykdommene?

Tilstanden oppstår ofte hos barn i 11-16 års alderen som er aktive og i en voksende fase. Jenter opplever ofte symptomer tidligere enn gutter siden benet vokser tidligere. Mens gutter rammes tre ganger hyppigere enn jenter.

Smertene vedvarer ofte mellom 6-18 måneder, men det er ikke uvanlig at de kan vedvare mye lenger også.

Symptomer:

 • Moderate til intense lokaliserte smerter (se bilde).
 • Smertene forverres spesielt under og direkte etter aktivitet.
 • Smertene er verre på et kne (2-3 av 10 har på begge knær).
 • Området er sensitivt å ta på.
 • Utvikling av en hard eggformet kul under kneskålen (Schlatters).

Smertene skjer på grunn av.

 1. Den stramme muskulaturen drar på og irriterer festet. Schlatters og SLJA er mer vanlig hos idrettsutøvende og aktive barn på grunn av høyere krefter og belastning på kneet. Over tid, adapterer beinet med å bli mer hardt og vokser til at det kan se ut som en sensitiv beinkul.
  Dette er mer vanlig i sluttfasen av sykdommen. Kulen forsvinner ikke når barnet har vokst ferdig, men den slutter å gjøre vondt når beinet er ferdigvokst.
 2. Den mindre kjente årsaken til smerter hos de med Schlatters og SLJS er kompresjon av bløtvevet under lårmuskelsenen. Siden tensjon i lårmuskelen er økt, kan dette øke press og friksjon på vevet under og rundt kneskålen. Som slimposer, bindvev og fettputer for eksempel.
  Derfor kan det være vondt når kneet er bøyd i lengre perioder, som å sitte på huk eller sitte i bilen for eksempel. Det anbefales at barn med sånne smerter ikke tøyer eller strekker musklene.

Aktiviteter som vanligvis forverre smertene:

 • Løping / Spurt / Vending / Bråstopp
 • Hopping
 • Sparking
 • Idrett
 • Tøyestillinger
  • Å sitte på huk
  • Å sitte i bil / kino
  • Dype knebøy
  • Passivt tøyning av lårmuskelen

Alex Horne har min sterke anbefaling. Faglig sterk, lytter til pasienten og bruker god tid på behandlingen. Gratis parkering like ved klinikken. Anbefaler sterkt.
Slet med utførelse av øvelser som markløft og knebøy grunnet smerter i korsrygg. Fikk grundig utredning og veiledning, samt effektive øvelser av Alex. Har nå ingen smerter under trening. Opplevde behandlingen veldig profesjonell.
Jeg gir Alex mine beste anbefalinger. Veldig seriøs og kompetent. Nøye med utredning, dyktig kurativ og så kan du stole på at han ikke driver med «overbehandling».
Lars Erik Flato
Lars Erik Flato
1684079850
Jeg ble rådet av min fastlege å ta kontakt med Ullevål Kiropraktorklinikk. Jeg skadet halebeinet mitt i et fall på langrennski. Har i 2 år hatt smerter av og på, som har gjort hverdagslige gjøremål tidvis røffe. Jeg har gått i behandling hos Alex Horne. Jeg har fått veldig god hjelp, og mange gode råd. Behandlingene er raske og effektive, og jeg har fått god veiledning på trening som utføres mellom behandlingene. Det har vært rask bedring.
Etter jeg ignorerte smerter i hofta i 1-2 måneder, hvor jeg gikk fra å løpe uten smerter, til litt smerte, til at jeg bare kunne løpe i motbakke, til at jeg til slutt ikke kunne løpe var det helt klart for meg at jeg måtte gjøre noe. Jeg søkte endel på nett og fant Alex Horne. Han har fulgt meg opp i 2 måneder nå og fant raskt ut hva som kunne forbedres. Han var veldig profesjonell, imøtekommende og genuint opptatt i å finne ut hva som var viktig for meg, og hva som var min intensjon med opptreningen. Han ga meg spesifikke øvelser tilpasset meg, som hadde som hensikt å styrke og mobilisere de områdene som hadde bidratt til skaden. Etter bare noen uker, kunne jeg begynne å trappe opp trening. Dette hadde jeg aldri klart uten hans hjelp og veiledning. Nå er jeg på god vei opp i volum igjen på løpingen og har kommet sterke fra det hele. Så fornøyd med behandlingen og oppfølgingen at jeg nå har begynt å jobbe med andre områder. Anbefaler Alex Horne på det sterkeste!
Jeg har slitt med hoftesmerter i over 10 år. MR/CT/Røntgen er tatt flere ganger uten noen entydig konklusjon. Mulig noe dysplasi, mulig FAI, mulig noe artrose...Flere fysioterapeuter er prøvd ut, uten særlig hell før nå. Alex Horne har vært til stor hjelp i behandling og med å sette opp et enkelt og overkommelig treningsopplegg for styrke og stabilisering av hofte. Dette har så langt gitt gode resultater, og bedre enn jeg hadde trodd på forhånd. Daglige smerter er nesten borte og jeg kan nå gjøre langt flere fysiske aktiviteter enn tidligere.
Hege J Bøhler
Hege J Bøhler
1665649333
Kjempe fornøyd! Barnet mitt (2 mnd)hadde store magesmerter og forstoppelse. Hadde henne hos Karoline Aalberg 3 ganger og all smerte og forstoppelse forsvant. Anbefaler klinikken sterkt! Skal tilbake hvis det er nødvendig.
Dardane Xani
Dardane Xani
1663745999
Ullevål kiropraktorklinikk ved Alex Horne hjalp meg svært raskt tilbake etter krystallsyke og svimmelhet fra akutt stiv/ smerter i nakke og hode. Alex fant raskt frem til en behandling som passet for meg, noe som gjorde at jeg var tilbake og kunne ta meg av min lille baby i løpet av bare noen behandlinger. Startet første behandling med å sjangle inn på behandlingsrommet, men etter en uke intensiv behandling kunne jeg fungere som normalt igjen. Anbefaler på det sterkeste Ullevål kiropraktorklinikk for hjelp til å bli kvitt svimmelhet og vond nakke!
Jeg slet med et vondt kne i fjor vår som gjorde at jeg ikke klarte å løpe. Jeg bestilte en time hos Alex Horne, som raskt konstaterte at det var "løperkne" som var årsaken. Etter noen måneders målrettet behandling var jeg i stand til å fullføre Oslo Maraton September 2021.Selvfølgelig fikk jeg smerter i motsatt kne nå i sommer, men på kort tid har Alex klart å få kneet til å fungere såpass at jeg skal prøve meg på Oslo Maraton nå til helgen.Alex Horne anbefales på det sterkeste dersom du sliter med det samme!
Marius Bruun
Marius Bruun
1663104960
Ive been to several chiropractors but never quite felt it was right for me. Treatment with Alex Horne at Ullevål Kiropraktor has been the best so far and it's really helped me with neck pains I've been having and knowing what exercise I can continue at home to alleviate future pains. Definitely recommend.
Mateo Lundstøl
Mateo Lundstøl
1661939816
Jeg har alltid blitt godt ivaretatt og fått profesjonell hjelp. Dyktige behandlere, som lytter til deg og gir deg deg best mulig behandling av høy kvalitet, som igjen gir deg trygghet. Anbefales.
Alex har vært en god støtte i forbindelse med en kneskade. Hyggelig og positiv, en kombinasjon med behandling og øvelser, og det har gitt gode resultater.
Helge Hafstad
Helge Hafstad
1661454294
Jeg har en mild grad av skoliose som jeg fint klarer å leve med ved å trene og holde meg aktiv, men til tider trenger jeg litt hjelp for å holde meg smertefri i nakke og korsrygg.Jeg begynte med behandling på klinikken, hos Alex, da nakken min låste seg helt og jeg ikke klarte å bevege hodet. Ved hjelp av ulike behandlingsmetoder som knekking, nåler, massasje o.l., samt god oppfølging, fikk jeg fort bevegeligheten tilbake. I ettertid har vi jobbet med å løsne opp muskulaturen i nakken , som har vært veldig stiv, for å lindre smerter og bevare bevegeligheten i nakken, men også skuldre og armer, som har vært plaget som et resultat av den stive nakken.Jeg har tidligere gått til en del andre kiropraktorer og fysioterapeuter, men det som jeg liker veldig godt med Alex er at han gir meg begge deler - han gir meg den behandlingen jeg trenger (og ikke bare knekker), samtidig som han gir meg øvelser for å kunne forebygge og holde muskulaturen vedlike.Behandlingen har gitt gode resultater og jeg er veldig fornøyd med Alex som kiropraktor. Han er god på plager i nakke og rygg, og jeg føler meg veldig trygg på den behandling jeg får, da vi sammen finner ut hva som passer best for meg. Jeg føler at han genuint bryr seg om meg og mine plager, og bruker timene våre godt. Ikke minst har han alltid et godt humør som smitter over, spesielt tidlig om morgenen for et b-menneske som meg!
Ingrid Folstad
Ingrid Folstad
1661371423
js_loader

Oppsøk helsepersonell

Det er viktig at du kontakter en fagperson for å finne årsaken til smertene og stille korrekt diagnose.
Schlatters og SLJS kan lett bli forvekslet med voksesmerter.

Voksesmerter skjer oftest om natten, og i midten av knokkelen. Ikke lokalt på muskel/senefestene som med Schlatters og SLJS.

Hos noen barn, kan det også være lurt å utelukke osteochondritis dissecans.

Osteochondritis dissecans er en sjelden skade hvor en del av brusken med underliggende ben løsner fra leddflaten og kan falle ut i leddhulen; hyppigst i kneleddet.

Kneundersøkelse

Så barna må bare vokse ut av det? - Absolutt ikke!

Tenk på dette. De fleste Schlatters og SLJS saker begynner i september. Hvorfor skjer det? Er det noen mystiske krefter som mykner beinene til alle barna i Norge?

Nei, det er skolestart, og idrettsklubber. Over sommeren har barna slappet helt av, svømt, gått i flip-flops, spist is. Og når skolen starter igjen har de begynt med sport nesten hver eneste dag.

Disse problemene oppstår fordi de gjør for mye, for fort…! (1)

Barna skal være aktive. Men de må ikke gå fra null til hundre med en gang skolebjellen ringer. De fleste smarte voksne vet at de ikke kan fullføre full innsats på treningsprogrammet hver dag etter en periode av inaktivitet, uten å forvente at noe ødelegges!

Alle tenker at barna er lagd av gummi, og ja, de er stort sett det. Men det er godt å huske at mens barna vokser, er det noen kroppsdeler som krever litt mer tilpasning. Som med Schlatters og Sinding Larsen Johansson syndrom.

Og det er ikke bare knærne heller. Barn er også sårbart for andre skader i sene/muskelfeste. Nemlig “Severs sykdom”: som påvirker hælen, og “Bekken apofyseskade”.

Hos barn vokser føttene før skinnebeina og deretter lårbena og bekkenet til slutt. Derfor ser du ofte unge barn med alt for store føtter!

Det er derfor at barnet ditt kan utvikle Sever’s (lokalisert bakre hæl smerter) før de utvikle Schlatters eller SLJS. Og de kan få bekken apofyseskader etter kneproblemene.

Så hvis barna ditt har hatt hælproblemer, er det ekstra lurt å vurdere forebyggende virksomheter mot kne- og bekkenskader.

Mest sannsynlig alder at barna kan få avulsjonskade*:

Sever’s 7-9 (2)

Sinding Larsen Johansson Syndrom 11-13 (3)

Osgood Schlatters 12-15 (4)

Bekken apofyseskader (AIIS) 13-17 (5)**

*Forskning varierer veldig. Kan være yngre eller eldre.
**Vekstsenter er individuelt og er forskjellig for gutter og jenter. Som regel vokser jenter ferdig før gutter.

Så burde barna trene eller hvile?

Barna må ikke slutte med å trene eller spille! En del blir dessverre anbefalt å slutte helt med fysisk aktivitet, og med mindre de har alvorlige symptomer, er dette en bjørnetjeneste! Å slutte å trene kan få negative konsekvenser for en ung gutt eller jente i sin mest aktive alder, fysisk, sosialt og mentalt. Trening og aktivitet kan også hjelpe barna å vokse seg sterkere, komme i bedre form og bli mer fysisk robust senere i livet.

Følg disse tre enkle tips for ditt barn som vil være aktivt med Schlatters eller Sinding Larsen Johannson syndrom:

 1. Smertene under trening må ikke være mer enn 2/10 på smerteskala*.
 2. Smertene fra trening må roe seg innen en time.
 3. Kneet må ikke være verre den neste dagen.

*Barna forstår ofte ikke hva “2/10” betyr. Ofte beskriver barn det som 10/10 siden de er lei av å ikke kunne spille som de vil. Lære barna ved bruk av denne smiley face skalaen, eller forklar at “2/10” kan beskrives som “irriterende” bare.

VAS smerteskala for barn

Det beste tipset er å finpusse aktivitetsnivået til barna.

Spør dem hva som gjør mest vondt, og finn en måte å unngå det i aktivitetene de gjør. For eksempel, å trene kun halvparten av økten, eller å unngå spurt eller hopping. Det hjelper også å samarbeide med treneren. Kanskje du kan snakke med treneren litt om kneproblemet, og om hvor mye barnet ditt tåler.

Det hjelper også å tenke på hva barnet har gjort annerledes i det siste? Ny eller mer trening? Nye sko? Nye daglige rutiner? Dette kan hjelpe veldig å finne ut årsaken til økt belastning på kneet, og derfor med finpussing av aktivitetene.

Forståelse, fra barnets side, er veldig viktig, og hjelper mye i forbedringsprosessen. Det er til slutt de som kjenner smerten og bidrar i aktivitetene. Din kiropraktor kan forklare at det ikke er noe farlig, og strategier for å redusere mengde belastning.

Det er også lurt å vurdere stress, søvn, angst og næringsstoffer hos barna. Disse kan påvirke hvordan de opplever smertene.

Hvordan kan dette behandles hos kiropraktor?

De som får hjelp og rett råd tidlig kan bli bedre raskere. De som går med smerter en lengre periode før de får hjelp og da kan det ta lengre tid før de blir bedre (6).

Det finnes flere trygge måter knærne kan behandles hos barna med Schlatters eller SLJS. Din kiropraktor kan anbefale:

 • Oppmykning av bindevevet rundt kneskålen, låret og leggen med massasjeteknikker. En fagperson kan også be foreldre til å hjelpe barna med dette hjemme selv.
 • Taping før aktivitet for å avlaste quadricepssenen.
 • Styrketrening for knærne, legg-, hofte- og kjernemuskulatur.
 • Bevegelsesmønstre, trening som knebøy, utfall, venning, hopping. Barn er ofte veldig aktivt, men det er ikke alltid at de har lært seg bra bevegelsesmønsteret. Slik kan de lett overbelaste knærne.
 • Opplæring om bruk av foam roller på stram muskulatur i lår og legg.
 • Bruk av ispose spesielt etter trening eller kamp.
Alex Horne har min sterke anbefaling. Faglig sterk, lytter til pasienten og bruker god tid på behandlingen. Gratis parkering like ved klinikken. Anbefaler sterkt.
Slet med utførelse av øvelser som markløft og knebøy grunnet smerter i korsrygg. Fikk grundig utredning og veiledning, samt effektive øvelser av Alex. Har nå ingen smerter under trening. Opplevde behandlingen veldig profesjonell.
Jeg gir Alex mine beste anbefalinger. Veldig seriøs og kompetent. Nøye med utredning, dyktig kurativ og så kan du stole på at han ikke driver med «overbehandling».
Lars Erik Flato
Lars Erik Flato
1684079850
Jeg ble rådet av min fastlege å ta kontakt med Ullevål Kiropraktorklinikk. Jeg skadet halebeinet mitt i et fall på langrennski. Har i 2 år hatt smerter av og på, som har gjort hverdagslige gjøremål tidvis røffe. Jeg har gått i behandling hos Alex Horne. Jeg har fått veldig god hjelp, og mange gode råd. Behandlingene er raske og effektive, og jeg har fått god veiledning på trening som utføres mellom behandlingene. Det har vært rask bedring.
Etter jeg ignorerte smerter i hofta i 1-2 måneder, hvor jeg gikk fra å løpe uten smerter, til litt smerte, til at jeg bare kunne løpe i motbakke, til at jeg til slutt ikke kunne løpe var det helt klart for meg at jeg måtte gjøre noe. Jeg søkte endel på nett og fant Alex Horne. Han har fulgt meg opp i 2 måneder nå og fant raskt ut hva som kunne forbedres. Han var veldig profesjonell, imøtekommende og genuint opptatt i å finne ut hva som var viktig for meg, og hva som var min intensjon med opptreningen. Han ga meg spesifikke øvelser tilpasset meg, som hadde som hensikt å styrke og mobilisere de områdene som hadde bidratt til skaden. Etter bare noen uker, kunne jeg begynne å trappe opp trening. Dette hadde jeg aldri klart uten hans hjelp og veiledning. Nå er jeg på god vei opp i volum igjen på løpingen og har kommet sterke fra det hele. Så fornøyd med behandlingen og oppfølgingen at jeg nå har begynt å jobbe med andre områder. Anbefaler Alex Horne på det sterkeste!
Jeg har slitt med hoftesmerter i over 10 år. MR/CT/Røntgen er tatt flere ganger uten noen entydig konklusjon. Mulig noe dysplasi, mulig FAI, mulig noe artrose...Flere fysioterapeuter er prøvd ut, uten særlig hell før nå. Alex Horne har vært til stor hjelp i behandling og med å sette opp et enkelt og overkommelig treningsopplegg for styrke og stabilisering av hofte. Dette har så langt gitt gode resultater, og bedre enn jeg hadde trodd på forhånd. Daglige smerter er nesten borte og jeg kan nå gjøre langt flere fysiske aktiviteter enn tidligere.
Hege J Bøhler
Hege J Bøhler
1665649333
Kjempe fornøyd! Barnet mitt (2 mnd)hadde store magesmerter og forstoppelse. Hadde henne hos Karoline Aalberg 3 ganger og all smerte og forstoppelse forsvant. Anbefaler klinikken sterkt! Skal tilbake hvis det er nødvendig.
Dardane Xani
Dardane Xani
1663745999
Ullevål kiropraktorklinikk ved Alex Horne hjalp meg svært raskt tilbake etter krystallsyke og svimmelhet fra akutt stiv/ smerter i nakke og hode. Alex fant raskt frem til en behandling som passet for meg, noe som gjorde at jeg var tilbake og kunne ta meg av min lille baby i løpet av bare noen behandlinger. Startet første behandling med å sjangle inn på behandlingsrommet, men etter en uke intensiv behandling kunne jeg fungere som normalt igjen. Anbefaler på det sterkeste Ullevål kiropraktorklinikk for hjelp til å bli kvitt svimmelhet og vond nakke!
Jeg slet med et vondt kne i fjor vår som gjorde at jeg ikke klarte å løpe. Jeg bestilte en time hos Alex Horne, som raskt konstaterte at det var "løperkne" som var årsaken. Etter noen måneders målrettet behandling var jeg i stand til å fullføre Oslo Maraton September 2021.Selvfølgelig fikk jeg smerter i motsatt kne nå i sommer, men på kort tid har Alex klart å få kneet til å fungere såpass at jeg skal prøve meg på Oslo Maraton nå til helgen.Alex Horne anbefales på det sterkeste dersom du sliter med det samme!
Marius Bruun
Marius Bruun
1663104960
Ive been to several chiropractors but never quite felt it was right for me. Treatment with Alex Horne at Ullevål Kiropraktor has been the best so far and it's really helped me with neck pains I've been having and knowing what exercise I can continue at home to alleviate future pains. Definitely recommend.
Mateo Lundstøl
Mateo Lundstøl
1661939816
Jeg har alltid blitt godt ivaretatt og fått profesjonell hjelp. Dyktige behandlere, som lytter til deg og gir deg deg best mulig behandling av høy kvalitet, som igjen gir deg trygghet. Anbefales.
Alex har vært en god støtte i forbindelse med en kneskade. Hyggelig og positiv, en kombinasjon med behandling og øvelser, og det har gitt gode resultater.
Helge Hafstad
Helge Hafstad
1661454294
Jeg har en mild grad av skoliose som jeg fint klarer å leve med ved å trene og holde meg aktiv, men til tider trenger jeg litt hjelp for å holde meg smertefri i nakke og korsrygg.Jeg begynte med behandling på klinikken, hos Alex, da nakken min låste seg helt og jeg ikke klarte å bevege hodet. Ved hjelp av ulike behandlingsmetoder som knekking, nåler, massasje o.l., samt god oppfølging, fikk jeg fort bevegeligheten tilbake. I ettertid har vi jobbet med å løsne opp muskulaturen i nakken , som har vært veldig stiv, for å lindre smerter og bevare bevegeligheten i nakken, men også skuldre og armer, som har vært plaget som et resultat av den stive nakken.Jeg har tidligere gått til en del andre kiropraktorer og fysioterapeuter, men det som jeg liker veldig godt med Alex er at han gir meg begge deler - han gir meg den behandlingen jeg trenger (og ikke bare knekker), samtidig som han gir meg øvelser for å kunne forebygge og holde muskulaturen vedlike.Behandlingen har gitt gode resultater og jeg er veldig fornøyd med Alex som kiropraktor. Han er god på plager i nakke og rygg, og jeg føler meg veldig trygg på den behandling jeg får, da vi sammen finner ut hva som passer best for meg. Jeg føler at han genuint bryr seg om meg og mine plager, og bruker timene våre godt. Ikke minst har han alltid et godt humør som smitter over, spesielt tidlig om morgenen for et b-menneske som meg!
Ingrid Folstad
Ingrid Folstad
1661371423
js_loader

Opprinnelig skrevet av Diodor Bugge 2016

Bearbeidet og oppdatert av Alex Horne 2023

LAST NED ARTIKKEL

Har du spørsmål til artikkelen eller lurer på om vi kan hjelpe deg? Ta kontakt med oss ved å trykke på knappen nedenfor, så svarer vi deg så fort vi har mulighet.  Har du spørsmål til artikkelen eller lurer på om vi kan hjelpe deg? Ta kontakt med oss ved å trykke på knappen nedenfor, så svarer vi deg så fort vi har mulighet.

  Kontakt oss

  Alex har veldig god erfaring med utredning og behandling av et bredt spekter av hofte- og kneplager, fra idrettskader til artrose. Alex behandler selvsagt også nakke- og ryggsmerter hos pasienter i alle aldersgrupper. Han har også lang erfaring fra toppidrettslag i London og Oslo, har derfor stort fokus på øvelser og utfører også dry-needling behandling.

  Vi bruker informasjonskapsler

  Våre nettsider benytter cookies. Dersom cookien ikke er nødvendig for at nettsiden vår skal fungere, vil den ikke lagres på din enhet med mindre du samtykker til dette.

  Dine innstillinger for informasjonskapsler

  Disse informasjonskapslene er nødvendig for nettsidens grunnleggende funksjoner og vil derfor alltid være aktivert. Dette inkluderer informasjonskapsler som gjør at du blir husket når du besøker nettsiden innenfor én enkelt økt eller, hvis du ber om det, fra økt til økt. Disse informasjonskapslene muliggjør gjennomføring av aktiviteter og handlinger på nettstedet som du ønsker å gjennomføre, som for eksempel handlevogn- og betalingsprosessen. I tillegg har informasjonskapslene funksjoner i tilknytning til ivaretakelse av nettstedets sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Informasjonskapsler på sosiale medier gir deg mulighet for å koble deg til det sosiale nettverket ditt og dele innhold fra nettstedet vårt via sosiale medier. Informasjonskapsler på annonser (fra tredjeparter) samler informasjon som bidrar til at vi kan tilpasse annonseringen bedre i forhold til dine interesser, både innenfor og utenfor dette nettstedet. I noen tilfeller kan disse informasjonskapslene innebære behandling av dine personopplysninger. Hvis du vil ha mer informasjon om denne behandlingen av personopplysninger, kan du se våre Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Dersom du deaktiverer disse informasjonskapslene, kan det medføre at du ser annonser som ikke er like relevante for deg, eller at det ikke er mulig å koble til like effektivt med Facebook, Google eller andre nettverk, og/eller at du ikke får delt innhold på sosiale medier.