Nerve i klem i ryggen

Bestill time

Dette er nerve i klem i ryggen

Nerve i klem i ryggen, også kjent som isjias eller lumbal radikulopati, oppstår når en nerve i nedre del av ryggen blir irritert eller blir klemt. Dette kan føre til smerte, nummenhet, prikking og svakhet i benet eller foten på den berørte siden, samt begrenset bevegelse i ryggen.

Typiske symptomer på nerve i klem i ryggen inkluderer skarp, strålende smerte fra ryggen ned i benet eller foten, vanligvis på den ene siden av kroppen. Mange opplever nummenhet eller prikking i benet eller foten, med redusert følsomhet eller en følelse av at deler av benet "sover". Du kan også oppleve begrenset bevegelse i ryggen, spesielt når du prøver å bøye deg fremover, bakover eller til siden eller økt smerte ved spesifikke bevegelser eller stillinger som øker trykket på den irriterte nerven.

Mange får muskelstivhet og spenninger i ryggen og benet som en reaksjon på smerten eller som et forsøk på å beskytte den irriterte nerven. Forverring av symptomer ved hosting, nysing eller toalettbesøk, kommer av økt trykk på den irriterte nerven. Disse symptomene kan variere i intensitet og varighet avhengig av alvorlighetsgraden og individuelle faktorer.

Det er viktig å søke medisinsk hjelp hvis symptomene er alvorlige, vedvarer over tid eller påvirker dagliglivet betydelig. En kiropraktor kan bidra til å diagnostisere årsaken og anbefale en passende behandlingsplan for å lindre symptomene og forbedre funksjonen i ryggen.

Hvis du kan svare JA på ett eller flere av disse spørsmålene bør du vurdere å få utredet dine ryggsmerter.

 • Skarp, strålende smerte fra ryggen ned i benet eller foten.
 • Nummenhet eller prikking i benet eller foten.
 • Svakhet i benet eller foten, som kan påvirke ganglaget.
 • Begrenset bevegelse i ryggen i visse retninger.
 • Økt smerte i benet ved spesifikke bevegelser eller stillinger.
 • Muskelstivhet og spenninger i ryggen og/eller benet.
 • Smerte som forverres ved aktiviteter som belaster ryggen
 • Forverring av symptomer ved hoste, nysing eller toalettbesøk
 • Smertene hemmer deg i hverdagen på jobb eller hjemme

Tilstander vi ofte utreder og/eller behandler:

 • Korsryggprolaps
 • Spinal stenose
 • Piriformissyndrom
 • Spondylolistese
 • Piriformissyndrom
 • Falsk isjias
 • Nerve i klem i ryggen

Lena Thorsmæhlum

Har gått igjennom flere perioder med vond rygg og prolaps. Kim har hjulpet meg på alle mulige måter og hatt tett oppfølging av meg helt utenom hva man kan forvente. Kim bryr seg virkelig om sine pasienter og er veldig dyktig og kunnskapsrik! Min beste pasientopplevelse noensinne. Les mer

Har gått igjennom flere perioder med vond rygg og prolaps. Kim har hjulpet meg på alle mulige måter og hatt tett oppfølging av meg helt utenom hva man kan forvente. Kim bryr seg virkelig om sine pasienter og er veldig dyktig og kunnskapsrik! Min beste pasientopplevelse noensinne. Les mindre

Jonathan Bruns

Kim er en utmerket kiropraktor! Etter mange år med rugbyskader og generell vanskjøtsel av disse skadene, utviklet jeg kroniske smerter i ryggen og  hoftene og etterhvert flere ryggprolapser. Kim har ikke bare hjulpet meg å behandle disse skadene, men også  hjulpet meg med rehabilitering og forebygging av nye plager. Jeg… Les mer

Kim er en utmerket kiropraktor! Etter mange år med rugbyskader og generell vanskjøtsel av disse skadene, utviklet jeg kroniske smerter i ryggen og  hoftene og etterhvert flere ryggprolapser. Kim har ikke bare hjulpet meg å behandle disse skadene, men også  hjulpet meg med rehabilitering og forebygging av nye plager. Jeg anbefaler Kim på det varmeste! Les mindre

Bestill time til utredning av dine ryggplager

Kim Orderud

Kiropraktor MNHO

Kim har over 15 år erfaring med å utrede og behandle kompliserte ryggsmerter og isjias. Han har to mastergrader, en i kiropraktikk og en Mastergrad i Nevrologi der han fordypet seg i prolaps og isjias.

Les mer

Derfor bør du velge Kim Orderud

 • Kim har spisskompetanse på prolaps og isjias
 • Han har Mastergrad i nevrologi med fordypning i prolaps og isjias
 • Han jobber utelukkende med prolaps og isjiasproblematikk
 • Han kan rekvirere MR eller røntgen ved behov
 • Kim  samarbeider med din fastlege og henviser til nevrolog eller ortoped ved behov.

Vi bruker informasjonskapsler

Våre nettsider benytter cookies. Dersom cookien ikke er nødvendig for at nettsiden vår skal fungere, vil den ikke lagres på din enhet med mindre du samtykker til dette.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er nødvendig for nettsidens grunnleggende funksjoner og vil derfor alltid være aktivert. Dette inkluderer informasjonskapsler som gjør at du blir husket når du besøker nettsiden innenfor én enkelt økt eller, hvis du ber om det, fra økt til økt. Disse informasjonskapslene muliggjør gjennomføring av aktiviteter og handlinger på nettstedet som du ønsker å gjennomføre, som for eksempel handlevogn- og betalingsprosessen. I tillegg har informasjonskapslene funksjoner i tilknytning til ivaretakelse av nettstedets sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Informasjonskapsler på sosiale medier gir deg mulighet for å koble deg til det sosiale nettverket ditt og dele innhold fra nettstedet vårt via sosiale medier. Informasjonskapsler på annonser (fra tredjeparter) samler informasjon som bidrar til at vi kan tilpasse annonseringen bedre i forhold til dine interesser, både innenfor og utenfor dette nettstedet. I noen tilfeller kan disse informasjonskapslene innebære behandling av dine personopplysninger. Hvis du vil ha mer informasjon om denne behandlingen av personopplysninger, kan du se våre Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Dersom du deaktiverer disse informasjonskapslene, kan det medføre at du ser annonser som ikke er like relevante for deg, eller at det ikke er mulig å koble til like effektivt med Facebook, Google eller andre nettverk, og/eller at du ikke får delt innhold på sosiale medier.