Favorittside

Bestill time

Dette er favorittside hos spedbarn

Favorittside hos spedbarn refererer til den foretrukne stillingen eller retningen som spedbarnet foretrekker å ligge eller vende hodet mot mens det hviler eller sover. Typiske tegn på favorittside hos spedbarn inkluderer at babyen foretrekker å vende hodet eller ansiktet mot en bestemt side og mange ser en tydelig asymmetri i hodets fasong eller stilling, med en side som virker mer presset eller flat enn den andre.

Det kan være vanskelig å få baby til å snu hodet mot den ikke-foretrukne siden, eller at baby viser tegn til irritabilitet eller ubehag når det forsøkes. Noen kan også se at den ene armen eller hånden brukes mer under utforskning og lek.

Det er viktig å merke seg at favorittside hos spedbarn vanligvis er en midlertidig fase som kan endre seg over tid. Det kan være forskjellige årsaker til at spedbarnet utvikler en preferanse for en bestemt side, inkludert nakkestivhet eller asymmetrisk muskelbruk.

En kombinasjon av hjemmeøvelser, råd om variasjon av stilling og behandling gir ofte en svært god effekt for å få tilbake god bevegelighet i nakke.

Hvis du kan svare JA på ett eller flere av disse spørsmålene bør du vurdere å få utredet babyen din.

 • Spedbarnet foretrekker å vende hodet eller ansiktet mot en bestemt side
 • Tydelig asymmetri i hodets fasong eller stilling.
 • Vanskeligheter med å få spedbarnet til å snu hodet eller ansiktet mot den ikke-foretrukne siden.
 • Foretrukket bruk av en arm eller hånd på den foretrukne siden av kroppen mens det utforsker eller leker.
 • Spedbarnet viser tydelige tegn til irritabilitet eller ubehag når det blir plassert på den ikke-foretrukne siden.
 • Problemer ved å legge til brystet

Tilstander vi ofte utreder og/eller behandler:

 • Ammeproblemer
 • Favorittside
 • Kolikk eller uro
 • Andre spedbarnsplager
 • Utfordringer med å nå motoriske milepæl, som å rulle rundt, sitte opp, krabbe, gå etc.
 • Ubehag ved mageleie

Åse-Line Baltzersen

Alltid raskt og god service når ryggen låser seg. Deres fokus på forebygging har også gjort at jeg opplever mindre smerter. Ved å følge Therese Aarsæthers råd om kosthold og bevegelse, trenger jeg bare komme innom av og til =) Les mer

Alltid raskt og god service når ryggen låser seg. Deres fokus på forebygging har også gjort at jeg opplever mindre smerter. Ved å følge Therese Aarsæthers råd om kosthold og bevegelse, trenger jeg bare komme innom av og til =) Les mindre

Bestill time til utredning av favorittside hos babyen din

Therese Aarsæther

Kiropraktor MNKF

Therese har over 15 års erfaring med å utrede og behandle gravidplager og spedbarn som for eksempel favorittside, ammeproblemer og kolikk/uro. Hun har to mastergrader, en i kiropraktikk og en mastergrad i ernæring der hun har fordypet seg i kosthold for gravide.

Les mer

Derfor bør du velge Therese

 • Therese har spisskompetanse på utredning og behandling av gravidplager og spedbarn
 • Hun har en mastergrad i ernæring der hun har fordypet seg i kosthold for gravide
 • Du får grundig utredning
 • Hun samarbeider med din fastlege og henviser til spesialist ved behov

Vi bruker informasjonskapsler

Våre nettsider benytter cookies. Dersom cookien ikke er nødvendig for at nettsiden vår skal fungere, vil den ikke lagres på din enhet med mindre du samtykker til dette.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er nødvendig for nettsidens grunnleggende funksjoner og vil derfor alltid være aktivert. Dette inkluderer informasjonskapsler som gjør at du blir husket når du besøker nettsiden innenfor én enkelt økt eller, hvis du ber om det, fra økt til økt. Disse informasjonskapslene muliggjør gjennomføring av aktiviteter og handlinger på nettstedet som du ønsker å gjennomføre, som for eksempel handlevogn- og betalingsprosessen. I tillegg har informasjonskapslene funksjoner i tilknytning til ivaretakelse av nettstedets sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Informasjonskapsler på sosiale medier gir deg mulighet for å koble deg til det sosiale nettverket ditt og dele innhold fra nettstedet vårt via sosiale medier. Informasjonskapsler på annonser (fra tredjeparter) samler informasjon som bidrar til at vi kan tilpasse annonseringen bedre i forhold til dine interesser, både innenfor og utenfor dette nettstedet. I noen tilfeller kan disse informasjonskapslene innebære behandling av dine personopplysninger. Hvis du vil ha mer informasjon om denne behandlingen av personopplysninger, kan du se våre Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Dersom du deaktiverer disse informasjonskapslene, kan det medføre at du ser annonser som ikke er like relevante for deg, eller at det ikke er mulig å koble til like effektivt med Facebook, Google eller andre nettverk, og/eller at du ikke får delt innhold på sosiale medier.