Behandling av prolaps i korsryggen

Bestill time

Dette er prolaps

Ryggprolaps kan gi lokale smerter i korsryggen og strålesmerter ned i benet. Et prolaps skjer når mellomvirvelskiven blir slitt og får sprekker og deretter buler utover. Hvis mellomvirvelskiven buler langt nok ut kan den klemme på en nerve som går ned i benet slik at du kan få strålesmerter ned i dette benet.

Et prolaps vil i de fleste tilfeller behandles uten å måtte opereres feks hos kiropraktor og lege. En kiropraktor vil bruke dokumenterte undesøkelsestester for å bekrefte om du har prolaps i ryggen.

Svarer du ja på et av spørsmålene bør du få undersøkt ryggen

 • du har smerter i korsryggen som ikke går over med smertestillende
 • smertene går ned i ett eller begge ben
 • smerten går ut over jobb og/eller daglige aktiviteter
 • hosting eller nysing gjør smerten verre
 • du er gravid med ryggsmerter som stråler ned i benet

Tilstander vi utreder og behandler:

 • Korsryggsprolaps
 • Smerter i korsryggen med eller uten isjias
 • Stenose i ryggen
 • Falsk isjias
 • Spondylolistese
 • Kink i ryggen
 • Bekkenlåsning

Åse-Line Baltzersen

Alltid raskt og god service når ryggen låser seg. Deres fokus på forebygging har også gjort at jeg opplever mindre smerter. Ved å følge Therese Aarsæthers råd om kosthold og bevegelse, trenger jeg bare komme innom av og til =) Les mer

Alltid raskt og god service når ryggen låser seg. Deres fokus på forebygging har også gjort at jeg opplever mindre smerter. Ved å følge Therese Aarsæthers råd om kosthold og bevegelse, trenger jeg bare komme innom av og til =) Les mindre

Bestill time til utredning av dine ryggsmerte

Kim Orderud

Kiropraktor MNHO

Kim har over 10 år erfaring med å utrede og behandle kompliserte ryggsmerter som prolaps i korsryggen. Han studerer for øyeblikket til en mastergrad i nevrologi der hovedfokuset vil være nettopp om prolaps og isjias. Kim tar kun imot nye pasienter hvis det er spørsmål om prolaps, isjias eller andre kompliserte ryggtilstander.

Les mer

Christine Grevle Iveland

Kiropraktor

Christine utreder og behandler både unge og gamle med isjias og prolaps. Hun har tidligere jobbet som kiropraktor i New Zealand og Australia. Hun har selv drevet med dans, styrke trening og crossfit og vet hvor viktig det er med en sterk og frisk rygg for å prestere både i idrett og i hverdagen.

Les mer

Vi garanterer

 • Vi har spisskompetanse på prolaps og isjas
 • Alle våre kiropraktorer er autorisert av Helsedirektoratet
 • Du får time til utredning i løpet av 5 virkedager
 • Vi kan rekvirere MR eller Røntgen ved behov
 • Vi samarbeider med din fastlege og henviser til nevrolog eller ortoped ved behov.

Vi bruker informasjonskapsler

Våre nettsider benytter cookies. Dersom cookien ikke er nødvendig for at nettsiden vår skal fungere, vil den ikke lagres på din enhet med mindre du samtykker til dette.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er nødvendig for nettsidens grunnleggende funksjoner og vil derfor alltid være aktivert. Dette inkluderer informasjonskapsler som gjør at du blir husket når du besøker nettsiden innenfor én enkelt økt eller, hvis du ber om det, fra økt til økt. Disse informasjonskapslene muliggjør gjennomføring av aktiviteter og handlinger på nettstedet som du ønsker å gjennomføre, som for eksempel handlevogn- og betalingsprosessen. I tillegg har informasjonskapslene funksjoner i tilknytning til ivaretakelse av nettstedets sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Informasjonskapsler på sosiale medier gir deg mulighet for å koble deg til det sosiale nettverket ditt og dele innhold fra nettstedet vårt via sosiale medier. Informasjonskapsler på annonser (fra tredjeparter) samler informasjon som bidrar til at vi kan tilpasse annonseringen bedre i forhold til dine interesser, både innenfor og utenfor dette nettstedet. I noen tilfeller kan disse informasjonskapslene innebære behandling av dine personopplysninger. Hvis du vil ha mer informasjon om denne behandlingen av personopplysninger, kan du se våre Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Dersom du deaktiverer disse informasjonskapslene, kan det medføre at du ser annonser som ikke er like relevante for deg, eller at det ikke er mulig å koble til like effektivt med Facebook, Google eller andre nettverk, og/eller at du ikke får delt innhold på sosiale medier.