Behandling av hoftesmerter

Les mer

Hoftesmerter er en vanlig årsak til smerter i muskel- og skjelettaparatet og medfører i tillegg ofte plager i korsrygg og lår. For å kunne gi riktig behandling er det derfor viktig å finne selve årsaken til hva som gir deg smerter i hoften din. På Ullevål Kiropraktorklinikk får du en grundig kartlegging og undersøkelse av hoften din slik at riktig behandling kan iverksettes.

Dette kan vi hjelpe deg med

 

Vanlige symptomer

Hoftesmerter kan være lokalisert i lysken, utsiden av hoften, setet eller stråle ned i låret avhengig av hva som er selve årsaken. Ved trokanterbursitt er slimposene på yttersiden av hoften betente, dette gir ofte konstante verkende hoftesmerter og det kan være spesielt vondt å gå opp trapper/bakker, og å reise seg og sette seg ned igjen. Ved hofteartrose vil hoften kjennes stiv og ha nedsatt bevegelse i tillegg til at det vil kunne være verkende smerter.

Det kan være vanskelig å kjenne hvor hoftesmerter stammer fra, ofte kan disse smertene stamme fra låsninger i bekken, korsrygg eller fra selve hoften. Det er en tydelig sammenheng mellom funksjonen i hoftene og i bekkenet. Et stivt bekken er en veldig vanlig årsak til smerter og problemer i hoftene, og dette skyldes ofte feilbelastning over tid eller mindre skader og uhell. Hvis bekkenet ikke fungerer optimalt kan dette resultere i smerter i rygg, lyskeproblemer, hoftesmerter eller smerter ut i bena. Vi har god erfaring med å diagnostisere og behandle hoftesmerter ved Ullevål Kiropraktorklinikk.

 

Vanlige årsaker til hoftesmerter

  • Artrose i hoften
  • Labrumskade (leddleppe)
  • Hofteimpingement
  • Snapping hip
  • Slimposebetennelse i hoften
  • Lyskebrokk
  • Senebetennelse i hoften

Behandling av hoftesmerter

I de fleste tilfellene som gir hofteplager ser vi at det hjelper godt med fysikalsk behandling hos kiropraktor. Hoftesmerter kan være sammensatte og ofte forårsaket av muskelspenninger i musklene rundt hofte og bekken.  Behandlingen vil ofte innebære å å gjenopprette den normale muskel og leddfunksjonen slik at hofteleddet beveger seg normalt

Vi tilpasser behandlingen avhengig av hva som er årsaken til hoftesmerten, men vanlige behandlingsteknikker vi bruker for vondt i hoften er:

 

Vi bruker informasjonskapsler

Våre nettsider benytter cookies. Dersom cookien ikke er nødvendig for at nettsiden vår skal fungere, vil den ikke lagres på din enhet med mindre du samtykker til dette.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er nødvendig for nettsidens grunnleggende funksjoner og vil derfor alltid være aktivert. Dette inkluderer informasjonskapsler som gjør at du blir husket når du besøker nettsiden innenfor én enkelt økt eller, hvis du ber om det, fra økt til økt. Disse informasjonskapslene muliggjør gjennomføring av aktiviteter og handlinger på nettstedet som du ønsker å gjennomføre, som for eksempel handlevogn- og betalingsprosessen. I tillegg har informasjonskapslene funksjoner i tilknytning til ivaretakelse av nettstedets sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Informasjonskapsler på sosiale medier gir deg mulighet for å koble deg til det sosiale nettverket ditt og dele innhold fra nettstedet vårt via sosiale medier. Informasjonskapsler på annonser (fra tredjeparter) samler informasjon som bidrar til at vi kan tilpasse annonseringen bedre i forhold til dine interesser, både innenfor og utenfor dette nettstedet. I noen tilfeller kan disse informasjonskapslene innebære behandling av dine personopplysninger. Hvis du vil ha mer informasjon om denne behandlingen av personopplysninger, kan du se våre Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Dersom du deaktiverer disse informasjonskapslene, kan det medføre at du ser annonser som ikke er like relevante for deg, eller at det ikke er mulig å koble til like effektivt med Facebook, Google eller andre nettverk, og/eller at du ikke får delt innhold på sosiale medier.