Behandling av plantar fascitt

Bestill time

Dette er plantar fascitt

Plantar fascitt er en av de vanligste årsakene til smerter i foten. Det kan gi en brennende eller stikkende smerte når du tråkker ned på foten, og oppleves typisk verst på morgenen, eller når du skal reise deg etter lenger perioder uten bevegelse.

Denne tilstanden kommer normalt sett på grunn av langvarig slitasje og irritasjon av plantar fascia senen, men kan i noen tilfeller også komme etter akutt overbelastning. Ved langvarig plantar fascitt er du også mer utsatt for å utvikle en benete utvekst på hælbenet som kalles en hælspore.

Behandling av plantar fascitt går ut på å øke bevegeligheten og toleransen til fotsenen, slik at du opplever mindre smerter og begrensning i hverdagen fra plagene dine. Dette gjøres ved å løsne på bindevevet i foten og leggen, mobilisere opp leddene, kombinert med opptrening og hjemmeøvelser. Hos de med mer langvarige plager kan også trykkbølgebehandling brukes for å bryte ned til slitte vevet i hælen.

Hvis du kan svare ja på en eller flere av disse utsagnene, bør du vurdere å få undersøkt foten

 • Smerten i hælen er verst på morgenen eller etter stillesittende perioder
 • De første skrittene ut av sengen er som oftest vondest
 • Smertene i foten hemmer deg fra det du ønsker å gjøre
 • Smertene går utover arbeidet ditt eller du er sykemeldt
 • Du har allerede blitt diagnotisert med plantar fascitt
 • Smerten gjør at du er mindre ute og treffer venner
 • Smerten hemmer deg i å gjøre husarbeid eller trening

Slik behandler vi plantar fascitt

 • Rehabiliteringsøvelser
 • Trykkbølgebehandling
 • Manuelle behandlingsteknikker
 • Tørrnålebehandling
 • Medisinsk laserbehandling

Kenneth Dreyer

Har besøkt Espen i forbindelse med en plage jeg hadde i foten. Han identifiserte raskt hva problemet var og la opp et program videre. Han traff blink og foten min har på kort tid blitt langt bedre - og jeg noen erfaringer rikere om egen kropp. Espen er dyktig, kunnskapsrik… Les mer

Har besøkt Espen i forbindelse med en plage jeg hadde i foten. Han identifiserte raskt hva problemet var og la opp et program videre. Han traff blink og foten min har på kort tid blitt langt bedre - og jeg noen erfaringer rikere om egen kropp. Espen er dyktig, kunnskapsrik og god på å lytte og kommunisere. Anbefales på det varmeste Les mindre
https://www.ullevalkiropraktor.no/bestill-time/

Bestill time til utredning av din fot og hælsmerte

Espen Aag Holth

Kiropraktor MNKF

Espen har lang erfaring med utredelse og behandling av hælsmerter. Han har over flere år behandlet alt fra idrettsutøvere til kontorarbeidere for plantar fascitt. Ved å legge opp et tilpasset behandlings og opptreningsprogram for dine plager hjelper han deg med å få kontroll på din plantar fascitt.

Les mer

Alex Horne

Kiropraktor MNKF

Alex har jobbet mye med plantar fascitt og andre fotsmerter. Han bruker trykkbølgebehandling og andre manuelle teknikker.

Les mer

Derfor bør du velge oss

 • Vi har spisskompetanse på fotsmerter
 • Alle våre terapeuter er autoriserte fagpersoner
 • Du får utredning i løpet av kort tid
 • Vi kan rekvirere MR eller Røntgen ved behov
 • Vi henviser til din fastlege eller ortoped ved behov

Vi bruker informasjonskapsler

Våre nettsider benytter cookies. Dersom cookien ikke er nødvendig for at nettsiden vår skal fungere, vil den ikke lagres på din enhet med mindre du samtykker til dette.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er nødvendig for nettsidens grunnleggende funksjoner og vil derfor alltid være aktivert. Dette inkluderer informasjonskapsler som gjør at du blir husket når du besøker nettsiden innenfor én enkelt økt eller, hvis du ber om det, fra økt til økt. Disse informasjonskapslene muliggjør gjennomføring av aktiviteter og handlinger på nettstedet som du ønsker å gjennomføre, som for eksempel handlevogn- og betalingsprosessen. I tillegg har informasjonskapslene funksjoner i tilknytning til ivaretakelse av nettstedets sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Informasjonskapsler på sosiale medier gir deg mulighet for å koble deg til det sosiale nettverket ditt og dele innhold fra nettstedet vårt via sosiale medier. Informasjonskapsler på annonser (fra tredjeparter) samler informasjon som bidrar til at vi kan tilpasse annonseringen bedre i forhold til dine interesser, både innenfor og utenfor dette nettstedet. I noen tilfeller kan disse informasjonskapslene innebære behandling av dine personopplysninger. Hvis du vil ha mer informasjon om denne behandlingen av personopplysninger, kan du se våre Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Dersom du deaktiverer disse informasjonskapslene, kan det medføre at du ser annonser som ikke er like relevante for deg, eller at det ikke er mulig å koble til like effektivt med Facebook, Google eller andre nettverk, og/eller at du ikke får delt innhold på sosiale medier.