Vi hjelper deg med hodepine og migrene

Les mer

Hodepine og migrene er de vanligste årsakene til å oppsøke kiropraktor, etter korsrygg- og nakkesmerter. Det finnes veldig mange forskjellige hodepinediagnoser og årsaken til hodepine er ofte sammensatt. På Ullevål Kiropraktorklinikk får du en grundig kartlegging og undersøkelse av hodepinen din slik at riktig behandling kan iverksettes.

Dette kan vi hjelpe deg med

Vanlige symptomer

Det er veldig sjelden at hodepine skyldes en underliggende alvorlig sykdom, men du må alltid ta kraftig eller ny type hodepine på alvor. Dette er spesielt viktig å huske på hos barn eller når personer som ellers ikke har hatt hodepine tidligere plutselig utvikler dette, eller når hodepinen endrer seg i karakter.

Ofte kan de som har hodepine og migrene også ha andre symptomer som uvelhet, kvalme, tretthet, øresus, ustøhet og konsentrasjonsproblemer. Hodepine kan også påvirke humøret, og mange opplever å bli mer irritabel.

Har du hodepine eller migrene er dette et signal om at noe er galt. Årsaken til smerten kan ofte være feilfunksjon i muskler og ledd øverst i ryggen og nakken. Noen ganger kan du også oppleve å ha flere forskjellige typer hodepine samtidig. Disse hodesmertene kan overlappe hverandre eller ligne veldig mye på hverandre. Det er derfor viktig at den som skal undersøke problemet ditt er veldig nøye og tar en grundig sykehistorie og undersøkelse. Vanlig hodepine kan i noen tilfeller også utløse migreneanfall.

Vanlige typer av hodepine er:

 • Spenningshodepine
 • Nakkehodepine
 • Migrene
 • Medikamentell indusert hodepine

Vanlige årsaker til hodepine

 • Stramme muskler og ledd
 • Hodeskader og nakkeskader
 • Kjevespenninger og bittfeil
 • Kostholdsrelatert
 • Stress
 • Medikamentbruk
 • Genetikk kan også spille en rolle, spesielt ved migrene
 • Menstruasjon og andre hormonelle endringer, spesielt hos de med migrene

Kiropraktisk behandling av hodepine og migrene

De aller fleste hodepinepasientene kan ha god nytte av behandling hos kiropraktor. Hodepine er ofte forårsaket av muskelspenninger i nakke, hals og hode, eller feilfunksjoner i ledd i øvre rygg og nakke. Migrenepasienter opplever ofte at muskelspenninger og feilfunksjoner i nakke/rygg kan gjøre anfallene mer intens og hyppig. Kiropraktisk behandling av hodepine og migrene vil fokusere på å gjenopprette den normale funksjonen i bevegelsesapparatet og nervesystemet for å redusere smerten. Behandlingen er skånsom og har få bivirkninger utover lokal ømhet på behandlingstedet og trøtthet samme dag som behandling.

Vi tilpasser behandlingen avhengig av hvilken hodepine du har, men vanlige behandlingsteknikker vi bruker for hodepine er:

Siden kosthold kan være en viktig årsak til hodepine, vil det ofte være gunstig med et tilrettelagt kostholdsprogram for å redusere betennelsestilstander hos pasientene. Vi har også et godt samarbeid med både muskelterapeut og akupunktør på klinikken som vi ofte henviser til for behandling av hodepine og migrene. Er det behov for videre utredning av hodepinen vil du bli henvist til riktig instans for videre undersøkelser og/ eller behandling.