Fører løping til artrose?

Artiklene på ullevalkiropraktor.no er skrevet av kiropraktorer med lang erfaring med rygg, nakke og andre muskel- og skjelettplager.

Alle artikler blir gjennomgått av en av våre redaktører med medisinsk bakgrunn (kiropraktor). Ved behov konferer vi med vårt medisinske fagpanel.

Vi  er nøye på å bruke kildehenvisning i artiklene, men vårt fokus er å skrive lettfattelige artikler for folk flest.

Vi ønsker at våre artikler skal være så nøyaktig som mulig. Oppdager du feil eller mangler, setter vi stor pris på om du gir beskjed om dette.

LES MER: Kvalitetssikring av vårt medisinske fagpanel

Som tanken at dårlig sittestilling fører til ryggsmerter, har du kanskje hørt myten at løping fører til artrose?
Kanskje du har hørt at den økte kraften av foten som slår ned i bakken, fører til større belastning på leddene som gjør at de gradvis slites ned over tid? Eller at knærne og hoftene ikke er laget å løpe lange avstander på asfalt?

I alle fall har forskere forsøkt å svare på spørsmålet “fører løping til artrose i hofte og kne?”

Svaret:

Det er ingen god grunn til å tro på at løping øker sjansen for hofte- eller kneartrose hos deg som løper som en hobby.
Alt i alt, er det nesten en større sjanse for at løping faktisk gjør leddene dine sunnere, heller enn at det gjør dem verre(1)!
Du som løper på amatørnivå kan få nyte av masse helsefordeler fra å løpe. Generelt for hjerne, hjerte og lunger. Men med tanke på leddene kan du oppleve:

 1. Sterkere muskler
 2. Bedre koordinasjon og balanse
 3. Bedre bevegelighet i ledd
 4. Vekttap
 5. Sunnere brusk og leddkapsel
 6. Økt bentetthet og helse

…MEN...

Forskningen sier ikke at man definitivt ikke kan få artrose fra løping. Forskning kan heller ikke konkludere med at løping er bevist å hjelpe alle. Løping kan være både og!

Men det som er viktig å forstå er at risiko for artrose er veldig individuelt. Og dette er fordi mange forskjellige faktorer bidrar til din risiko for å utvikle artrose eller ikke. For eksempel - genetikk, tidligere skader, vekt, kjønn, anatomi, diett osv.

Og du som løper ekstremt mye eller på elitenivå, har faktisk økt risiko for å utvikle artrose (2). Studien var basert på de som løper mer enn 92 km/uke.

Les "hofteartrose - et ferskt perspektiv om slitasje".

hofteartrose

Burde du ikke heller gå istedenfor?

Det virker logisk at gåing er snillere for leddene enn løping. Og med løping, stemmer det at de totale kreftene faktisk er høyere i hoften (3), og tre ganger høyere i kneet (4).
Og i teorien, er disse kreftene høye nok til å kunne utvikle artrose. Så hvorfor ‘får ikke løpere artrose?

Forskere har likevel funnet at løping kan være enten like snilt eller snillere for hoftene og knærne enn gåing.

Dette er fordi at beinet er i kontakt med bakken i kortere tid ved løping, siden beinet bruker mer tid i “svingfasen” (3,5). I tillegg, får leddene bedre “kontakt” ved høyere krefter, slik at kraften spres over en større flate (5).

I teorien kan man til og med løpe raskere uten noe særlig økning i disse kreftene på leddet (5).

Les om "5 grader av kneartrose"

Hvor mye og ofte kan du løpe?

Det er skadelig når belastningen er større enn leddet sin kapasitet for å reparere seg.

Derfor er det anbefalt at du begynner sakte, og løper lite men ofte. Slik får du mindre belastning til leddet hver gang. Og så får du nytte av mer remodellering og positive endringer i brusk, bein og musklene. Og derfor kan du gjøre leddet faktisk sunnere enn det var før (6).

““vær tålmodig og hør på kroppen din.”

Hvor mye “lite” betyr er selvfølgelig veldig individuelt. Men for å få disse fordelene, er det anbefalt at du tilpasser løpingen slik at du ikke fremkaller smerter (6).

Undersøkelsen hofteabduksjon

Det anbefales også at du ikke øker mengden for fort. Artrose skjer ikke på grunn av “for mye” belastning, men istedenfor, fra en ny eller “ukjent” belastning. Ukjent belastning er med andre ord, en belastning som leddene ikke har rukket å tilpasse seg ennå. Som for eksempel, å løpe for langt eller for ofte før leddet har bygget seg opp til det (5).

Du får gode tips hos din lege eller kiropraktor.

Les om de beste øvelser for hofteartrose.

 1. Jeg ble rådet av min fastlege å ta kontakt med Ullevål Kiropraktorklinikk. Jeg skadet halebeinet mitt i et fall på langrennski. Har i 2 år hatt smerter av og på, som har gjort hverdagslige gjøremål tidvis røffe. Jeg har gått i behandling hos Alex Horne. Jeg har fått veldig god hjelp, og mange gode råd. Behandlingene er raske og effektive, og jeg har fått god veiledning på trening som utføres mellom behandlingene. Det har vært rask bedring.
  jennybkken Bækken
  jennybkken Bækken
  16:55 22 Mar 23
  Etter jeg ignorerte smerter i hofta i 1-2 måneder, hvor jeg gikk fra å løpe uten smerter, til litt smerte, til at jeg bare kunne løpe i motbakke, til at jeg til slutt ikke kunne løpe var det helt klart for meg at jeg måtte gjøre noe. Jeg søkte endel på nett og fant Alex Horne. Han har fulgt meg opp i 2 måneder nå og fant raskt ut hva som kunne forbedres. Han var veldig profesjonell, imøtekommende og genuint opptatt i å finne ut hva som var viktig for meg, og hva som var min intensjon med opptreningen. Han ga meg spesifikke øvelser tilpasset meg, som hadde som hensikt å styrke og mobilisere de områdene som hadde bidratt til skaden. Etter bare noen uker, kunne jeg begynne å trappe opp trening. Dette hadde jeg aldri klart uten hans hjelp og veiledning. Nå er jeg på god vei opp i volum igjen på løpingen og har kommet sterke fra det hele. Så fornøyd med behandlingen og oppfølgingen at jeg nå har begynt å jobbe med andre områder. Anbefaler Alex Horne på det sterkeste!
  Kristoffer Kolstad
  Kristoffer Kolstad
  11:59 08 Mar 23
  Jeg har slitt med hoftesmerter i over 10 år. MR/CT/Røntgen er tatt flere ganger uten noen entydig konklusjon. Mulig noe dysplasi, mulig FAI, mulig noe artrose...Flere fysioterapeuter er prøvd ut, uten særlig hell før nå. Alex Horne har vært til stor hjelp i behandling og med å sette opp et enkelt og overkommelig treningsopplegg for styrke og stabilisering av hofte. Dette har så langt gitt gode resultater, og bedre enn jeg hadde trodd på forhånd. Daglige smerter er nesten borte og jeg kan nå gjøre langt flere fysiske aktiviteter enn tidligere.
  Hege J Bøhler
  Hege J Bøhler
  08:22 13 Oct 22
  Kjempe fornøyd! Barnet mitt (2 mnd)hadde store magesmerter og forstoppelse. Hadde henne hos Karoline Aalberg 3 ganger og all smerte og forstoppelse forsvant. Anbefaler klinikken sterkt! Skal tilbake hvis det er nødvendig.
  Dardane Xani
  Dardane Xani
  07:39 21 Sep 22
  Ullevål kiropraktorklinikk ved Alex Horne hjalp meg svært raskt tilbake etter krystallsyke og svimmelhet fra akutt stiv/ smerter i nakke og hode. Alex fant raskt frem til en behandling som passet for meg, noe som gjorde at jeg var tilbake og kunne ta meg av min lille baby i løpet av bare noen behandlinger. Startet første behandling med å sjangle inn på behandlingsrommet, men etter en uke intensiv behandling kunne jeg fungere som normalt igjen. Anbefaler på det sterkeste Ullevål kiropraktorklinikk for hjelp til å bli kvitt svimmelhet og vond nakke!
  Katrine Anderssen
  Katrine Anderssen
  11:35 14 Sep 22
  Jeg slet med et vondt kne i fjor vår som gjorde at jeg ikke klarte å løpe. Jeg bestilte en time hos Alex Horne, som raskt konstaterte at det var "løperkne" som var årsaken. Etter noen måneders målrettet behandling var jeg i stand til å fullføre Oslo Maraton September 2021.Selvfølgelig fikk jeg smerter i motsatt kne nå i sommer, men på kort tid har Alex klart å få kneet til å fungere såpass at jeg skal prøve meg på Oslo Maraton nå til helgen.Alex Horne anbefales på det sterkeste dersom du sliter med det samme!
  Marius Bruun
  Marius Bruun
  21:36 13 Sep 22
  Jeg har gått til behandling hos Alex pga. løpsrelaterte smerter i hoftene. Etter noen måneder med behandling og styrkeøvelser, er jeg helt smertefri. Alex er en kunnskapsrik og lyttende kiropraktor som jeg anbefaler til andre med liknende plager.
  Nina
  Nina
  12:13 31 Aug 22
  Ive been to several chiropractors but never quite felt it was right for me. Treatment with Alex Horne at Ullevål Kiropraktor has been the best so far and it's really helped me with neck pains I've been having and knowing what exercise I can continue at home to alleviate future pains. Definitely recommend.
  Mateo Lundstøl
  Mateo Lundstøl
  09:56 31 Aug 22
  Jeg har alltid blitt godt ivaretatt og fått profesjonell hjelp. Dyktige behandlere, som lytter til deg og gir deg deg best mulig behandling av høy kvalitet, som igjen gir deg trygghet. Anbefales.
  Britt Marit Myhre
  Britt Marit Myhre
  07:12 26 Aug 22
  Alex har vært en god støtte i forbindelse med en kneskade. Hyggelig og positiv, en kombinasjon med behandling og øvelser, og det har gitt gode resultater.
  Helge Hafstad
  Helge Hafstad
  19:04 25 Aug 22
  Jeg har en mild grad av skoliose som jeg fint klarer å leve med ved å trene og holde meg aktiv, men til tider trenger jeg litt hjelp for å holde meg smertefri i nakke og korsrygg.Jeg begynte med behandling på klinikken, hos Alex, da nakken min låste seg helt og jeg ikke klarte å bevege hodet. Ved hjelp av ulike behandlingsmetoder som knekking, nåler, massasje o.l., samt god oppfølging, fikk jeg fort bevegeligheten tilbake. I ettertid har vi jobbet med å løsne opp muskulaturen i nakken , som har vært veldig stiv, for å lindre smerter og bevare bevegeligheten i nakken, men også skuldre og armer, som har vært plaget som et resultat av den stive nakken.Jeg har tidligere gått til en del andre kiropraktorer og fysioterapeuter, men det som jeg liker veldig godt med Alex er at han gir meg begge deler - han gir meg den behandlingen jeg trenger (og ikke bare knekker), samtidig som han gir meg øvelser for å kunne forebygge og holde muskulaturen vedlike.Behandlingen har gitt gode resultater og jeg er veldig fornøyd med Alex som kiropraktor. Han er god på plager i nakke og rygg, og jeg føler meg veldig trygg på den behandling jeg får, da vi sammen finner ut hva som passer best for meg. Jeg føler at han genuint bryr seg om meg og mine plager, og bruker timene våre godt. Ikke minst har han alltid et godt humør som smitter over, spesielt tidlig om morgenen for et b-menneske som meg!
  Ingrid Folstad
  Ingrid Folstad
  20:03 24 Aug 22
  Etter flere år med smerter i lyske, hofte og korsrygg fikk jeg til slutt hjelp av Alex Horne. Han fant raskt ut at det var psoas major som forårsaket både smertene og den nedsatte bevegeligheten. Etter litt over et halvt år med målrettet behandling og trening er jeg nå i stand til igjen å gå toppturer, dra pulk og løpe.Alex sin ekspertise og profesjonelle tilnærming til å finne årsaken til problemene og ikke bare behandle symptomene, har vært uvurderlig for at jeg har fått tilbake bevegeligheten, en smertefri hverdag og igjen kan leve et aktivt liv.
  Majken Korsager
  Majken Korsager
  07:54 24 Feb 22
  Etter behandling hos Alex er jeg nå endelig smertefri og løpbar igjen etter en langvarig akillessenebetennelse.Jeg gikk til Alex både for hans kunnskap og erfaring med idrett og for at han benytter seg av flere ulike behandlingsmetoder.Før behandlingen startet avdekket Alex skjevheter og svakheter som kan ha gjort skaden unødig langvarig. Med et skreddersydd opplegg, godt forklart og illustrert i videoer av Alex, ble jeg fort såpass motivert at jeg faktisk kom i gang med, og fortsatt gjør regelmessig trening av styrke, ballanse og bevegelighet.Jeg har inntrykk av at Alex både har solid kunnskap og i tillegg holder seg godt oppdatert på nyere forskning og erfaring rundt idrettsskader. Det gir meg trygghet og motivasjon til å fortsette med øvelsene jeg har fått, og til å komme tilbake til Alex om det skulle dukke opp nye utfordringer.
  Lars-Ivar Aarseth
  Lars-Ivar Aarseth
  21:29 26 Dec 21
  Har gått til behandling av nakke/kjeve og haleben hos Alex over en lengre periode. Han er dyktig, oppmerksom og imøtekommende.
  Amund
  Amund
  12:45 02 Dec 21
  Utrolig profesjonelt sted med flinke folk. Alexander Peter Horne har hjulpet meg med nakkestivhet som har gitt meg hodepine, dårlig holdning i ryggen, og generelt bedre livskvalitet. Anbefales på det sterkeste, uten tvil den beste kiropraktoren jeg har vært hos, og jeg har testet en god del.
  Alexandre Le Dantec
  Alexandre Le Dantec
  13:29 30 Nov 21
  Excellent diagnosis and treatment of my hip problem. Treatment and a course of exercises from Alex reduced pain levels and built strength and control of the joint, which contributed to a very quick recovery from the hip replacement surgery which turned out to be needed.
  David Wragg
  David Wragg
  10:30 15 Nov 21
  Jeg kom til Alex i forbindelse med korsryggssmerter. Han tok problemene mine på alvor og han løste det med sine behandlingsmetoder . Veldig dyktig kiropraktor.Jeg anbefaler Alex veldig mye!!
  Aqeel Shah
  Aqeel Shah
  18:03 05 Oct 21
  Jeg fikk god hjelp av Alexander til anspenthet i nakke. Vil anbefale Ullevål Kiropraktorklinikk.
  Bendik D. Antonsen
  Bendik D. Antonsen
  09:24 30 Jun 21
  Rolig beliggenhet. Jeg hadde problemer med å løfte armen på grunn av skuldersmerter i skulder og nakke. Jeg så resultater på første gang jeg var der, ogalltid forbedring. Jeg anbefaler.
  Maria Pinto
  Maria Pinto
  17:38 01 Jun 21
  Jeg har vært hos Alex Horne med smerter i hofte, skulder og nakken, han identifiserte raskt og forklarte meg godt og grundig hva problemene var.Behandlingene gir raskt effekt og hjemmetrenning jeg fikk fra ham har hjulpet masse!Alex Horne er en veldig dyktig og veldig hyggelig kiropraktor som jeg anbefaler på det varmeste!
  alexandra coelho
  alexandra coelho
  14:53 24 May 21
  Veldig fornøyd med behandlingen jeg får hos Alex Horne ifm. det som har utviklet seg til å bli kronisk "jumpers knee". Ble tatt seriøst fra første time med en grundig gjennomgang av bevegelighet, funksjonalitet og smerter i kneet og etter bare 5 behandlinger er jeg mye bedre. Kombinasjonen av nåler, massasje, "knekking" og styrkeøvelser har fungert over all forventning og oppleves nesten som en "mirakelkur" etter mange måneder med smerter som har gjort at jeg ved enkelte anledninger har måtte dra meg opp trapper etter rekkverket. Nå går jeg trapper uten problemer og gleder meg til fortsettelsen. Anbefales på det varmeste!
  Alexander Hoddevik
  Alexander Hoddevik
  18:36 09 May 21
  Går til behandling for nakkeprolaps hos Alex Horne, og er så langt veldig fornøyd. Jeg følges tett opp med øvelser og diverse typer behandling, får grundige forklaringer og føler meg alltid trygg og ivaretatt. Alex oppleves som faglig dyktig, profesjonell, engasjert, positiv og lyttende. Anbefaler han sterkt videre!
  Karoline
  Karoline
  18:17 05 Apr 21
  Helt fantastisk god hjelp og behandling hver eneste gang. Nesten så jeg savner å få litt vondt i ryggen igjen, for nå er det lenge siden sist.
  Harald Tandberg
  Harald Tandberg
  10:46 03 Apr 21
  Veldig fornøyd med Alex. Kom til han i forbindelse med at jeg har en del svimmelhet og trykk i hode etter 3 måneder gammelt hjerneslag. Han tok seg god tid og engasjerte seg i mine plager. Dagen etter timen hos han, sendte han meg en god detaljert informasjon om mine plager/ettervirkninger. Veldig flott med behandlere som har tid til å virkelig engasjere seg. Kan absolutt anbefale han på det sterkeste.
  Ivan Blichfeldt
  Ivan Blichfeldt
  10:19 31 Mar 21
  Alex tar seg tid til å bli kjent med pasientene sine og til å forstå årsakene rundt smertene. Han er dyktig og profesjonell og jeg er veldig fornøyd med behandlingen for det hjalp meg å bli kvitt smerte i nakken og intense hodepiner. Anbefaler på det sterkeste.
  Oana Pintilie
  Oana Pintilie
  04:47 29 Mar 21
  Jeg fant frem til Ullevål Kiropraktorklinikk og kiropraktoren Alex Horne ved en tilfeldighet da jeg hadde akutt behov for time hos kiropraktor, og det er jeg veldig glad for.Han lytter og er interessert i meg som pasient, forteller og forklarer hva han oppdager under undersøkelsene og hva han gjør under behandlingene, og er generelt veldig dyktig. Jeg anbefaler han på det varmeste videre til andre!
  Ida M. Ellingsen
  Ida M. Ellingsen
  20:46 21 Mar 21
  Alex er en superflink kiropraktor som virkelig anbefales!
  Kristine Volckmar
  Kristine Volckmar
  12:29 17 Mar 21
  Behandling hos Alex Horne har vært veldig bra. Setter pris på at han er rolig, lyttende, tillitsvekkende og så langt jeg kan vurdere meget kompetent. Han spør ikke for mye og ikke for lite, og jeg stoler fullt og helt på han.
  helena nynas
  helena nynas
  10:13 16 Mar 21
  Alex er meget dyktig, og han er også flink til å følge opp mtp. opptrening.
  Christoffer Wilner
  Christoffer Wilner
  10:11 16 Mar 21
  Jeg går til Ullevål Kiropraktorklinikk fordi jeg sliter med migrene og jeg har utelukkende positive opplevelser med denne behandlingen. Kiropraktoren Alex Horne Mchiro er veldig hyggelig og profesjonell og har behandlet andre i samme situasjon. Alt tyder på at dette faktisk kan virke på slike plager.
  Jonas Ruud
  Jonas Ruud
  20:44 15 Mar 21
  Fikk meget god hjelp med bekkenplager i forbindelse med svangerskap
  Marlene Wilhelmine
  Marlene Wilhelmine
  10:23 26 Feb 21
  Var hos Alex Hoine!Veldig godt fornøyd .Hyggelig kiropraktor som forklarte godt og grundig.Anbefales på det sterkeste
  Linda Hansen
  Linda Hansen
  16:17 15 Feb 21
  Svært fornøyd med Alex Horne hos Ulevåll kiropraktor klinikk! Blir møtt med faglig dyktighet, imøtekommenhet interesse for din situasjon!
  Alex ved Ullevål Kiropraktorklinikk har virkelig vært til stor hjelp, og det er tydelig at han strekker seg langt for å hjelpe sine pasienter. Han har gitt meg en uvurderlig oppfølging. Kan virkelig anbefale på det sterkeste!
  Rebecca Perez
  Rebecca Perez
  18:31 02 Feb 21
  js_loader

Slik løper du hvis du opplever smerter.

Rådet kan være motsigende. Det anbefales ikke å løpe gjennom hofte- eller knesmerter. Men hva hvis du opplever, som så mange andre med hofte- eller kneartrose, litt smerter i ditt daglige liv?
Det er viktig å ta hensyn til hva som er din grunnlinje av smerter i ditt daglig liv. Og så kan du passe på hvis du opplever noe økning under eller etter løpeturen. Hvis smerten blir verre, ta en pause i 1-2 dager. Deretter prøv igjen med lavere hastighet, kortere avstand eller med flere pauser under løpeturen.
Skriv en dagbok av dine økter og hvordan det kjennes ut. Det er en fantastisk måte å oppdage det som fungerer og ikke fungerer for deg.

Ta hensyn til nye smerter.

Andre typer smerter kan ligne og bidra til dine artrosesmerter. Andre kneskader som oppstår ofte hos løpere er patellofemoralt smertesyndrom (også kjent som løperkne), og Chondromalacia patella.

Patellofemoralt smertesyndrom beskriver smerter rundt kneskålen. Det skjer ofte hos løpere. Selv om det skjer “uten grunn”, oppstår det ofte på grunn av “feil” belastning eller friksjon av kneskålen over lårbeinet. Det er mange måter din kiropraktor kan hjelpe deg med dette. Les mer her.

Chondromalacia patella ligner veldig mange artrose symptomer. Den er ofte tolket feil som “kneskål artrose”. Denne skaden rammer oftest damer, og skjer på grunn av mykgjøring av brusken bak kneskålen. Behandlingen kan ofte ligne behandlingen du får for kneartrose.

Husk alltid å sjekke med din lege eller kiropraktor hvis det oppstår nye smerter.

Les om de beste øvelser for kneartrose.

Monster walk

Noen ekstra tips som kan hjelpe deg…

Dine sko kan gjøre en stor forskjell for deg som løper. Det er viktig å ha på sko som passer deg og dine føtter. Noen trenger for eksempel sko med støtte. Det er viktig at dine sko er behagelige, og ikke for gamle. Løpesko blir raskt slitt ut, i motsetning til kroppen din!
I dagliglivet, ikke bare mens du løper, er det også viktig å bruke sko som ikke overbelaster deg som høye hæler, “flip flops” (7).


Slik velger du sko om du har fotsmerter.


Når det er mulig, løp på mykt underlag, som gress eller grusvei. Til og med asfalt er bedre enn betong.
Og det største tipset: gå ut og løp! Hold deg ikke inne på grunn av feil råd fra andre eller at du er redd at du skal slite ned leddene! Du vil mest sannsynlig gjøre det motsatte. I tillegg får du en god mestringsfølelse etter en liten stund!

 1. Jeg ble rådet av min fastlege å ta kontakt med Ullevål Kiropraktorklinikk. Jeg skadet halebeinet mitt i et fall på langrennski. Har i 2 år hatt smerter av og på, som har gjort hverdagslige gjøremål tidvis røffe. Jeg har gått i behandling hos Alex Horne. Jeg har fått veldig god hjelp, og mange gode råd. Behandlingene er raske og effektive, og jeg har fått god veiledning på trening som utføres mellom behandlingene. Det har vært rask bedring.
  jennybkken Bækken
  jennybkken Bækken
  16:55 22 Mar 23
  Etter jeg ignorerte smerter i hofta i 1-2 måneder, hvor jeg gikk fra å løpe uten smerter, til litt smerte, til at jeg bare kunne løpe i motbakke, til at jeg til slutt ikke kunne løpe var det helt klart for meg at jeg måtte gjøre noe. Jeg søkte endel på nett og fant Alex Horne. Han har fulgt meg opp i 2 måneder nå og fant raskt ut hva som kunne forbedres. Han var veldig profesjonell, imøtekommende og genuint opptatt i å finne ut hva som var viktig for meg, og hva som var min intensjon med opptreningen. Han ga meg spesifikke øvelser tilpasset meg, som hadde som hensikt å styrke og mobilisere de områdene som hadde bidratt til skaden. Etter bare noen uker, kunne jeg begynne å trappe opp trening. Dette hadde jeg aldri klart uten hans hjelp og veiledning. Nå er jeg på god vei opp i volum igjen på løpingen og har kommet sterke fra det hele. Så fornøyd med behandlingen og oppfølgingen at jeg nå har begynt å jobbe med andre områder. Anbefaler Alex Horne på det sterkeste!
  Kristoffer Kolstad
  Kristoffer Kolstad
  11:59 08 Mar 23
  Jeg har slitt med hoftesmerter i over 10 år. MR/CT/Røntgen er tatt flere ganger uten noen entydig konklusjon. Mulig noe dysplasi, mulig FAI, mulig noe artrose...Flere fysioterapeuter er prøvd ut, uten særlig hell før nå. Alex Horne har vært til stor hjelp i behandling og med å sette opp et enkelt og overkommelig treningsopplegg for styrke og stabilisering av hofte. Dette har så langt gitt gode resultater, og bedre enn jeg hadde trodd på forhånd. Daglige smerter er nesten borte og jeg kan nå gjøre langt flere fysiske aktiviteter enn tidligere.
  Hege J Bøhler
  Hege J Bøhler
  08:22 13 Oct 22
  Kjempe fornøyd! Barnet mitt (2 mnd)hadde store magesmerter og forstoppelse. Hadde henne hos Karoline Aalberg 3 ganger og all smerte og forstoppelse forsvant. Anbefaler klinikken sterkt! Skal tilbake hvis det er nødvendig.
  Dardane Xani
  Dardane Xani
  07:39 21 Sep 22
  Ullevål kiropraktorklinikk ved Alex Horne hjalp meg svært raskt tilbake etter krystallsyke og svimmelhet fra akutt stiv/ smerter i nakke og hode. Alex fant raskt frem til en behandling som passet for meg, noe som gjorde at jeg var tilbake og kunne ta meg av min lille baby i løpet av bare noen behandlinger. Startet første behandling med å sjangle inn på behandlingsrommet, men etter en uke intensiv behandling kunne jeg fungere som normalt igjen. Anbefaler på det sterkeste Ullevål kiropraktorklinikk for hjelp til å bli kvitt svimmelhet og vond nakke!
  Katrine Anderssen
  Katrine Anderssen
  11:35 14 Sep 22
  Jeg slet med et vondt kne i fjor vår som gjorde at jeg ikke klarte å løpe. Jeg bestilte en time hos Alex Horne, som raskt konstaterte at det var "løperkne" som var årsaken. Etter noen måneders målrettet behandling var jeg i stand til å fullføre Oslo Maraton September 2021.Selvfølgelig fikk jeg smerter i motsatt kne nå i sommer, men på kort tid har Alex klart å få kneet til å fungere såpass at jeg skal prøve meg på Oslo Maraton nå til helgen.Alex Horne anbefales på det sterkeste dersom du sliter med det samme!
  Marius Bruun
  Marius Bruun
  21:36 13 Sep 22
  Jeg har gått til behandling hos Alex pga. løpsrelaterte smerter i hoftene. Etter noen måneder med behandling og styrkeøvelser, er jeg helt smertefri. Alex er en kunnskapsrik og lyttende kiropraktor som jeg anbefaler til andre med liknende plager.
  Nina
  Nina
  12:13 31 Aug 22
  Ive been to several chiropractors but never quite felt it was right for me. Treatment with Alex Horne at Ullevål Kiropraktor has been the best so far and it's really helped me with neck pains I've been having and knowing what exercise I can continue at home to alleviate future pains. Definitely recommend.
  Mateo Lundstøl
  Mateo Lundstøl
  09:56 31 Aug 22
  Jeg har alltid blitt godt ivaretatt og fått profesjonell hjelp. Dyktige behandlere, som lytter til deg og gir deg deg best mulig behandling av høy kvalitet, som igjen gir deg trygghet. Anbefales.
  Britt Marit Myhre
  Britt Marit Myhre
  07:12 26 Aug 22
  Alex har vært en god støtte i forbindelse med en kneskade. Hyggelig og positiv, en kombinasjon med behandling og øvelser, og det har gitt gode resultater.
  Helge Hafstad
  Helge Hafstad
  19:04 25 Aug 22
  Jeg har en mild grad av skoliose som jeg fint klarer å leve med ved å trene og holde meg aktiv, men til tider trenger jeg litt hjelp for å holde meg smertefri i nakke og korsrygg.Jeg begynte med behandling på klinikken, hos Alex, da nakken min låste seg helt og jeg ikke klarte å bevege hodet. Ved hjelp av ulike behandlingsmetoder som knekking, nåler, massasje o.l., samt god oppfølging, fikk jeg fort bevegeligheten tilbake. I ettertid har vi jobbet med å løsne opp muskulaturen i nakken , som har vært veldig stiv, for å lindre smerter og bevare bevegeligheten i nakken, men også skuldre og armer, som har vært plaget som et resultat av den stive nakken.Jeg har tidligere gått til en del andre kiropraktorer og fysioterapeuter, men det som jeg liker veldig godt med Alex er at han gir meg begge deler - han gir meg den behandlingen jeg trenger (og ikke bare knekker), samtidig som han gir meg øvelser for å kunne forebygge og holde muskulaturen vedlike.Behandlingen har gitt gode resultater og jeg er veldig fornøyd med Alex som kiropraktor. Han er god på plager i nakke og rygg, og jeg føler meg veldig trygg på den behandling jeg får, da vi sammen finner ut hva som passer best for meg. Jeg føler at han genuint bryr seg om meg og mine plager, og bruker timene våre godt. Ikke minst har han alltid et godt humør som smitter over, spesielt tidlig om morgenen for et b-menneske som meg!
  Ingrid Folstad
  Ingrid Folstad
  20:03 24 Aug 22
  Etter flere år med smerter i lyske, hofte og korsrygg fikk jeg til slutt hjelp av Alex Horne. Han fant raskt ut at det var psoas major som forårsaket både smertene og den nedsatte bevegeligheten. Etter litt over et halvt år med målrettet behandling og trening er jeg nå i stand til igjen å gå toppturer, dra pulk og løpe.Alex sin ekspertise og profesjonelle tilnærming til å finne årsaken til problemene og ikke bare behandle symptomene, har vært uvurderlig for at jeg har fått tilbake bevegeligheten, en smertefri hverdag og igjen kan leve et aktivt liv.
  Majken Korsager
  Majken Korsager
  07:54 24 Feb 22
  Etter behandling hos Alex er jeg nå endelig smertefri og løpbar igjen etter en langvarig akillessenebetennelse.Jeg gikk til Alex både for hans kunnskap og erfaring med idrett og for at han benytter seg av flere ulike behandlingsmetoder.Før behandlingen startet avdekket Alex skjevheter og svakheter som kan ha gjort skaden unødig langvarig. Med et skreddersydd opplegg, godt forklart og illustrert i videoer av Alex, ble jeg fort såpass motivert at jeg faktisk kom i gang med, og fortsatt gjør regelmessig trening av styrke, ballanse og bevegelighet.Jeg har inntrykk av at Alex både har solid kunnskap og i tillegg holder seg godt oppdatert på nyere forskning og erfaring rundt idrettsskader. Det gir meg trygghet og motivasjon til å fortsette med øvelsene jeg har fått, og til å komme tilbake til Alex om det skulle dukke opp nye utfordringer.
  Lars-Ivar Aarseth
  Lars-Ivar Aarseth
  21:29 26 Dec 21
  Har gått til behandling av nakke/kjeve og haleben hos Alex over en lengre periode. Han er dyktig, oppmerksom og imøtekommende.
  Amund
  Amund
  12:45 02 Dec 21
  Utrolig profesjonelt sted med flinke folk. Alexander Peter Horne har hjulpet meg med nakkestivhet som har gitt meg hodepine, dårlig holdning i ryggen, og generelt bedre livskvalitet. Anbefales på det sterkeste, uten tvil den beste kiropraktoren jeg har vært hos, og jeg har testet en god del.
  Alexandre Le Dantec
  Alexandre Le Dantec
  13:29 30 Nov 21
  Excellent diagnosis and treatment of my hip problem. Treatment and a course of exercises from Alex reduced pain levels and built strength and control of the joint, which contributed to a very quick recovery from the hip replacement surgery which turned out to be needed.
  David Wragg
  David Wragg
  10:30 15 Nov 21
  Jeg kom til Alex i forbindelse med korsryggssmerter. Han tok problemene mine på alvor og han løste det med sine behandlingsmetoder . Veldig dyktig kiropraktor.Jeg anbefaler Alex veldig mye!!
  Aqeel Shah
  Aqeel Shah
  18:03 05 Oct 21
  Jeg fikk god hjelp av Alexander til anspenthet i nakke. Vil anbefale Ullevål Kiropraktorklinikk.
  Bendik D. Antonsen
  Bendik D. Antonsen
  09:24 30 Jun 21
  Rolig beliggenhet. Jeg hadde problemer med å løfte armen på grunn av skuldersmerter i skulder og nakke. Jeg så resultater på første gang jeg var der, ogalltid forbedring. Jeg anbefaler.
  Maria Pinto
  Maria Pinto
  17:38 01 Jun 21
  Jeg har vært hos Alex Horne med smerter i hofte, skulder og nakken, han identifiserte raskt og forklarte meg godt og grundig hva problemene var.Behandlingene gir raskt effekt og hjemmetrenning jeg fikk fra ham har hjulpet masse!Alex Horne er en veldig dyktig og veldig hyggelig kiropraktor som jeg anbefaler på det varmeste!
  alexandra coelho
  alexandra coelho
  14:53 24 May 21
  Veldig fornøyd med behandlingen jeg får hos Alex Horne ifm. det som har utviklet seg til å bli kronisk "jumpers knee". Ble tatt seriøst fra første time med en grundig gjennomgang av bevegelighet, funksjonalitet og smerter i kneet og etter bare 5 behandlinger er jeg mye bedre. Kombinasjonen av nåler, massasje, "knekking" og styrkeøvelser har fungert over all forventning og oppleves nesten som en "mirakelkur" etter mange måneder med smerter som har gjort at jeg ved enkelte anledninger har måtte dra meg opp trapper etter rekkverket. Nå går jeg trapper uten problemer og gleder meg til fortsettelsen. Anbefales på det varmeste!
  Alexander Hoddevik
  Alexander Hoddevik
  18:36 09 May 21
  Går til behandling for nakkeprolaps hos Alex Horne, og er så langt veldig fornøyd. Jeg følges tett opp med øvelser og diverse typer behandling, får grundige forklaringer og føler meg alltid trygg og ivaretatt. Alex oppleves som faglig dyktig, profesjonell, engasjert, positiv og lyttende. Anbefaler han sterkt videre!
  Karoline
  Karoline
  18:17 05 Apr 21
  Helt fantastisk god hjelp og behandling hver eneste gang. Nesten så jeg savner å få litt vondt i ryggen igjen, for nå er det lenge siden sist.
  Harald Tandberg
  Harald Tandberg
  10:46 03 Apr 21
  Veldig fornøyd med Alex. Kom til han i forbindelse med at jeg har en del svimmelhet og trykk i hode etter 3 måneder gammelt hjerneslag. Han tok seg god tid og engasjerte seg i mine plager. Dagen etter timen hos han, sendte han meg en god detaljert informasjon om mine plager/ettervirkninger. Veldig flott med behandlere som har tid til å virkelig engasjere seg. Kan absolutt anbefale han på det sterkeste.
  Ivan Blichfeldt
  Ivan Blichfeldt
  10:19 31 Mar 21
  Alex tar seg tid til å bli kjent med pasientene sine og til å forstå årsakene rundt smertene. Han er dyktig og profesjonell og jeg er veldig fornøyd med behandlingen for det hjalp meg å bli kvitt smerte i nakken og intense hodepiner. Anbefaler på det sterkeste.
  Oana Pintilie
  Oana Pintilie
  04:47 29 Mar 21
  Jeg fant frem til Ullevål Kiropraktorklinikk og kiropraktoren Alex Horne ved en tilfeldighet da jeg hadde akutt behov for time hos kiropraktor, og det er jeg veldig glad for.Han lytter og er interessert i meg som pasient, forteller og forklarer hva han oppdager under undersøkelsene og hva han gjør under behandlingene, og er generelt veldig dyktig. Jeg anbefaler han på det varmeste videre til andre!
  Ida M. Ellingsen
  Ida M. Ellingsen
  20:46 21 Mar 21
  Alex er en superflink kiropraktor som virkelig anbefales!
  Kristine Volckmar
  Kristine Volckmar
  12:29 17 Mar 21
  Behandling hos Alex Horne har vært veldig bra. Setter pris på at han er rolig, lyttende, tillitsvekkende og så langt jeg kan vurdere meget kompetent. Han spør ikke for mye og ikke for lite, og jeg stoler fullt og helt på han.
  helena nynas
  helena nynas
  10:13 16 Mar 21
  Alex er meget dyktig, og han er også flink til å følge opp mtp. opptrening.
  Christoffer Wilner
  Christoffer Wilner
  10:11 16 Mar 21
  Jeg går til Ullevål Kiropraktorklinikk fordi jeg sliter med migrene og jeg har utelukkende positive opplevelser med denne behandlingen. Kiropraktoren Alex Horne Mchiro er veldig hyggelig og profesjonell og har behandlet andre i samme situasjon. Alt tyder på at dette faktisk kan virke på slike plager.
  Jonas Ruud
  Jonas Ruud
  20:44 15 Mar 21
  Fikk meget god hjelp med bekkenplager i forbindelse med svangerskap
  Marlene Wilhelmine
  Marlene Wilhelmine
  10:23 26 Feb 21
  Var hos Alex Hoine!Veldig godt fornøyd .Hyggelig kiropraktor som forklarte godt og grundig.Anbefales på det sterkeste
  Linda Hansen
  Linda Hansen
  16:17 15 Feb 21
  Svært fornøyd med Alex Horne hos Ulevåll kiropraktor klinikk! Blir møtt med faglig dyktighet, imøtekommenhet interesse for din situasjon!
  Alex ved Ullevål Kiropraktorklinikk har virkelig vært til stor hjelp, og det er tydelig at han strekker seg langt for å hjelpe sine pasienter. Han har gitt meg en uvurderlig oppfølging. Kan virkelig anbefale på det sterkeste!
  Rebecca Perez
  Rebecca Perez
  18:31 02 Feb 21
  js_loader
LAST NED ARTIKKEL

Har du spørsmål om hofte- eller kneplager? Ta kontakt med Alex

[contact-form-7 404 "Ikke funnet"]

Har du spørsmål om hofte- eller kneplager? Ta kontakt med Alex

Kontakt oss

Alex har veldig god erfaring med utredning og behandling av et bredt spekter av hofte- og kneplager, fra idrettskader til artrose. Alex behandler selvsagt også nakke- og ryggsmerter hos pasienter i alle aldersgrupper. Han har også lang erfaring fra toppidrettslag i London og Oslo, har derfor stort fokus på øvelser og utfører også dry-needling behandling.

Vi bruker informasjonskapsler

Våre nettsider benytter cookies. Dersom cookien ikke er nødvendig for at nettsiden vår skal fungere, vil den ikke lagres på din enhet med mindre du samtykker til dette.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er nødvendig for nettsidens grunnleggende funksjoner og vil derfor alltid være aktivert. Dette inkluderer informasjonskapsler som gjør at du blir husket når du besøker nettsiden innenfor én enkelt økt eller, hvis du ber om det, fra økt til økt. Disse informasjonskapslene muliggjør gjennomføring av aktiviteter og handlinger på nettstedet som du ønsker å gjennomføre, som for eksempel handlevogn- og betalingsprosessen. I tillegg har informasjonskapslene funksjoner i tilknytning til ivaretakelse av nettstedets sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Informasjonskapsler på sosiale medier gir deg mulighet for å koble deg til det sosiale nettverket ditt og dele innhold fra nettstedet vårt via sosiale medier. Informasjonskapsler på annonser (fra tredjeparter) samler informasjon som bidrar til at vi kan tilpasse annonseringen bedre i forhold til dine interesser, både innenfor og utenfor dette nettstedet. I noen tilfeller kan disse informasjonskapslene innebære behandling av dine personopplysninger. Hvis du vil ha mer informasjon om denne behandlingen av personopplysninger, kan du se våre Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Dersom du deaktiverer disse informasjonskapslene, kan det medføre at du ser annonser som ikke er like relevante for deg, eller at det ikke er mulig å koble til like effektivt med Facebook, Google eller andre nettverk, og/eller at du ikke får delt innhold på sosiale medier.