Behandling av Akillesbetennelse

Bestill time

Dette er akillesbetennelse

Akillesbetennelse, også kjent som "akillestendinitt", er en smertefull tilstand i leggen og hælen som ofte oppstår hos idrettutøvere, spesielt ved løpe- og hoppeidretter. Mosjonister kan også få akillesbetennelse og spesielt eldre, de som røyker eller har diabetes vil være mer utsatt for betennelse i akillessenen.

Når akillessenen utsettes for mye belastning eller feilbelastning kan det oppstå mikroskopiske rifter som senere kan lede til senebetennelse, slitasjeforandringer, og til og med rupturer (at senen ryker).

Smerten ved akillesbetennelse karakteriseres ofte som en brennende smerte og stivhet på akillessenen 2 til 6 cm ovenfor hælen. Typiske vil smerten kunne oppleves som verre om morgenen og forbedres med bevegelse, for så å bli verre ved aktivitetens slutt. Senen er ofte øm å ta på og kan over tid også bli fortykket.

Kiropraktor kan utrede og behandle akillesbetennelse.

 

Svarer du ja på et av spørsmålene bør du få akillessenen undersøkt

 • Opplever du smerte 2-6 cm over hælen langs akillessenen
 • Blir smertene verre etter aktivitet
 • Har du forsøkt en periode med hvile, uten at det hjelper ved oppstart av aktivitet igjen
 • Du har tidligere fått påvist haglunds hæl eller akilles betennelse

Slik behandler vi senebetennelse i akilles

 • Veiledning av spesifikke rehabiliteringsøvelser
 • Medisinsk laserbehandling
 • Manuelle teknikker
 • Veiledning om bruk av fottøy
 • Trykkbølgebehandling

Dr. Sølve Sesseng

Jeg har vært så heldig å få samarbeide med Ullevål kiropraktor-klinikk siden 2010. Derifra har jeg fått gode henvisninger og mange interessante kasus. Behandlerne er lette å kommunisere med, og vi konferer ofte om diagnoser, behandling og oppfølgning. Jeg kan trygt anbefale klinikken til pasienter som stiller høye krav til… Les mer

Jeg har vært så heldig å få samarbeide med Ullevål kiropraktor-klinikk siden 2010. Derifra har jeg fått gode henvisninger og mange interessante kasus. Behandlerne er lette å kommunisere med, og vi konferer ofte om diagnoser, behandling og oppfølgning. Jeg kan trygt anbefale klinikken til pasienter som stiller høye krav til faglig kompetanse og tett oppfølgning. Dr. Sølve Sesseng er radiolog med særlig interesse for muskel- og skjelett, og har tidligere hatt det øverste faglige ansvar for muskel- og skjelett-radiologi på Ullevål sykehus. Han arbeider nå som MR-radiolog på Kongsvinger sykehus. Les mindre

Fot- og ankelundersøkelse pris 830 kr

Espen Aag Holth

Kiropraktor MNKF

Espen har lang erfaring med utredelse og behandling av senebetennelser i akilles. Han har over flere år behandlet idrettutøvere og andre med akillessmerter. Ved å implementere forskjellige behandlingsmetoder fra manuelle teknikker og øvelser, blir ett behandlingsforløp spesialtilpasset deg og dine hælsmerter.

Les mer

Alex Horne

Kiropraktor MNKF

Alex har jobbet mye med akillesproblematikk. Han bruker oppdaterte rehabiliteringsøvelser, og andre manuelle teknikker.

Les mer

Vi garanterer

 • Vi har spisskompetanse på hælsmerter og akillesproblematikk
 • Alle våre terapeuter er autoriserte fagpersoner
 • Du får utredning i løpet av kort tid
 • Vi kan rekvirere MR eller røntgen ved behov
 • Vi samarbeider med din fastlege og henviser til ortoped ved behov

Vi bruker informasjonskapsler

Våre nettsider benytter cookies. Dersom cookien ikke er nødvendig for at nettsiden vår skal fungere, vil den ikke lagres på din enhet med mindre du samtykker til dette.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er nødvendig for nettsidens grunnleggende funksjoner og vil derfor alltid være aktivert. Dette inkluderer informasjonskapsler som gjør at du blir husket når du besøker nettsiden innenfor én enkelt økt eller, hvis du ber om det, fra økt til økt. Disse informasjonskapslene muliggjør gjennomføring av aktiviteter og handlinger på nettstedet som du ønsker å gjennomføre, som for eksempel handlevogn- og betalingsprosessen. I tillegg har informasjonskapslene funksjoner i tilknytning til ivaretakelse av nettstedets sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Informasjonskapsler på sosiale medier gir deg mulighet for å koble deg til det sosiale nettverket ditt og dele innhold fra nettstedet vårt via sosiale medier. Informasjonskapsler på annonser (fra tredjeparter) samler informasjon som bidrar til at vi kan tilpasse annonseringen bedre i forhold til dine interesser, både innenfor og utenfor dette nettstedet. I noen tilfeller kan disse informasjonskapslene innebære behandling av dine personopplysninger. Hvis du vil ha mer informasjon om denne behandlingen av personopplysninger, kan du se våre Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Dersom du deaktiverer disse informasjonskapslene, kan det medføre at du ser annonser som ikke er like relevante for deg, eller at det ikke er mulig å koble til like effektivt med Facebook, Google eller andre nettverk, og/eller at du ikke får delt innhold på sosiale medier.