Behandling av Akillesbetennelse

Bestill time

Dette er akillesbetennelse

Akillesbetennelse er en smertefull plage i nedre del av leggen rett over hælbenet. Det er ikke uvanlig at det beskrives som en brennende smerte og stivhet på akillessenen. Typisk oppleves disse senebetennelsene som verre på morgenen, samt etter aktivitet. Den kan være øm å ta på og kan over tid også bli fortykket.

Dette er en veldig vanlig tilstand som kan oppstå hos alt fra idrettsutøvere til hverdagsmosjonister, men også diabetikere, røykere og eldre er mer utsatt. Når akillessenen utsettes for over- eller feilbelastninger over tid, kan dette føre til senebetennelse, slitasjeforandringer og i noen tilfeller rupturer.

Denne typen plager responderer ofte godt på behandling. Behandlingen er ofte en kombinasjon av rehabilitering, samt løsne på stivhet i nærliggende muskulatur og bindevev. Ved mer langvarige plager kan vi også bruke trykkbølgebehandling for å hjelpe deg tilbake.

 

Svarer du ja på et av spørsmålene bør du få akillessenen undersøkt

 • Opplever du smerte 2-6 cm over hælen langs akillessenen
 • Blir smertene verre etter aktivitet
 • Har du forsøkt en periode med hvile, uten at det hjelper ved oppstart av aktivitet igjen
 • Du har tidligere fått påvist haglunds hæl eller akilles betennelse
 • Du har smerter når du står, går, sitter på huk eller står på tærne
 • Smertene går ut over ditt familie eller sosiale liv

Slik behandler vi senebetennelse i akilles

 • Veiledning av spesifikke rehabiliteringsøvelser
 • Medisinsk laserbehandling
 • Manuelle teknikker
 • Veiledning om bruk av fottøy
 • Trykkbølgebehandling

Håkon Atle Jakobsen

Espen Holth forstod meg og min problemstilling på en måte som ingen av mine tidligere behandlere hadde gjort. Jeg kom til han med langtidssmerter, og som resultat av det: nedstemthet og følelsen at livet mitt var på vent. Men han fikk tilbake troen min på meg selv og lærte meg… Les mer

Espen Holth forstod meg og min problemstilling på en måte som ingen av mine tidligere behandlere hadde gjort. Jeg kom til han med langtidssmerter, og som resultat av det: nedstemthet og følelsen at livet mitt var på vent. Men han fikk tilbake troen min på meg selv og lærte meg mye om hvor flerdimensjonal smerte er. Han ga meg hjelpsomt lesestoff, og treningsprogram og fikk meg til å utfordre meg selv på trygge og sikre måter. Jeg vil anbefale de som har blitt skuffet av eller "gitt opp på" av tidligere behandlere, å ta turen til Espen. Han hjalp meg tilbake til toppen, og etter ett år med veiledning fra han sitter jeg med følelsen å ha fått livet tilbake. I tillegg er han en kjernekar! Les mindre

Bestill time til utredning av din akillessmerte

Espen Aag Holth

Kiropraktor MNKF

Espen har lang erfaring med utredelse og behandling av senebetennelser i akilles. Han har over flere år behandlet idrettutøvere og andre med akillessmerter. Ved å implementere forskjellige behandlingsmetoder fra manuelle teknikker og øvelser, blir ett behandlingsforløp spesialtilpasset deg og dine hælsmerter.

Les mer

Derfor bør du velge oss

 • Vi har spisskompetanse på hælsmerter og akillesproblematikk
 • Alle våre terapeuter er autoriserte fagpersoner
 • Du får utredning i løpet av kort tid
 • Vi kan rekvirere MR eller røntgen ved behov
 • Vi samarbeider med din fastlege og henviser til ortoped ved behov

Vi bruker informasjonskapsler

Våre nettsider benytter cookies. Dersom cookien ikke er nødvendig for at nettsiden vår skal fungere, vil den ikke lagres på din enhet med mindre du samtykker til dette.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er nødvendig for nettsidens grunnleggende funksjoner og vil derfor alltid være aktivert. Dette inkluderer informasjonskapsler som gjør at du blir husket når du besøker nettsiden innenfor én enkelt økt eller, hvis du ber om det, fra økt til økt. Disse informasjonskapslene muliggjør gjennomføring av aktiviteter og handlinger på nettstedet som du ønsker å gjennomføre, som for eksempel handlevogn- og betalingsprosessen. I tillegg har informasjonskapslene funksjoner i tilknytning til ivaretakelse av nettstedets sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Informasjonskapsler på sosiale medier gir deg mulighet for å koble deg til det sosiale nettverket ditt og dele innhold fra nettstedet vårt via sosiale medier. Informasjonskapsler på annonser (fra tredjeparter) samler informasjon som bidrar til at vi kan tilpasse annonseringen bedre i forhold til dine interesser, både innenfor og utenfor dette nettstedet. I noen tilfeller kan disse informasjonskapslene innebære behandling av dine personopplysninger. Hvis du vil ha mer informasjon om denne behandlingen av personopplysninger, kan du se våre Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Dersom du deaktiverer disse informasjonskapslene, kan det medføre at du ser annonser som ikke er like relevante for deg, eller at det ikke er mulig å koble til like effektivt med Facebook, Google eller andre nettverk, og/eller at du ikke får delt innhold på sosiale medier.