Smerter ved skulderbladet

Bestill time

Dette kan være årsaken til skulderbladssmerter

Smerter bak skulderbladet kjennetegnes ofte av en trykkende eller brennnende smerte på innsiden eller under skulderbladet og kan skyldes en rekke forskjellige årsaker. Det kan være vanskelig å identifisere den nøyaktige årsaken uten grundig undersøkelse.

De vanligste årsakene til smerter bak skulderbladet inkluderer:

Muskelspenninger: Dette kan oppstå fra overbruk av muskler rundt skulderbladet, feil holdning, eller fra å sitte eller stå i en posisjon i lengre tid.

Skulder- eller nakkebetennelse: Dette kan være forårsaket av overbelastning eller skade på skulder- eller nakkeområdet, og kan føre til smerter bak skulderbladet.

Nerveirritasjon: Irritasjon av nerver i nakken eller skulderområdet eller nakkeprolaps kan også føre til smerter bak skulderbladet.

Hvis du opplever smerter bak skulderbladet, bør du kontakte en lege, kiropraktor eller annen kvalifisert helsepersonell for en evaluering og diagnose.

Hvis du kan svare ja på en eller flere av disse utsagnene, bør du vurdere å få undersøkt skulderen

 • Du har smerter i eller rundt skulderbladet
 • Det er smerter i bryst eller rygg
 • Smerten økes når du puster
 • Du har stivhet eller nedsatt bevegelse i skulderen
 • Det er utstrålende smerter i arm eller nakke
 • Du har vanskeligheter med å løfte armen
 • Det er smertefullt å ta av/på jakke eller liknende
 • Du har verkende smerte i skulderen om nettene
 • Skulderplagene dine går ut over hverdagen din.

Tilstander som kan gi skulderbladssmerter

 • Prolaps i nakken
 • Muskelknuter og triggerpunkter
 • Ribbeinsslåsning
 • Rygglåsning i brystryggen
 • Referert smerte fra lever, hjerte eller magesekk.

Stine Navarsete

Har fått veldig bra behandling av kiropraktor Christine Iveland! Eg har respondert veldig bra på både justeringer og nålebehandling, og føler at Christine bruker ein teknikk som fungerer veldig bra. Kom inn på grunn av smerter i nedre rygg og er så og sei smertefri på det området no. Har… Les mer

Har fått veldig bra behandling av kiropraktor Christine Iveland! Eg har respondert veldig bra på både justeringer og nålebehandling, og føler at Christine bruker ein teknikk som fungerer veldig bra. Kom inn på grunn av smerter i nedre rygg og er så og sei smertefri på det området no. Har fortsatt å gå til Christine med jevnlige mellomrom. Ho er lett å snakke med, forstår kvar problemet ligg og har ein behagelig framgangsmåte. Kan anbefales på det sterkeste til alle! Les mindre

PC Otterstad

I forbindelse med trening forekommer det til tider mye hurtige og kraftige bevegelser, slik at det oppstår spenninger i rygg og nakke. Da stikker jeg innom Kim Orderud ved Ullevål Kiropratorklinikk og får den behandlingen jeg da sårt har behov for. Jeg merker raskt bedring etter behandlingene, og føler meg… Les mer

I forbindelse med trening forekommer det til tider mye hurtige og kraftige bevegelser, slik at det oppstår spenninger i rygg og nakke. Da stikker jeg innom Kim Orderud ved Ullevål Kiropratorklinikk og får den behandlingen jeg da sårt har behov for. Jeg merker raskt bedring etter behandlingene, og føler meg komfortabel med å sende mine egne PT-kunder hit for behandling. Har fått mange gode tilbakemeldinger hvor det legges vekt på profesjonalitet, god relasjon til pasient og ikke minst en god effekt av behandlingen. Per Christoffer trener brasiliansk jiu-jitsu og tung styrketrening. Han jobber som personlig trener på Mykje Meir. Les mindre

Jonathan Bruns

Kim er en utmerket kiropraktor! Etter mange år med rugbyskader og generell vanskjøtsel av disse skadene, utviklet jeg kroniske smerter i ryggen og  hoftene og etterhvert flere ryggprolapser. Kim har ikke bare hjulpet meg å behandle disse skadene, men også  hjulpet meg med rehabilitering og forebygging av nye plager. Jeg… Les mer

Kim er en utmerket kiropraktor! Etter mange år med rugbyskader og generell vanskjøtsel av disse skadene, utviklet jeg kroniske smerter i ryggen og  hoftene og etterhvert flere ryggprolapser. Kim har ikke bare hjulpet meg å behandle disse skadene, men også  hjulpet meg med rehabilitering og forebygging av nye plager. Jeg anbefaler Kim på det varmeste! Les mindre

Bestill time til utredning av smertene i skulderbladet

Kim Orderud

Kiropraktor MNHO

Kim er ekspert på prolaps og hvordan nakkeprolaps kan gi skulder og armplager. Han veldig lang erfaring med både akutte og langvarige prolapsproblemer. I tillegg til lang erfaring har Kim også tatt en mastergrad i Nevrovitenskap med prolaps som fordypningsemne.

Les mer

Christine Grevle Iveland

Kiropraktor

Christine har lang erfaring med å utrede og behandle en rekke forskjellige skulderlidelser, slik som skulderbladssmerter.

Les mer

Derfor bør du velge oss

 • Vi har spisskompetanse på skuldersmerter
 • Alle våre terapeuter er autoriserte fagpersoner
 • Du får time til utredning i løpet av kort tid
 • Vi kan rekvirere MR eller Røntgen ved behov
 • Vi samarbeider med din fastlege og henviser til ortoped ved behov

Vi bruker informasjonskapsler

Våre nettsider benytter cookies. Dersom cookien ikke er nødvendig for at nettsiden vår skal fungere, vil den ikke lagres på din enhet med mindre du samtykker til dette.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er nødvendig for nettsidens grunnleggende funksjoner og vil derfor alltid være aktivert. Dette inkluderer informasjonskapsler som gjør at du blir husket når du besøker nettsiden innenfor én enkelt økt eller, hvis du ber om det, fra økt til økt. Disse informasjonskapslene muliggjør gjennomføring av aktiviteter og handlinger på nettstedet som du ønsker å gjennomføre, som for eksempel handlevogn- og betalingsprosessen. I tillegg har informasjonskapslene funksjoner i tilknytning til ivaretakelse av nettstedets sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Informasjonskapsler på sosiale medier gir deg mulighet for å koble deg til det sosiale nettverket ditt og dele innhold fra nettstedet vårt via sosiale medier. Informasjonskapsler på annonser (fra tredjeparter) samler informasjon som bidrar til at vi kan tilpasse annonseringen bedre i forhold til dine interesser, både innenfor og utenfor dette nettstedet. I noen tilfeller kan disse informasjonskapslene innebære behandling av dine personopplysninger. Hvis du vil ha mer informasjon om denne behandlingen av personopplysninger, kan du se våre Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Dersom du deaktiverer disse informasjonskapslene, kan det medføre at du ser annonser som ikke er like relevante for deg, eller at det ikke er mulig å koble til like effektivt med Facebook, Google eller andre nettverk, og/eller at du ikke får delt innhold på sosiale medier.