Behandling av bekkenløsning

Les mer

behandling av bekkenløsning

Bekkenløsning kan gi smerter i korsryggen, bekkenet eller i symfysen under eller etter graviditeten. Men disse smertene kan være forårsaket av andre tilstander. Svært ofte er disse smertene forårsaket av bekkenlåsning og ikke bekkenløsning. Bekkenlåsninger under svangerskapet blir ofte feilaktig diagnostisert som bekkenløsning, da mange får diagnosen på bakgrunn av at de er gravide når de får bekkenplager. Vi er kvalifisert til å undersøke deg, sette riktig diagnose og behandle deg for plagen din.

Under graviditeten skilles det ut hormoner som gjør leddbåndene mer elastiske. Dette er en normal utvikling og er en nyttig prosess for å klargjøre kroppen for fødsel. Hos noen utløser dette smerter og kan være svært plagsomt. Det ser ut til at smertene er verre dersom leddbåndene ikke strekkes symmetrisk, da dette gir økt belastning på den løse siden.

Vanlige symptomer på bekkenløsning:
Smertene er gjerne relatert til belastning og lokalisert til bekkenledd og symfysen. Utstrålende smerte til setet og lår er heller ikke uvanlig. Smertene øker gjerne i løpet av dagen og forverres ved bevegelse/belastning. Generelt lindres symptomene ved ro.

Kiropraktisk behandling av bekkenløsning:

Symptomer på bekkenløsning kan være veldig plagsomme, men i de aller fleste tilfellene går smertene over kort tid etter fødsel. Man kan sammenlikne bekkenløsning med en kronisk forstuing, og vi vil behandle dette med samme forsiktighet. Ofte vil vi finne nærliggende ledd og muskler med feilfunksjoner (låsninger og triggerpunkter) og korrigere disse på en skånsom måte tilpasset deg. Behandlingsteknikkene kan bestå av skånsom leddkorrigering og triggerpunktbehandling. Vi vil også kunne gi deg råd, veiledning og rehabilitering som en del av behandlingen. Vi har også et godt samarbeid med både muskelterapeut og akupunktør på klinikken som vi ofte henviser til for behandling av bekkenløsning.

Behandling av bekkenløsning lyske

På Ullevål Kiropraktorklinikk har kiropraktor Therese Aarsæther videreutdannet seg i behandling av bekkenløsning og barn med kolikk.

Kiropraktisk behandling av bekkenløsning er veldig trygt både for mor og barn. Ring oss på 21046460 dersom du ønsker en vurdering av dine bekkenplager eller har noen spørsmål vedrørende bekkenløsning.

 

 

Referanser: Cochrane ReviewsCochrane Reviews, PubMed, PubMed

Vi bruker informasjonskapsler

Våre nettsider benytter cookies. Dersom cookien ikke er nødvendig for at nettsiden vår skal fungere, vil den ikke lagres på din enhet med mindre du samtykker til dette.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er nødvendig for nettsidens grunnleggende funksjoner og vil derfor alltid være aktivert. Dette inkluderer informasjonskapsler som gjør at du blir husket når du besøker nettsiden innenfor én enkelt økt eller, hvis du ber om det, fra økt til økt. Disse informasjonskapslene muliggjør gjennomføring av aktiviteter og handlinger på nettstedet som du ønsker å gjennomføre, som for eksempel handlevogn- og betalingsprosessen. I tillegg har informasjonskapslene funksjoner i tilknytning til ivaretakelse av nettstedets sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Informasjonskapsler på sosiale medier gir deg mulighet for å koble deg til det sosiale nettverket ditt og dele innhold fra nettstedet vårt via sosiale medier. Informasjonskapsler på annonser (fra tredjeparter) samler informasjon som bidrar til at vi kan tilpasse annonseringen bedre i forhold til dine interesser, både innenfor og utenfor dette nettstedet. I noen tilfeller kan disse informasjonskapslene innebære behandling av dine personopplysninger. Hvis du vil ha mer informasjon om denne behandlingen av personopplysninger, kan du se våre Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Dersom du deaktiverer disse informasjonskapslene, kan det medføre at du ser annonser som ikke er like relevante for deg, eller at det ikke er mulig å koble til like effektivt med Facebook, Google eller andre nettverk, og/eller at du ikke får delt innhold på sosiale medier.