Behandling av bekkenløsning

Les mer

behandling av bekkenløsning

Bekkenløsning kan gi smerter i korsryggen, bekkenet eller i symfysen under eller etter graviditeten. Men disse smertene kan være forårsaket av andre tilstander. Svært ofte er disse smertene forårsaket av bekkenlåsning og ikke bekkenløsning. Bekkenlåsninger under svangerskapet blir ofte feilaktig diagnostisert som bekkenløsning, da mange får diagnosen på bakgrunn av at de er gravide når de får bekkenplager. Vi er kvalifisert til å undersøke deg, sette riktig diagnose og behandle deg for plagen din.

Under graviditeten skilles det ut hormoner som gjør leddbåndene mer elastiske. Dette er en normal utvikling og er en nyttig prosess for å klargjøre kroppen for fødsel. Hos noen utløser dette smerter og kan være svært plagsomt. Det ser ut til at smertene er verre dersom leddbåndene ikke strekkes symmetrisk, da dette gir økt belastning på den løse siden.

Vanlige symptomer på bekkenløsning:
Smertene er gjerne relatert til belastning og lokalisert til bekkenledd og symfysen. Utstrålende smerte til setet og lår er heller ikke uvanlig. Smertene øker gjerne i løpet av dagen og forverres ved bevegelse/belastning. Generelt lindres symptomene ved ro.

Kiropraktisk behandling av bekkenløsning:

Symptomer på bekkenløsning kan være veldig plagsomme, men i de aller fleste tilfellene går smertene over kort tid etter fødsel. Man kan sammenlikne bekkenløsning med en kronisk forstuing, og vi vil behandle dette med samme forsiktighet. Ofte vil vi finne nærliggende ledd og muskler med feilfunksjoner (låsninger og triggerpunkter) og korrigere disse på en skånsom måte tilpasset deg. Behandlingsteknikkene kan bestå av skånsom leddkorrigering og triggerpunktbehandling. Vi vil også kunne gi deg råd, veiledning og rehabilitering som en del av behandlingen. Vi har også et godt samarbeid med både muskelterapeut og akupunktør på klinikken som vi ofte henviser til for behandling av bekkenløsning.

Behandling av bekkenløsning lyske

På Ullevål Kiropraktorklinikk har kiropraktor Therese Aarsæther videreutdannet seg i behandling av bekkenløsning og barn med kolikk.

Kiropraktisk behandling av bekkenløsning er veldig trygt både for mor og barn. Ring oss på 21046460 dersom du ønsker en vurdering av dine bekkenplager eller har noen spørsmål vedrørende bekkenløsning.

 

 

Referanser: Cochrane ReviewsCochrane Reviews, PubMed, PubMed