Leddkorrigering

Les mer

leddkorrigering

Kiropraktorer blir ofte omtalt som som eksperter på leddkorrigering. Leddkorrigering utføres ved en rask korrigering av et ledd med redusert funksjon (såkalte låsninger), slik at funksjonen og bevegeligheten optimaliseres og smertene reduseres. Ofte kan man høre en “knekkelyd” i forbindelse med behandlingen. Noen synes at lyden er ubehagelig, men den er helt ufarlig og er ikke en indikator for hvor effektiv behandlingen er. Lyden er et resultat av trykkforandringer i leddvæsken inni leddet ved den raske bevegelsen som utføres for leddkorrigering.

Etter en leddkorrigering vil det tidligere stive leddet ha bedre bevegelighet, omliggende muskulatur vil være mindre anspent og endorfiner frigis.

Hva kan kiropraktisk leddkorrigering hjelpe for?

Leddkorrigering er et svært nyttig verktøy for å redusere smerter og bedre funksjon i leddene. Men det er ikke det eneste verktøyet vi bruker i behandling av plagene vi kan hjelpe deg med. Som regel vil leddkorrigering utføres i kombinasjon med triggerpunktbehandling og rehabilitering, og eventuelt andre teknikker.

behandling med leddkorrigering

Et større forskningsprosjekt undersøker nå effekten av leddkorrigering på muskelaktivitet og i respons på smertestimuli. Dette er et spennende prosjekt som forhåpentligvis vil kunne gi oss bedre svar på hva nøyaktig som skjer ved kiropraktisk leddbehandling. Studien er ikke publisert ennå, men mye tyder på at leddkorrigering restarter mekanismen som styrer muskelkontroll ved hvile. Tidligere studier har vist at smerte forstyrrer aktiviteten i den dype muskulaturen i rygg og nakke. Kiropraktisk leddkorrigering er effektivt i å behandle bla lumbago og stiv nakke.

Forskning viser at hjemmeøvelser er en helt essensiell del i behandlingen slik at du på lang sikt ikke skal være plaget med smerter. Du vil derfor også få et eget treningsprogram som er skreddersydd for din plage.

Her på Ullevål Kiropraktorklinikk har vi lang erfaring med leddkorrigering, og vi utfører dette daglig på store og små pasienter. Alle våre kiropraktorer utdannet til å bruke denne behandlingsformen. Denne behandlingsformen er svært effektivt i behandlingen av en rekke plager og har lite bivirkninger.

Ring oss på 21046460 dersom du ønsker en vurdering for leddkorrigering eller om du har noen spørsmål vedrørende din plage.

 

 

Referanser: Cochrane Reviews, Cochrane Reviews,  Cochrane ReviewsCochrane Reviews