Behandling av kolikk

Les mer

 

Behandling av kolikk

Dersom babyen din gråter utrøstelig i 3 timer om dagen, minst 3 dager i uken over en 3 ukers periode kalles dette kolikk. Ofte kommer symptomene på kolikk i løpet av de første 4 ukene.

Vanlige symptomer:

  • periodevis, uforklarlig, utrøstelig gråt hos et ellers friskt barn
  • hode og overkropp bøyes ofte bakover
  • beina trekkes ofte opp mot magen
  • ofte urolige arm- og benbevegelser

Kiropraktisk behandling av kolikk

Før kiropraktoren setter igang med behandling av din baby vil vi alltid foreta en grundig undersøkelse av babyen og ta en dyptgående samtale med en eller begge foreldrene. Vi vil stille en rekke spørsmål rundt graviditeten, selve fødselen og tiden etterpå.

Behandling av kolikk mage

Når kiropraktoren behandler kolikk er det feilfunksjoner i nakke og rygg vi behandler. Selve behandlingen av spedbarn er svært skånsom og vi bruker svært lette trykk og tøyninger. Trykket vi bruker under behandling av spedbarn er ikke hardere enn man komfortabelt selv kan ta på sitt eget øyeeple. Selve prinsippet bak behandlingen er det samme som ved behandling av voksne ; å få ledd og muskler til å fungere optimalt, men teknikkene er tilpasset barnets alder. De fleste spedbarn er svært tilfreds under behandlingen. Noen spedbarn kan være litt mer irritable de første 24 timer etter behandling, men den vanligste bivirkningen er økt søvn og mindre gråt.  Vi har også et godt samarbeid med både muskelterapeut og akupunktør på klinikken som vi ofte henviser til for behandling av kolikk.

Mange barn med kolikksmerter har svært god effekt av kiropraktisk behandling. Kiropraktor Therese Aarsæther har fordypet seg i å behandle barn med kolikk og smerter.

Vi vil også gi råd og veiledning, og eventuelt gi øvelser som skal gjennomføres hjemme. Ring oss på 21046460 dersom du ønsker undersøkelse av din baby med tanke på kolikk eller andre plager.

 

Referanse: Cochrane Reviews

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.