Behandling av kolikk

Les mer

 

Behandling av kolikk

Dersom babyen din gråter utrøstelig i 3 timer om dagen, minst 3 dager i uken over en 3 ukers periode kalles dette kolikk. Ofte kommer symptomene på kolikk i løpet av de første 4 ukene.

Vanlige symptomer:

  • periodevis, uforklarlig, utrøstelig gråt hos et ellers friskt barn
  • hode og overkropp bøyes ofte bakover
  • beina trekkes ofte opp mot magen
  • ofte urolige arm- og benbevegelser

Kiropraktisk behandling av kolikk

Før kiropraktoren setter igang med behandling av din baby vil vi alltid foreta en grundig undersøkelse av babyen og ta en dyptgående samtale med en eller begge foreldrene. Vi vil stille en rekke spørsmål rundt graviditeten, selve fødselen og tiden etterpå.

Behandling av kolikk mage

Når kiropraktoren behandler kolikk er det feilfunksjoner i nakke og rygg vi behandler. Selve behandlingen av spedbarn er svært skånsom og vi bruker svært lette trykk og tøyninger. Trykket vi bruker under behandling av spedbarn er ikke hardere enn man komfortabelt selv kan ta på sitt eget øyeeple. Selve prinsippet bak behandlingen er det samme som ved behandling av voksne ; å få ledd og muskler til å fungere optimalt, men teknikkene er tilpasset barnets alder. De fleste spedbarn er svært tilfreds under behandlingen. Noen spedbarn kan være litt mer irritable de første 24 timer etter behandling, men den vanligste bivirkningen er økt søvn og mindre gråt.  Vi har også et godt samarbeid med både muskelterapeut og akupunktør på klinikken som vi ofte henviser til for behandling av kolikk.

Mange barn med kolikksmerter har svært god effekt av kiropraktisk behandling. Kiropraktor Therese Aarsæther har fordypet seg i å behandle barn med kolikk og smerter.

Vi vil også gi råd og veiledning, og eventuelt gi øvelser som skal gjennomføres hjemme. Ring oss på 21046460 dersom du ønsker undersøkelse av din baby med tanke på kolikk eller andre plager.

 

Referanse: Cochrane Reviews

Vi bruker informasjonskapsler

Våre nettsider benytter cookies. Dersom cookien ikke er nødvendig for at nettsiden vår skal fungere, vil den ikke lagres på din enhet med mindre du samtykker til dette.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er nødvendig for nettsidens grunnleggende funksjoner og vil derfor alltid være aktivert. Dette inkluderer informasjonskapsler som gjør at du blir husket når du besøker nettsiden innenfor én enkelt økt eller, hvis du ber om det, fra økt til økt. Disse informasjonskapslene muliggjør gjennomføring av aktiviteter og handlinger på nettstedet som du ønsker å gjennomføre, som for eksempel handlevogn- og betalingsprosessen. I tillegg har informasjonskapslene funksjoner i tilknytning til ivaretakelse av nettstedets sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Informasjonskapsler på sosiale medier gir deg mulighet for å koble deg til det sosiale nettverket ditt og dele innhold fra nettstedet vårt via sosiale medier. Informasjonskapsler på annonser (fra tredjeparter) samler informasjon som bidrar til at vi kan tilpasse annonseringen bedre i forhold til dine interesser, både innenfor og utenfor dette nettstedet. I noen tilfeller kan disse informasjonskapslene innebære behandling av dine personopplysninger. Hvis du vil ha mer informasjon om denne behandlingen av personopplysninger, kan du se våre Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Dersom du deaktiverer disse informasjonskapslene, kan det medføre at du ser annonser som ikke er like relevante for deg, eller at det ikke er mulig å koble til like effektivt med Facebook, Google eller andre nettverk, og/eller at du ikke får delt innhold på sosiale medier.