Medisinsk kvalitetssikring og fagpanel

Ullevål Kiropraktorklinikk ble etablert i 2006, og er en kiropraktorklinikk som tilbyr behandling av rygg, nakke, muskel og skjelett. På våre nettsider publiserer vi lettleste artikler rettet mot personer uten medisinsk bakgrunn.

Redaksjon og medisinsk kompetanse

Artikler på Ullevålkiropraktor.no er skrevet av kiropraktorer, fysioterapeut, ernæringsfysiolog eller annet medisinsk personell. På nyere artikler blir forfatter, dato og yrkesbakgrunn oppgitt. Alle artikler blir gjennomgått av en av våre redaktører med medisinsk bakgrunn (kiropraktor).

Våre retningslinjer for artikler:

 • Vi skriver kunnskapsbaserte artikler
 • Artiklene våre er referert i teksten med nummerering og lenke
 • Kildene vi bruker er helst primærkilder fra vitenskapelige tidskrift, offentlige retninglinjer og andre medisinske kilder.
 • Vi baserer våre råd ut fra beste tilgjengelige forskning, nasjonale retningslinjer og egen klinisk erfaring fra våre eksperter.
 • Vi ønsker at våre medisinske artikler skal være så nøyaktig som mulig, og hvis du finner noe feil eller unøyaktig informasjon i våre artikler, setter vi pris på om du gir oss beskjed om dette.

Oppdatering av vårt innhold

Vi arbeider regelmessig med å forbedre og oppdatere våre artikler slik at de blir så korrekt som mulig i forhold til oppdatert forskning.

Ansvarlige redaktører

Kiropraktor Kim Orderud og Kiropraktor Therese Marie Aarsæther er ansvarlige redaktører og eiere av Ullevål Kiropraktorklinikk.

 

Vår redaksjon

Våre redaksjon består av våre medarbeidere på klinikken. Vi har i tilllegg tilknyttet oss fagpersoner med spesialitet innenform forskjellige områder for å kvalitetssikre både artikler på nettsiden og fagkunnskapen på klinikken.

Nedenfor er våre medarbeidere og fagpanelet:

Medarbeidere

 • Therese Aarsæther

  Kiropraktor MNKF

  Therese er kiropraktor ved Ullevål Kiropraktorklinikk og videreutdannet seg i behandling av bekkenløsning, kolikk og spedbarn. Hun utfører også dry-needling behandling. Therese har en mastergrad i ernæring.

 • Kim Orderud

  Kiropraktor MNHO

  Kim behandler smerter i nakke og rygg. Han har tatt en mastergrad i nevrovitenskap og fordypet seg i isjias og prolaps. Kim er kiropraktor ved Smestad Helsesenter og du kan bestille time direkte til han her.

 • Sara Nordanger

  Kiropraktor MNKF

  Kiropraktor Sara Nordanger jobber på Fetsund Kiropraktorsenter. For å få kontakt med henne kan du trykke her.

 • Christine Grevle Iveland

  Kiropraktor

  Christine har lang erfaring med å behandle rygg og nakkesmerter. Hun har i tillegg jobbet mye med sene- og muskelplager i skulder og arm. Hun har i flere år behandlet toppidrettsutøvere innen rugby, ishockey, håndball og saueklipping i New Zealand.

 • Espen Aag Holth

  Kiropraktor MNKF

  Espen er kiropraktor ved Ullevål Kiropraktorklinikk og behandler smerter i rygg og nakke, i tillegg til smerter i hofte og føtter.  Espen har mye fokus på opptrening og rehabilitering.

 • Maria Torheim Bjelkarøy

  Kiropraktor MNKF

  Maria er for tiden i permisjon i forbindelse med PhD.

  Maria er kiropraktor ved Ullevål Kiropraktorklinikk og behandler hodepine og svimmelhet, samt armsmerter og prikking i fingrene. Hun bruker behandlingsteknikker som leddmanipulasjon samt bløtvevsbehandling som triggerpunktbehandling og tørrnåler (akupunktur). Maria har også fokus på opptrening og rehabilitering.

Fagpanel

 • Kiropraktor Philip Wilkens PhD

  Kiropraktor MNKF, PhD ved Lundklinikken

  Kiropraktor Philip Wilkens PhD etablerte Ullevål Kiropraktorklinikk i 2006. Han jobbet ved klinikken mens han fullførte sin doktorgrad i korsryggsmerter ved Ullevål Universitetssykehus.

  I sin doktoravhandling undersøkte han effekten av tilskudd av glukosamin hos personer med kroniske korsryggsmerter.  Han oppdaget at glukosamintilskudd ikke har effekt for langvarige korsryggsmerter og at personer med høyt blodsukker har økt fare for å få korsryggsmerter.

  Artiklene fikk han publisert i de to meget annerkjente tidskriftene JAMA og Spine

  Dr. Wilkens sine funn har blitt omtalt i bla Tidskrift for Norsk LegeforeningHegnar, VG, Reuters og Universitetet i Oslo - Det medisinske fakultet.

  I dag jobber Kiropraktor Philip Wilkens på Lundklinikken sentralt i Kristiandsand

 • Kiropraktor Diodor Bugge

  Kiropraktor MNKF, ved 60 Grader Nord Kiropraktikk

  Diodor Bugge har over 10 års erfaring med utredning og behandling av fotrelaterte plager. I tillegg til sin Mastergrad i kiropraktikk ved AECC University College i Bournemouth i 2008, har han tatt flere spesialkurs i utredning av fotplager. Diodor var tidligere kiropraktor ved Ullevål Kiropraktorklinikk med hovedansvar for fotutredninger. I dag jobber Diodor ved 60 Grader Nord Kiropraktorklinikk på Lena og Raufoss.

 • Dr. Sølve Sesseng, Radiolog

  Radiolog ved Sykehuset Innland Kongsvinger

  Dr Sesseng er spesialist i radiologi og jobber som muskel og skjelettradiolog ved Sykehuset Innland i Kongsvinger. Han bistår Ullevål Kirpraktorklinikk ved spørsmål om bileddiagnostikk av muskel og skjelettsystemet.

 • Kiropraktor Sarah Gilhuus Movafagh

  Kiropraktor MNKF

  Kiroraktor Sara Gilhuus Movafagh er tidligere kiropraktor ved Ullevål Kiropraktorklinikk. Hun har lang erfaring med utredning og behandling av gravide og spedbarnpasienter. Hun ble uteksaminert fra Bournemouth University (AECC).