Dette er falsk isjias

Artiklene på ullevalkiropraktor.no er skrevet av kiropraktorer med lang erfaring med rygg, nakke og andre muskel- og skjelettplager.

Alle artikler blir gjennomgått av en av våre redaktører med medisinsk bakgrunn (kiropraktor). Ved behov konferer vi med vårt medisinske fagpanel.

Vi  er nøye på å bruke kildehenvisning i artiklene, men vårt fokus er å skrive lettfattelige artikler for folk flest.

Vi ønsker at våre artikler skal være så nøyaktig som mulig. Oppdager du feil eller mangler, setter vi stor pris på om du gir beskjed om dette.

LES MER: Kvalitetssikring av vårt medisinske fagpanel

LAST NED ARTIKKEL

Korsryggsprolaps er vanlig i befolkningen og har ofte symptomer som korsryggsmerter med utstrålende smerter og nummenhet ned i beina. Flere smertetilstander har mye av de samme symptomene som ved prolaps, men kan oftest behandles enklere. Populært sett bruker vi samlebetegnelsen falsk isjias på disse tilstandene.Det finnes flere tilstander med både ryggsmerter og utstrålende smerter, derfor er det veldig nok veldig vanlig at pasienter med disse plagene feildiagnostiseres med prolaps i korsryggen. Det kan for det utrente øyet være vanskelig å skille mellom de forskjellige tilstandene som gir isjiasliknende smerter, uten at det er ekte isjias.

Her er de vanligste årsakene som likner prolaps i korsryggen

For å forenkle dette litt, har jeg delt inn sykdommene i to kategorier. Først de skadene som kommer fra selve ryggen og ryggraden og deretter beskriver jeg de tilstandene som kommer i området rundt ryggen.

Tilstander fra selve ryggen

Fasettleddsyndrom

Fasettleddene er små ledd, to mellom hver av ryggvirvlene,  som guider og begrenser bevegelsen av ryggsøylen. Fasettleddene forhindrer blant annet at ryggvirvlene glir framover i forhold til den under seg.

Noen ganger kan det oppstå småforstuvelser i leddbånd eller spenninger av muskulaturen rundt disse leddene. Dette kan igjen skape irritasjon og smerter i ryggen.

Smerten ved fasetteddsyndrom vil normalt sett være lokalisert til ryggen, men ofte ser vi at smerten stråler ned i sete og gjerne også på baksiden av låret. Det er sjelden smerter nedenfor kneet når smerten kommer fra fasettledd. (1)

Helt fantastisk god hjelp og behandling hver eneste gang. Nesten så jeg savner å få litt vondt i ryggen igjen, for nå er det lenge siden sist.
Harald Tandberg
Harald Tandberg
10:46 03 Apr 21
Har gått igjennom flere perioder med vond rygg og prolaps. Kim har hjulpet meg på alle mulige måter og hatt tett oppfølging av meg helt utenom hva man kan forvente. Kim bryr seg virkelig om sine pasienter og er veldig dyktig og kunnskapsrik! Min beste pasientopplevelse noensinne.
Lena Thorsmæhlum
Lena Thorsmæhlum
10:59 15 Feb 21
Veldig gode råd og service hos Kim for tips til behandling og behandlingsmåte. Han viser god service og mye kompetanse innenfor sine særfelt. Anbefales veldig! Trygve
Trygve Ryslett
Trygve Ryslett
13:06 27 Nov 20
Jeg gikk gjennom en fryktelig vond prolaps i årsskiftet 16/17 og greide knapt å fungere i en seks-ukers periode. Kim Orderud ble min reddende engel, behandlet meg nesten daglig, samarbeidet tett med min nåværende fastlege og fulgte meg opp helt til jeg fungerte igjen. Den aller beste opplevelsen jeg jeg har hatt med helsevesenet i mitt liv. Kan ikke anbefale Kim høyt nok!
Thordur Arnason
Thordur Arnason
13:09 12 Feb 21
Topp behandling fra kiropraktor-Kim. Glad det ikke var en trigger happy kiropraktor av den "gamle skolen" som kastet seg over meg og knakk løs i vildens sky jeg benyttet. Da hadde det gått skikkelig galt antageligvis. Godt samarbeid med legekontoret i samme lokaler, gjorde at jeg ble videresendt til rette instans (CT på UiO) for ytterligere utredning. Omstendelig og god utredning allerede på benken til Kim gjorde at dette fikk en bra utgang.
Magnus Flaaten
Magnus Flaaten
20:09 03 Sep 18
Kim Orderud anbefaler jeg på det varmeste.Veldig dyktig- og glad jeg har han når ryggen krangler.
Anne Mangseth
Anne Mangseth
15:54 22 Oct 18
Er svært fornøyd med den gode hjelpen og behandlingen jeg har fått av nakkesmertene etter en sykkelulykke, og det har vert betryggende at kiropraktorene har et godt tverrfaglig samarbeid med legen ved behov.
Hanne Botnen
Hanne Botnen
08:04 06 Mar 18
Jeg er svært fornøyd med behandling og oppfølging fra kiropraktor Kim Orderud. Jeg ble tatt på alvor og følte stor nytte av behandlingen som ble utført. Øvelsene jeg fikk er relevante, og jeg forlot klinikken med en optimisme om at gjør jeg hjemmeleksene mine så kan tilstanden min bedres. Oppfølgingen i etterkant har vært strålende. Kommer garantert til å bruke Ullevål Kiropraktorklinikk igjen.
Kristin Folsland Olsen
Kristin Folsland Olsen
08:34 24 Oct 17
Jeg hadde hatt vondt i knærne når jeg reiste meg opp i et par måneder og jo dypere jeg satt, dess vondere var det å reise seg.Iom jeg er over 60, trodde jeg dette kanskje hadde noe med alderdom å gjøre, men tenkte det var greit å få det bekreftet av en fagperson. Derfor kontaktet jeg Kim, og han fortalte at det mest sannsynlig handler om noe som kan helbredes, og han hadde rett! :-)Etter 5-6 behandlinger og litt øvelser hjemme er smertene omtrent forsvunnet. Litt henger igjen, men det er opp... til meg å jobbe med, vha øvelser jeg har fått av Kim.Jeg er veldig fornøyd, og kan anbefale ham og klinikken på det varmeste.les mer
Kjell Sandberg
Kjell Sandberg
09:44 23 Feb 17
Kim Orderud er en fantastisk kiropraktor. Han er utrolig flink til å hjelpe pasienten med alle årsaker til skade og til å finne bedre måter å takle stress i hverdagslivet. Anbefaler han på det varmeste.
Trine Bariås
Trine Bariås
14:12 28 Dec 16
Superflink!Fikk helt super behandling av Kim. Han forstå helt hva jeg mente når jeg forklarte symptomene mine og klart å få til en veldig forbedring med bare en behandling. Anbefaler veldig!
Erin Haugen
Erin Haugen
09:13 22 Oct 16
Har vært hos Kim med smerter ifm korsryggsmerter, og fått utmerket behandling samt veiledning til hvilke øvelser man kan benytte seg av hjemme. Setter også stor pris på god oppfølging i etterkant av behandling.
Erling T
Erling T
19:04 08 Sep 15
Kim is an excellent chiropractor. After many years of rugby injuries and general neglect of these injuries, I found myself having chronic pain in my back in hips. Kim has not only helped me relieve these injuries but also has got me on the path of proactive recovery.I highly recommend Kim!
Jonathan Bruns
Jonathan Bruns
08:14 12 Aug 15
Jeg har brukt Kim ved et par anledinger på grunn av låsninger i nakke og nummenhet i en hånd. Etter litt knekking og gode råd har jeg plagene forsvunnet. Kan absolutt anbefale en tur innom Ullevål Kiropraktorklinikk, de yter god service og gjør en god jobb.
Jeg var hos Kim med en store ryggsmerter, og fikk veldig god behandling. Etter tre behandlinger var ryggen min fin igjen, og jeg fikk øvelser som har holdt smertene borte siden. Seriøs og dyktig kiropraktor.
Ragnar H
Ragnar H
13:30 05 Aug 15
Kim reddet meg nærmest mirakuløst fra en stiv nakke, veldig bra service!
Eivind A
Eivind A
10:57 05 Aug 15
Jeg har vært hos Kim ved et par anledninger i forbindelse med et jumpers knee samt en låsning jeg har hatt i ryggen. Låsningen ble justert med et par enkle behandlinger og kneet fikk jeg gode tips til hvordan jeg skulle behandle med hjemmetrening. Opplever denne gjengen som engasjerte og serviceminded.
Henrik Killi
Henrik Killi
06:50 04 Aug 15
Alltid raskt og god service når ryggen låser seg. Deres fokus på forebygging har også gjort at jeg opplever mindre smerter. Ved å følge rådene rundt kosthold og bevegelse, trenger jeg bare komme innom av og til =)
Åse-Line Baltzersen
Åse-Line Baltzersen
13:05 22 May 15
Jeg gikk gjennom en fryktelig vond prolaps i årsskiftet 16/17 og greide knapt å fungere i en seks-ukers periode. Kim Orderud ble min reddende engel, behandlet meg nesten daglig, samarbeidet tett med min nåværende fastlege og fulgte meg opp helt til jeg fungerte igjen. Den aller beste opplevelsen jeg jeg har hatt med helsevesenet i mitt liv. Kan ikke anbefale Kim høyt nok!
Thordur Arnason
Thordur Arnason
12:59 12 Feb 21
Jeg har fått rask og bra behandling av Kim. Han har tatt mine ryggproblemer på alvor og har henvist til flere andre spesialister slik at jeg har fått en helhetlig vurdering på kort tid.
Karl Harper
Karl Harper
10:15 16 Dec 18
Har sjeldent følt meg mer ivaretatt og fulgt opp enn av kiropraktor, Kim Orderud, i samarbeid med leger. Flere burde samarbeide på den måten de gjør. Det skaper trygghet for pasienten og stjerner i boken for Ullevål kiropraktorklinikk, som får mine varmeste anbefalinger! Kim Orderud er mer enn en kiropraktor. Han gir den ekstra servicen man kan drømme om og investerer så mye i sine pasienter at du får mer oppfølging enn du trodde du hadde krav på. Han gir hjernet for at du skal få den beste... behandlingen og bli kvitt smertene. Når jeg var langt nede, tok han tak og sørget for å få meg inn til en ryggoperasjon jeg sårt trengte. Det vitner om en mann som har hjertet på riktig sted. Jeg er evig takknemlig for all hjelp og støtte jeg har fått på veien! Charlotteles mer
charlotte sverdrup
charlotte sverdrup
11:11 09 May 18
js_loader

 

Diskogen smerte - smerter fra slitte mellomvirvelskiver

Mellomvirvelskivene er laget av en gelefylt kjerne med en fiberring utenfor. Fiberringen, annulus fibrosus,  er dannet av flere lag av veldig sterkt kollagenfiber. Hvert lag fiberretningen i hver sin retning slik at fiberringen skal tåle mest mulig. I de ytterste lagene av denne fiberringen er det en god del smertenerver som er festet. Etterhvert som mellomvirvelskiven slites vil det kunne oppstå sprekker, både små og store. Når disse sprekkene oppstår vil det derfor kunne oppleves en god del smerter. (2)

Det antas at opp til  40% av alle ryggsmerter stammer fra mellomvirvelskivene, altså diskogene smerter. Smerten vil ofte kjennes ut som verkende smerte i korsryggen, ofte forverret av å sitte, hosting eller nysing. Flere vil kunne oppleve noe strålesmerter, som vi kaller referert smerte, ned i seteområdet og øvre lår. I tillegg kan det oppleves litt prikking og nummenhet ned i føttene. (2, 3)

Korsryggsmerter fra mellomvirvelskivene er noe vi kiropraktorer daglig utreder og behandler. Vi kan behandle dette på flere måter, men i utgangsgpunktet bistår behandlingen i å gjenopprette en god bevegelse i ryggen ved feks leddmanipulasjon, bløtvevsbehandling og øvelser.

Smertetilstander utenfor ryggen

Utenfor ryggraden finnes det ledd, muskler og nerver som kan forårsake smerter i rygg og ned i beinet når de blir stramme eller kommer i klem.

Maigne syndrom - nerve til hoftekammen i klem

Superior cluneal nerven er en sensibilitettnerve som gir informasjon om smerte og berøring på ryggen og ned i sete og bekken. Hvis denne nerven kommer i klem eller blir irritert, vil det oftest oppleves som en smerte ved hoftekammen, sete og korsryggen. Denne tilstanden kalles maigne syndrom eller ofte vil det være stram muskulatur, som nerven går gjennom nedenfor ribbeina, som kan klemme og irritere nerven.  Det vil i ca 50% av tilfellene være smerter ned i beinet i tillegg. Smerte vil ofte blir forverret av bøy og tøy av korsryggen i tillegg til ståing og gåing. (4, 5)

Vi diagnostiserer dette ved at det er ømt når vi palperer ryggen i nivå T11 til L2, det er ømt når vi klemmer på hoftekammen på den vonde siden. I tillegg bruker vi også noe som kalles Skin rolling eller "hudrulletest".

Behandlingen av denne tilstanden består i å få den stramme muskulaturen nerven går gjennom til å avspennes slik at den ikke klemmer på nerven. I tillegg ser vi ofte at det hjelper med leddkorrigering hvis leddene i området T11-L2 er stramme.

Stram gluteus medius muskel

Spent og stram muskulatur vil kunne gi smerter både lokalt, i og rett rundt muskelen, og og utstrålende smerter til et annet sted i kroppen. Gluteus muskelen er en del av setemuskulaturen på rumpa.  Oppgaven til gluteus medius muskelen er bla å stabilisere og støtte bekkenet og lårbenet når du står på ett ben, ved gange eller løping. Dette er en veldig kraftig muskel og vil kunne stramme til en god del ved feilbelastning og stress. Dette er en krampe, eller spasme, i muskelen som selvsagt gjør vondt.

Smerten vil da kunne kjennes i setemuskelen, i tillegg til korsryggsmerter. (6, 7)  Smerten vil kunne kjennes mer intens ved gåing, sitting, ståing og kanskje spesielt når du står på ett ben. (8)

Behandlingens mål er å få muskulaturen til å slappe av og ikke være i krampe. Dette kan gjøres ved forskjellige bløtvevsteknikker som feks triggerpunkt-behandling eller dry needling behandling.

Piriformissyndrom

Isjiasnerven går ned fra korsryggen, gjennom bekkenet og på undersiden av flere muskler i seteregionen. Piriformismuskelen er en muskel som vanligvis ligger på utsiden av isjiasnerven der nerven passerer i setet. Hvis piriformismuskelen blir veldig stram vil den kunne klemme på isjiasnerven slik at nerven blir irritert og gir isjiassmerter.

Smertene vil kunne oppleves nesten akkurat som når nerven kommer i klem i korsryggen. Forskjellen til prolaps vil være at ved undersøkelse vil vi få utslag på de klassiske prolapstestene vi gjør.  Det vil fortsatt være en del smerter og nummenhet ned i benet der isjiasnerven går, i noen tilfeller vil også visse muskler i foten også bli svekket. Piriformismuskelen være stram i tillegg til at det vil gjøre vondt når muskelen palperes. Ved palpering av piriformismuskelen vil det også kunne fremprovosere mer strålesmerter ned i lår og legg. (9, 10)

Det er vanligere at kvinner får piriformis syndrom og årsaken kan være flere, men det vanligste er overbelastning på trening eller skade fra feks fall.

Piriformissyndrom behandles ved å strekke piriformismuskelen i tillegg brukes ofte triggerpunktsbehandling og feks dry-needling.

Bekkenleddssmerter

Et hovent og sårt bekkenledd vil kunne gi en god del smerter. Først og fremst lokalt ved selve bekkenet, men det kan også stråle noen diffust ned i lår og legg. Både bekkenlåsning og bekkenløsning kan gi bekkenleddssmerter. I og rundt bekkenet er det flere bløtvevsstrukturer som kan gi smerter, som feks leddkapselen og ligamentene rundt leddet. Dette kaller vi leddysfunksjon. (11)

Årsaken til til at du får bekkenleddsmerter er som oftest feilbelastning av en eller annen grad. For mye sitting i en litt vondt stilling, gjentagende overbelastning eller akutte småskader etter feks et uheldig løft eller en bøying.

Smerten vil som oftest være lokalisert til bekkenet og setet, men det kan også være smerter på framsiden ved skambeinet og i lysken. I tillegg kan det altså være en del strålesmerter ned på baksiden av sete, lår og legg. (11, 12)

Det er vanskelig å diagnostisere bekkenleddssmerter ved bruk av MR og røngten, derfor er diagnosen basert på en grundig klinisk vurdering. Det er flere fysiske tester som vi kan benytte for å diagnostisere dette. Det er også utviklet en egen test for å letter diagnostiere dette. (11)

Bekkenleddsmerter er en av de tilstandene vi som kiropraktorer behandler flere ganger daglig. Vi har god erfaring med bruk av leddmanipulasjon sammen med gode øvelser for å lette de smertefulle plagene

Helt fantastisk god hjelp og behandling hver eneste gang. Nesten så jeg savner å få litt vondt i ryggen igjen, for nå er det lenge siden sist.
Harald Tandberg
Harald Tandberg
10:46 03 Apr 21
Har gått igjennom flere perioder med vond rygg og prolaps. Kim har hjulpet meg på alle mulige måter og hatt tett oppfølging av meg helt utenom hva man kan forvente. Kim bryr seg virkelig om sine pasienter og er veldig dyktig og kunnskapsrik! Min beste pasientopplevelse noensinne.
Lena Thorsmæhlum
Lena Thorsmæhlum
10:59 15 Feb 21
Veldig gode råd og service hos Kim for tips til behandling og behandlingsmåte. Han viser god service og mye kompetanse innenfor sine særfelt. Anbefales veldig! Trygve
Trygve Ryslett
Trygve Ryslett
13:06 27 Nov 20
Jeg gikk gjennom en fryktelig vond prolaps i årsskiftet 16/17 og greide knapt å fungere i en seks-ukers periode. Kim Orderud ble min reddende engel, behandlet meg nesten daglig, samarbeidet tett med min nåværende fastlege og fulgte meg opp helt til jeg fungerte igjen. Den aller beste opplevelsen jeg jeg har hatt med helsevesenet i mitt liv. Kan ikke anbefale Kim høyt nok!
Thordur Arnason
Thordur Arnason
13:09 12 Feb 21
Topp behandling fra kiropraktor-Kim. Glad det ikke var en trigger happy kiropraktor av den "gamle skolen" som kastet seg over meg og knakk løs i vildens sky jeg benyttet. Da hadde det gått skikkelig galt antageligvis. Godt samarbeid med legekontoret i samme lokaler, gjorde at jeg ble videresendt til rette instans (CT på UiO) for ytterligere utredning. Omstendelig og god utredning allerede på benken til Kim gjorde at dette fikk en bra utgang.
Magnus Flaaten
Magnus Flaaten
20:09 03 Sep 18
Kim Orderud anbefaler jeg på det varmeste.Veldig dyktig- og glad jeg har han når ryggen krangler.
Anne Mangseth
Anne Mangseth
15:54 22 Oct 18
Er svært fornøyd med den gode hjelpen og behandlingen jeg har fått av nakkesmertene etter en sykkelulykke, og det har vert betryggende at kiropraktorene har et godt tverrfaglig samarbeid med legen ved behov.
Hanne Botnen
Hanne Botnen
08:04 06 Mar 18
Jeg er svært fornøyd med behandling og oppfølging fra kiropraktor Kim Orderud. Jeg ble tatt på alvor og følte stor nytte av behandlingen som ble utført. Øvelsene jeg fikk er relevante, og jeg forlot klinikken med en optimisme om at gjør jeg hjemmeleksene mine så kan tilstanden min bedres. Oppfølgingen i etterkant har vært strålende. Kommer garantert til å bruke Ullevål Kiropraktorklinikk igjen.
Kristin Folsland Olsen
Kristin Folsland Olsen
08:34 24 Oct 17
Jeg hadde hatt vondt i knærne når jeg reiste meg opp i et par måneder og jo dypere jeg satt, dess vondere var det å reise seg.Iom jeg er over 60, trodde jeg dette kanskje hadde noe med alderdom å gjøre, men tenkte det var greit å få det bekreftet av en fagperson. Derfor kontaktet jeg Kim, og han fortalte at det mest sannsynlig handler om noe som kan helbredes, og han hadde rett! :-)Etter 5-6 behandlinger og litt øvelser hjemme er smertene omtrent forsvunnet. Litt henger igjen, men det er opp... til meg å jobbe med, vha øvelser jeg har fått av Kim.Jeg er veldig fornøyd, og kan anbefale ham og klinikken på det varmeste.les mer
Kjell Sandberg
Kjell Sandberg
09:44 23 Feb 17
Kim Orderud er en fantastisk kiropraktor. Han er utrolig flink til å hjelpe pasienten med alle årsaker til skade og til å finne bedre måter å takle stress i hverdagslivet. Anbefaler han på det varmeste.
Trine Bariås
Trine Bariås
14:12 28 Dec 16
Superflink!Fikk helt super behandling av Kim. Han forstå helt hva jeg mente når jeg forklarte symptomene mine og klart å få til en veldig forbedring med bare en behandling. Anbefaler veldig!
Erin Haugen
Erin Haugen
09:13 22 Oct 16
Har vært hos Kim med smerter ifm korsryggsmerter, og fått utmerket behandling samt veiledning til hvilke øvelser man kan benytte seg av hjemme. Setter også stor pris på god oppfølging i etterkant av behandling.
Erling T
Erling T
19:04 08 Sep 15
Kim is an excellent chiropractor. After many years of rugby injuries and general neglect of these injuries, I found myself having chronic pain in my back in hips. Kim has not only helped me relieve these injuries but also has got me on the path of proactive recovery.I highly recommend Kim!
Jonathan Bruns
Jonathan Bruns
08:14 12 Aug 15
Jeg har brukt Kim ved et par anledinger på grunn av låsninger i nakke og nummenhet i en hånd. Etter litt knekking og gode råd har jeg plagene forsvunnet. Kan absolutt anbefale en tur innom Ullevål Kiropraktorklinikk, de yter god service og gjør en god jobb.
Jeg var hos Kim med en store ryggsmerter, og fikk veldig god behandling. Etter tre behandlinger var ryggen min fin igjen, og jeg fikk øvelser som har holdt smertene borte siden. Seriøs og dyktig kiropraktor.
Ragnar H
Ragnar H
13:30 05 Aug 15
Kim reddet meg nærmest mirakuløst fra en stiv nakke, veldig bra service!
Eivind A
Eivind A
10:57 05 Aug 15
Jeg har vært hos Kim ved et par anledninger i forbindelse med et jumpers knee samt en låsning jeg har hatt i ryggen. Låsningen ble justert med et par enkle behandlinger og kneet fikk jeg gode tips til hvordan jeg skulle behandle med hjemmetrening. Opplever denne gjengen som engasjerte og serviceminded.
Henrik Killi
Henrik Killi
06:50 04 Aug 15
Alltid raskt og god service når ryggen låser seg. Deres fokus på forebygging har også gjort at jeg opplever mindre smerter. Ved å følge rådene rundt kosthold og bevegelse, trenger jeg bare komme innom av og til =)
Åse-Line Baltzersen
Åse-Line Baltzersen
13:05 22 May 15
Jeg gikk gjennom en fryktelig vond prolaps i årsskiftet 16/17 og greide knapt å fungere i en seks-ukers periode. Kim Orderud ble min reddende engel, behandlet meg nesten daglig, samarbeidet tett med min nåværende fastlege og fulgte meg opp helt til jeg fungerte igjen. Den aller beste opplevelsen jeg jeg har hatt med helsevesenet i mitt liv. Kan ikke anbefale Kim høyt nok!
Thordur Arnason
Thordur Arnason
12:59 12 Feb 21
Jeg har fått rask og bra behandling av Kim. Han har tatt mine ryggproblemer på alvor og har henvist til flere andre spesialister slik at jeg har fått en helhetlig vurdering på kort tid.
Karl Harper
Karl Harper
10:15 16 Dec 18
Har sjeldent følt meg mer ivaretatt og fulgt opp enn av kiropraktor, Kim Orderud, i samarbeid med leger. Flere burde samarbeide på den måten de gjør. Det skaper trygghet for pasienten og stjerner i boken for Ullevål kiropraktorklinikk, som får mine varmeste anbefalinger! Kim Orderud er mer enn en kiropraktor. Han gir den ekstra servicen man kan drømme om og investerer så mye i sine pasienter at du får mer oppfølging enn du trodde du hadde krav på. Han gir hjernet for at du skal få den beste... behandlingen og bli kvitt smertene. Når jeg var langt nede, tok han tak og sørget for å få meg inn til en ryggoperasjon jeg sårt trengte. Det vitner om en mann som har hjertet på riktig sted. Jeg er evig takknemlig for all hjelp og støtte jeg har fått på veien! Charlotteles mer
charlotte sverdrup
charlotte sverdrup
11:11 09 May 18
js_loader

Har du spørsmål til artikkelen eller lurer på om vi kan hjelpe deg? Ta kontakt med oss ved å trykke på knappen nedenfor, så svarer vi deg så fort vi har mulighet.  Har du spørsmål til artikkelen eller lurer på om vi kan hjelpe deg? Ta kontakt med oss ved å trykke på knappen nedenfor, så svarer vi deg så fort vi har mulighet.

  Kontakt oss

  Kim behandler smerter i nakke og rygg. Han har fordypet seg i isjias og prolaps. Kim er kiropraktor ved Ullevål Hageby Legesenter, i tillegg til å studere til master i nevrologi på Bournemouth University.

  Vi bruker informasjonskapsler

  Våre nettsider benytter cookies. Dersom cookien ikke er nødvendig for at nettsiden vår skal fungere, vil den ikke lagres på din enhet med mindre du samtykker til dette.

  Dine innstillinger for informasjonskapsler

  Disse informasjonskapslene er nødvendig for nettsidens grunnleggende funksjoner og vil derfor alltid være aktivert. Dette inkluderer informasjonskapsler som gjør at du blir husket når du besøker nettsiden innenfor én enkelt økt eller, hvis du ber om det, fra økt til økt. Disse informasjonskapslene muliggjør gjennomføring av aktiviteter og handlinger på nettstedet som du ønsker å gjennomføre, som for eksempel handlevogn- og betalingsprosessen. I tillegg har informasjonskapslene funksjoner i tilknytning til ivaretakelse av nettstedets sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Informasjonskapsler på sosiale medier gir deg mulighet for å koble deg til det sosiale nettverket ditt og dele innhold fra nettstedet vårt via sosiale medier. Informasjonskapsler på annonser (fra tredjeparter) samler informasjon som bidrar til at vi kan tilpasse annonseringen bedre i forhold til dine interesser, både innenfor og utenfor dette nettstedet. I noen tilfeller kan disse informasjonskapslene innebære behandling av dine personopplysninger. Hvis du vil ha mer informasjon om denne behandlingen av personopplysninger, kan du se våre Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Dersom du deaktiverer disse informasjonskapslene, kan det medføre at du ser annonser som ikke er like relevante for deg, eller at det ikke er mulig å koble til like effektivt med Facebook, Google eller andre nettverk, og/eller at du ikke får delt innhold på sosiale medier.