Dry needling for behandling av muskelknuter

Les mer

dry needling

Dry needling er en meget effektiv måte å behandle muskelknuter på. Muskelknuter (også kalt triggerpunkt) og stive muskler er noe av det vi behandler daglig ved Ullevål Kiropraktorklinikk. Årsaken til at du får muskelknuter kan være sammensatt, men stress, feilbelasting, dårlig arbeidstilling og redusert bevegelse er nok noen av de vanligste årsakene. Vi ser også at kostholdet kan spille en stor rolle i dannelsen av slike triggerpunkter/muskelknuter.

Dry needling blir ofte kalt medisinsk akupunktur, men må ikke forveksles med klassisk akupunktur som er basert på tradisjonell kinesisk medisin.

I mange år har injeksjonsbehandling (ved kortison, lokalbedøvelse og saltvannsinjeksjon) blitt sett på som det mest effektive for muskelknuter/triggerpunkter, men en del nyere studier har vist at mye av effekten er fra muskelstimuleringen ved selve stikket og ikke nødvendigvis injeksjonen.

Hvordan utføres dry needling?

Dry needling er derfor en triggerpunktbehandling der tynne akupunkturnåler føres direkte inn i det spesifikke problemområdet og muskelknuten. Sammenliknet med klassisk triggerpunktbehandling, der behandleren klemmer hardt på muskelknutene, er dry needling ofte betydelig mer spesifikk og effektiv. Dry needling brukes ofte i behandling av frozen shoulder, lumbago og migrene.

Dry needling behandling

Forskning viser at hjemmeøvelser er en helt essensiell del i behandlingen slik at du på lang sikt ikke skal være plaget med smerter. Du vil derfor også få et eget treningsprogram som er skreddersydd for din plage. Dette treningsprogrammet kan innebære avspenning, lette tøyninger og styrkeøvelser.

Siden vi har erfart at kosholdet spiller en viktig rolle i dannelsen av slike muskelknuter, anbefaler vi også at du spiser et betennelsesdempende kosthold. Vi kan hjelpe deg med råd og tips til et mer betennelsesdempende kosthold.

Her på Ullevål Kiropraktorklinikk har vi lang erfaring med triggerpunktbehandling med dry needling. Både Kim og Therese er utdannet i å benytte denne behandlingsteknikken. Dry needling er veldig effektivt og har lite bivirkninger, men noen kan oppleve å bli litt øm etter behandlingen.

Ring oss på 21046460 dersom du ønsker behandling med dry needling eller om du har noen spørsmål vedrørende din plage.

 

 

Referanser: Cochrane Reviews, Cochrane Reviews, Cochrane Reviews, Cochrane Reviews, Cochrane Reviews

Vi bruker informasjonskapsler

Våre nettsider benytter cookies. Dersom cookien ikke er nødvendig for at nettsiden vår skal fungere, vil den ikke lagres på din enhet med mindre du samtykker til dette.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er nødvendig for nettsidens grunnleggende funksjoner og vil derfor alltid være aktivert. Dette inkluderer informasjonskapsler som gjør at du blir husket når du besøker nettsiden innenfor én enkelt økt eller, hvis du ber om det, fra økt til økt. Disse informasjonskapslene muliggjør gjennomføring av aktiviteter og handlinger på nettstedet som du ønsker å gjennomføre, som for eksempel handlevogn- og betalingsprosessen. I tillegg har informasjonskapslene funksjoner i tilknytning til ivaretakelse av nettstedets sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Informasjonskapsler på sosiale medier gir deg mulighet for å koble deg til det sosiale nettverket ditt og dele innhold fra nettstedet vårt via sosiale medier. Informasjonskapsler på annonser (fra tredjeparter) samler informasjon som bidrar til at vi kan tilpasse annonseringen bedre i forhold til dine interesser, både innenfor og utenfor dette nettstedet. I noen tilfeller kan disse informasjonskapslene innebære behandling av dine personopplysninger. Hvis du vil ha mer informasjon om denne behandlingen av personopplysninger, kan du se våre Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Dersom du deaktiverer disse informasjonskapslene, kan det medføre at du ser annonser som ikke er like relevante for deg, eller at det ikke er mulig å koble til like effektivt med Facebook, Google eller andre nettverk, og/eller at du ikke får delt innhold på sosiale medier.