Dry needling for behandling av muskelknuter

Les mer

dry needling

Dry needling er en meget effektiv måte å behandle muskelknuter på. Muskelknuter (også kalt triggerpunkt) og stive muskler er noe av det vi behandler daglig ved Ullevål Kiropraktorklinikk. Årsaken til at du får muskelknuter kan være sammensatt, men stress, feilbelasting, dårlig arbeidstilling og redusert bevegelse er nok noen av de vanligste årsakene. Vi ser også at kostholdet kan spille en stor rolle i dannelsen av slike triggerpunkter/muskelknuter.

Dry needling blir ofte kalt medisinsk akupunktur, men må ikke forveksles med klassisk akupunktur som er basert på tradisjonell kinesisk medisin.

I mange år har injeksjonsbehandling (ved kortison, lokalbedøvelse og saltvannsinjeksjon) blitt sett på som det mest effektive for muskelknuter/triggerpunkter, men en del nyere studier har vist at mye av effekten er fra muskelstimuleringen ved selve stikket og ikke nødvendigvis injeksjonen.

Hvordan utføres dry needling?

Dry needling er derfor en triggerpunktbehandling der tynne akupunkturnåler føres direkte inn i det spesifikke problemområdet og muskelknuten. Sammenliknet med klassisk triggerpunktbehandling, der behandleren klemmer hardt på muskelknutene, er dry needling ofte betydelig mer spesifikk og effektiv. Dry needling brukes ofte i behandling av frozen shoulder, lumbago og migrene.

Dry needling behandling

Forskning viser at hjemmeøvelser er en helt essensiell del i behandlingen slik at du på lang sikt ikke skal være plaget med smerter. Du vil derfor også få et eget treningsprogram som er skreddersydd for din plage. Dette treningsprogrammet kan innebære avspenning, lette tøyninger og styrkeøvelser.

Siden vi har erfart at kosholdet spiller en viktig rolle i dannelsen av slike muskelknuter, anbefaler vi også at du spiser et betennelsesdempende kosthold. Vi kan hjelpe deg med råd og tips til et mer betennelsesdempende kosthold.

Her på Ullevål Kiropraktorklinikk har vi lang erfaring med triggerpunktbehandling med dry needling. Både Kim og Therese er utdannet i å benytte denne behandlingsteknikken. Dry needling er veldig effektivt og har lite bivirkninger, men noen kan oppleve å bli litt øm etter behandlingen.

Ring oss på 21046460 dersom du ønsker behandling med dry needling eller om du har noen spørsmål vedrørende din plage.

 

 

Referanser: Cochrane Reviews, Cochrane Reviews, Cochrane Reviews, Cochrane Reviews, Cochrane Reviews

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.