Behandling av stiv nakke og nakkesmerter

Les mer

Behandling av stiv nakke

De aller fleste vil oppleve å få stiv nakke i løpet av livet, men noen vil plages betydelig mer med nakkesmerter enn andre. Over halvparten av våre pasienter er plaget med stiv nakke eller nakkesmerter. Våre kiropraktorer ved Ullevål Kiropraktorklinikk har flere års erfaring med å behandle pasienter med stiv nakke og nakkesmerter.

Vanlige symptomer
Nakken låser seg plutselig og er stiv og stram, det kan være smertefullt å snu på hodet, smerten sitter ofte i et bestemt punkt i nakken, det kan også føles ut som at smerten går ut i skulderen eller i armen. Det er ikke uvanlig at du kan føle deg litt svimmel og kvalm når du har vondt i nakken. Har du i tillegg til stiv nakke: feber, oppkast og er ømfintlig for lys, bør du ta kontakt med lege for å utelukke sykdom.

Årsaker til stiv nakke
Stiv nakke og nakkesmerter kan utløses av stress, feil arbeidsstilling, dårlig syn/feil briller, for lite eller for mye trening, eller uheldig sovestilling. Vår kiropraktor vil undersøke deg grundig og stille en diagnose på ditt nakkeproblem. I noen tilfeller der nakkesmertene stråler ut i armen kan dette tyde på irritasjon av nervene i nakken, og som oftest er disse smertene helt ufarlige. Vi vil alltid undersøke deg grundig før vi starter å behandle deg, noen ganger vil det være nødvendig at kiropraktoren henviser til røntgen eller MR-undersøkelse.

Kiropraktisk behandling av stiv nakke

behandling av stivnakke og nakkesmerter

Behandling for din stive nakke vil være avhengig av hva som er den underliggende årsaken til nakkesmerten. Ofte vil dette innebære leddkorrigering, triggerpunktbehandling, øvelser og kinesiotape.

Kosthold vil ofte være en del av et smerteproblem i muskulatur og leddplager, så det vil derfor være gunstig å endre kostholdet noe slik at betennelsestilstandene roer seg ned raskere. Vi har også et godt samarbeid med både muskelterapeut og akupunktør på klinikken som vi ofte henviser til for behandling av stiv nakke.

Alle våre kiropraktorer er utdannet i å diagnosere og behandle stiv nakke.

Ring oss idag på 21046460 hvis du trenger hjelp til behandling av stiv nakke eller bare har noen spørsmål angående nakkesmerter.

 

 

Referanser: Cochrane reviews, Cochrane Reviews, Cochrane Reviews, Cochrane Reviews, Cochrane Reviews