Kinesiotape

Les mer

Kinesiotape

Kinesiotape er en rehabiliterende tapeteknikk som påvirker kroppens egne tilhelingsprosesser ved å påvirke muskulatur og gi stabilitet til ledd uten å hemme bevegelsesutslag. Kinesiotape benyttes ofte sammen med andre behandlingsformer. Tidligere ble det nesten utelukkende benyttet av idrettsutøvere, men de siste årene har kinesiotape blitt mer vanlig for folk i alle aktivitetsnivåer.

Tapen kan vanligvis sitte på i 3-5 dager, og vil fortsette å virke så lenge den er på huden. Resultatene varierer, men mange opplever mye nytte av kinesiotape ved siden av annen behandling som leddkorrigering, bindevevsmassasje og rehabilitering.

Tidlig på 70-tallet arbeidet kiropraktor Dr Kenzo Kase i Japan med å kombinere teknikker fra kinesiologi og kiropraktikk. Dr Kenzo Kase hadde fullført utdanning innen både kiropraktikk og kinesiologi, og ønsket å finne en mer effektiv og lettere behandlingsmetode. I 1973 utviklet han derfor det som siden har blitt kjent som ”Kinesiotape”. Kinesiotape har siden den gang vært i stadig utvikling og det er stadig flere teknikker og arbeidsmetoder knyttet til tapen. Den vanligste tapeteknikken kalles ”muskelteknikk”.

Hvordan brukes kinesiotape

Kinesiotape er en svært elastisk tap. Vanligvis legges kinesiotape på området som skal behandles slik at huden er maksimalt strukket og tapen er lite eller ikke strukket i det hele tatt. Dette gjør at huden rynker seg under tapen og gir et løft i huden ved normal stilling og daglidagse bevegelser.

Kinesiotape behandling

Man mener at dette skal redusere trykket på lymfesystemet og at dette skal bedre lymfedrenasje. I tillegg til redusert smerte i muskulatur og bedret funksjon i den aktuelle muskelen. For at kinesiotapen skal gi best mulig resultat er det viktig at du holder deg i lett aktivitet etter behandling. Kinesiotape er vanlig brukt til behandling av idrettsskader, tennisalbue og stiv nakke.

Forskning viser at hjemmeøvelser er en helt essensiell del i behandlingen slik at du på lang sikt ikke skal være plaget med smerter. Du vil derfor også få et eget treningsprogram som er skreddersydd for din plage.

Her på Ullevål Kiropraktorklinikk har vi lang erfaring med bruk av kinesiotape i samråd med annen behandling, og både Sara og Therese er utdannet i å benytte denne behandlingsteknikken.

Ring oss på 21046460 dersom du ønsker en vurdering for kinesiotape eller om du har noen spørsmål vedrørende din plage.