Behandling av karpaltunnelsyndrom og andre håndleddsmerter

Les mer

Behandling av karpaltunnelsyndrom

Her hos Ullevål Kiropaktorklinikk har vi lang erfaring med behandling av karpaltunnelsyndrom og andre håndleddsmerter. Symptomene på karpaltunnelsyndrom er nummenhet i hånden, sammen med smerter på innsiden av håndleddet. Vanlige symptomer på seneskjedebetennelse er at du får smerter langs en av senene i håndleddet.

Vanlige årsaker
Karpaltunnelsyndrom er en av de vanligste årsakene til håndleddsmerter blant pasienter som kommer inn til oss. Dette er en irritasjon av seneskjeden på innsiden av håndleddet, der seneskjeden danner en tunnel med håndrotsknoklene hvor mediannerven går igjennom. Mediannerven er en av de tre hovednervene i underarmen og hånden. Vanlige symtomer på dette er prikking og nummenhet i hånden, smerter på innsiden av håndleddet. Etter hvert kan det bli smertefullt og vanskelig å gjennomføre enkle oppgaver som å vri opp en klut. Vanligvis løses dette godt ved manuell behandling, men i noen få sjeldne tilfeller er operasjon nødvendig. Karpaltunnelsyndrom er mer vanlig under svangerskapet, sannsynligvis pga økt væskeansamling.

Seneskjedebetennelse oppstår vanligvis ved ensformige gjentakende bevegelser av håndleddet som fører til en irritasjon av seneskjeden. Dette vil føre til at seneskjeden blir betent og hoven, dette gir senen mindre plass å bevege seg på og gir smerter når du bruker håndleddet. Noen ganger kan man merke en “knitrende” potetmel-liknende lyd og følelse fra baksiden av håndleddet eller tommelen ved bevegelse. Yrker som innebærer mye skriving på tastatur gir økt risiko for seneskjedebetennelse.

Kiropraktisk behandling av karpaltunnelsyndrom:

Din kiropraktor vil først undersøke deg grundig slik at riktig diagnose kan stilles. I noen svært sjeldne tilfeller vil det være nødvendig med en henvisning til ultralyd, røntgen eller MR. Kiropraktoren din kan rekvirere dette. Ved hjelp av flere manuelle behandlingsmetoder som feks leddkorrigering, bindevevsmassasje og dry needling, kan kiropraktoren hjelpe deg med ditt problem. Avlastning spiller også en viktig rolle i den akutte fasen, deretter er riktig opptrening og eventuell tilpasning på kontoret viktig for å redusere sjansen for tilbakefall.

Behandling av karpaltunnelsyndrom og håndsmerter

For at plagene skal reduseres så fort som mulig, er det viktig med et godt treningsprogram og et kosthold med betennelsesdempende mat. Vi har også et godt samarbeid med både muskelterapeut og akupunktør på klinikken som vi ofte henviser til for behandling av karpaltunnelsyndrom og andre håndleddsmerter. Alle våre kiropraktorer er utdannet i å behandle karpaltunnelsyndrom.

 

Ring 21046460 hvis du ønsker behandling av karpaltunnelsyndrom eller andre håndleddsmerter, eller dersom du har noen spørsmål vedrørende dette.

 

 

Referanser: Cochrane reviews

Vi bruker informasjonskapsler

Våre nettsider benytter cookies. Dersom cookien ikke er nødvendig for at nettsiden vår skal fungere, vil den ikke lagres på din enhet med mindre du samtykker til dette.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er nødvendig for nettsidens grunnleggende funksjoner og vil derfor alltid være aktivert. Dette inkluderer informasjonskapsler som gjør at du blir husket når du besøker nettsiden innenfor én enkelt økt eller, hvis du ber om det, fra økt til økt. Disse informasjonskapslene muliggjør gjennomføring av aktiviteter og handlinger på nettstedet som du ønsker å gjennomføre, som for eksempel handlevogn- og betalingsprosessen. I tillegg har informasjonskapslene funksjoner i tilknytning til ivaretakelse av nettstedets sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Informasjonskapsler på sosiale medier gir deg mulighet for å koble deg til det sosiale nettverket ditt og dele innhold fra nettstedet vårt via sosiale medier. Informasjonskapsler på annonser (fra tredjeparter) samler informasjon som bidrar til at vi kan tilpasse annonseringen bedre i forhold til dine interesser, både innenfor og utenfor dette nettstedet. I noen tilfeller kan disse informasjonskapslene innebære behandling av dine personopplysninger. Hvis du vil ha mer informasjon om denne behandlingen av personopplysninger, kan du se våre Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Dersom du deaktiverer disse informasjonskapslene, kan det medføre at du ser annonser som ikke er like relevante for deg, eller at det ikke er mulig å koble til like effektivt med Facebook, Google eller andre nettverk, og/eller at du ikke får delt innhold på sosiale medier.