Bindevevsmassasje

Les mer

bindevevsmassasje

Bindevevsmassasje har blitt brukt gjennom tusenvis av år, fra Gua Sha til mer moderne varianter. Det er godt dokumentert som en effektiv behandling.

Ved Ullevål Kiropraktorklinikk utfører vi instrument-assistert bindevevsmassasje, da bruker vi egnete instrumenter for å behandle muskulatur, sener, arrvev, bindevev og annet bløtvev. Instrumentene vi bruker er laget av kirurgisk stål, og er formet slik at de er tilpasset behandling av hele kroppen.

Bindevevsmassasje er  en svært effektiv behandling av senebetennelse som for eksempel plantar fascitt, frozen shoulder, tennisalbue, karpaltunnelsyndrom og achilles tendinopati. Det er også effektivt for å mykgjøre arrvev etter operasjon, eller store og små skader. Målet ved behandlingen er å finne og behandle arrvev og andre restriksjoner i bindevevet som påvirker normal funksjon.

Ved instrument-assistert bindevevsmassasje øker man også blodsirkulasjonen betydelig, dette fremskynder kroppens naturlige tilhelingsprosess og reduserer symptomene raskere.

Slik utføres instrument-assistert bindevevsmassasje

Bindevevsmassasje

Bindevevsmassasjen utføres ved at behandleren fører stål-instrumentet over huden med raske bevegelser og et fast trykk slik at pasienten får en kraftig og svært effektiv bindevevsmassasje. For å redusere irritasjonen av huden under behandlingen, benytter vi en økologisk hudkrem med mye vitaminer, gunstige fettsyrer og andre næringstoffer til huden.

Etter instrument-assistert bindevevsmassasje er det normalt å kunne bli rød og øm i området som har blitt behandlet. Dette er helt ufarlig, men det kan være nyttig å kjøle ned området i etterkant av behandlingen for å redusere denne ømheten.

Forskning viser at hjemmeøvelser er en helt essensiell del i behandlingen slik at du på lang sikt ikke skal være plaget med smerter. Du vil derfor også få et eget treningsprogram som er skreddersydd for din plage.

Her på Ullevål Kiropraktorklinikk har vi lang erfaring med bindevevsmassasje, og både Kim og Sara er utdannet i å benytte denne behandlingsteknikken. Instrument-assistert bindevevsmassasje er veldig effektivt og har lite bivirkninger.

Ring oss på 21046460 dersom du ønsker en vurdering for bindevevsmassasje eller om du har noen spørsmål vedrørende din plage.

 

 

Referanser: Cochrane reviews, Cochrane Reviews

Vi bruker informasjonskapsler

Våre nettsider benytter cookies. Dersom cookien ikke er nødvendig for at nettsiden vår skal fungere, vil den ikke lagres på din enhet med mindre du samtykker til dette.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er nødvendig for nettsidens grunnleggende funksjoner og vil derfor alltid være aktivert. Dette inkluderer informasjonskapsler som gjør at du blir husket når du besøker nettsiden innenfor én enkelt økt eller, hvis du ber om det, fra økt til økt. Disse informasjonskapslene muliggjør gjennomføring av aktiviteter og handlinger på nettstedet som du ønsker å gjennomføre, som for eksempel handlevogn- og betalingsprosessen. I tillegg har informasjonskapslene funksjoner i tilknytning til ivaretakelse av nettstedets sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Informasjonskapsler på sosiale medier gir deg mulighet for å koble deg til det sosiale nettverket ditt og dele innhold fra nettstedet vårt via sosiale medier. Informasjonskapsler på annonser (fra tredjeparter) samler informasjon som bidrar til at vi kan tilpasse annonseringen bedre i forhold til dine interesser, både innenfor og utenfor dette nettstedet. I noen tilfeller kan disse informasjonskapslene innebære behandling av dine personopplysninger. Hvis du vil ha mer informasjon om denne behandlingen av personopplysninger, kan du se våre Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Dersom du deaktiverer disse informasjonskapslene, kan det medføre at du ser annonser som ikke er like relevante for deg, eller at det ikke er mulig å koble til like effektivt med Facebook, Google eller andre nettverk, og/eller at du ikke får delt innhold på sosiale medier.