Ved Isjiassmerter kan nervemobilisering være gunstig

Artiklene på ullevalkiropraktor.no er skrevet av kiropraktorer med lang erfaring med rygg, nakke og andre muskel- og skjelettplager.

Alle artikler blir gjennomgått av en av våre redaktører med medisinsk bakgrunn (kiropraktor). Ved behov konferer vi med vårt medisinske fagpanel.

Vi  er nøye på å bruke kildehenvisning i artiklene, men vårt fokus er å skrive lettfattelige artikler for folk flest.

Vi ønsker at våre artikler skal være så nøyaktig som mulig. Oppdager du feil eller mangler, setter vi stor pris på om du gir beskjed om dette.

LES MER: Kvalitetssikring av vårt medisinske fagpanel

LAST NED ARTIKKEL

En prolaps som klemmer på nerven i ryggen kan gi isjiassmerter ned i benet. Dette kan være fryktelig vondt og være veldig hemmende. Det er, til tross for de sterke smertene, viktig å være i aktivitet for å bli bra raskere. En spesifikk øvelse vi som behandler denne type smerter ofte veileder i er nervemobiliseringsøvelser av isjiasnerven.

For å kunne forklare hva nervemobiliseringsøvelsene går ut på er det viktig å starte forklare litt hva som skjer når en nerve kommer i klem.

Når en en nerve (eller egentlig en nerverot) kommer i klem i korsryggen fra feks en prolaps eller piriformissyndrom, vil det bli kompresjonsskade eller klemskade av nerven. Dette vil øyeblikkelig sette igang en betennelsesprosess i og rundt det skadde vevet som vil blant annet vil gi en del hevelse (akkurat som når du klemmer fingeren). Denne hevelsen rundt nerven vil påføre nerven et ytterligere mekanisk trykk som øker sensitiviteten i nerven. Symptomene, som smerte og nummenhet, som er vanlige fra denne type nervesmerte vil dermed bli kraftigere. (1, 2, 3)

Ofte vil det være fristende, pga sterke smerter og gjerne frykt for å bli verre, å ikke bevege på seg så mye når disse smertene kommer. Men, det forskningen viser er at hvis mangelen på bevegelse uten tilstrekkelig belastning varer for lenge vil det det kunne gjøre vondt verre. En skadet nerve som ikke blir beveget vil kunne begynne å klistre seg fast i strukturer rundt nerven (adheranser), slik at nerven sitter fast og “lugger” mer når den igjen begynner å bli beveget. I tillegg vil det også gi dårlig drenasje fra hevelsen i nerven, det vil kunne dannes økt bindevev og arrvev i og rundt nerven og det vil kunne potensielt gi permanent nervedysfunksjon. (4, 5)

Derfor er en av våre viktigste oppgaver etter slike skader å få igang bevegelsen i rygg og rundt nerven som er irritert. En kiropraktor vil kunne bidra med å behandle ledd og muskler i korsryggen og bekken slik at det blir enklere komme igang med bevegelse.

Helt vanlig spasering og rolige bevegelser i vann er en av mine favorittøvelser de som har fått akutte isjiassmerter. Men, det finnes flere spesifikke nervemobiliseringsøvelser som fokuserer på å bevege bestemte nerver for å bidra til å gjenopprette god funksjon i nerven igjen. (6, 7)

Helt fantastisk god hjelp og behandling hver eneste gang. Nesten så jeg savner å få litt vondt i ryggen igjen, for nå er det lenge siden sist.
Harald Tandberg
Harald Tandberg
10:46 03 Apr 21
Har gått igjennom flere perioder med vond rygg og prolaps. Kim har hjulpet meg på alle mulige måter og hatt tett oppfølging av meg helt utenom hva man kan forvente. Kim bryr seg virkelig om sine pasienter og er veldig dyktig og kunnskapsrik! Min beste pasientopplevelse noensinne.
Lena Thorsmæhlum
Lena Thorsmæhlum
10:59 15 Feb 21
Veldig gode råd og service hos Kim for tips til behandling og behandlingsmåte. Han viser god service og mye kompetanse innenfor sine særfelt. Anbefales veldig! Trygve
Trygve Ryslett
Trygve Ryslett
13:06 27 Nov 20
Jeg gikk gjennom en fryktelig vond prolaps i årsskiftet 16/17 og greide knapt å fungere i en seks-ukers periode. Kim Orderud ble min reddende engel, behandlet meg nesten daglig, samarbeidet tett med min nåværende fastlege og fulgte meg opp helt til jeg fungerte igjen. Den aller beste opplevelsen jeg jeg har hatt med helsevesenet i mitt liv. Kan ikke anbefale Kim høyt nok!
Thordur Arnason
Thordur Arnason
13:09 12 Feb 21
Topp behandling fra kiropraktor-Kim. Glad det ikke var en trigger happy kiropraktor av den "gamle skolen" som kastet seg over meg og knakk løs i vildens sky jeg benyttet. Da hadde det gått skikkelig galt antageligvis. Godt samarbeid med legekontoret i samme lokaler, gjorde at jeg ble videresendt til rette instans (CT på UiO) for ytterligere utredning. Omstendelig og god utredning allerede på benken til Kim gjorde at dette fikk en bra utgang.
Magnus Flaaten
Magnus Flaaten
20:09 03 Sep 18
Kim Orderud anbefaler jeg på det varmeste.Veldig dyktig- og glad jeg har han når ryggen krangler.
Anne Mangseth
Anne Mangseth
15:54 22 Oct 18
Er svært fornøyd med den gode hjelpen og behandlingen jeg har fått av nakkesmertene etter en sykkelulykke, og det har vert betryggende at kiropraktorene har et godt tverrfaglig samarbeid med legen ved behov.
Hanne Botnen
Hanne Botnen
08:04 06 Mar 18
Jeg er svært fornøyd med behandling og oppfølging fra kiropraktor Kim Orderud. Jeg ble tatt på alvor og følte stor nytte av behandlingen som ble utført. Øvelsene jeg fikk er relevante, og jeg forlot klinikken med en optimisme om at gjør jeg hjemmeleksene mine så kan tilstanden min bedres. Oppfølgingen i etterkant har vært strålende. Kommer garantert til å bruke Ullevål Kiropraktorklinikk igjen.
Kristin Folsland Olsen
Kristin Folsland Olsen
08:34 24 Oct 17
Jeg hadde hatt vondt i knærne når jeg reiste meg opp i et par måneder og jo dypere jeg satt, dess vondere var det å reise seg.Iom jeg er over 60, trodde jeg dette kanskje hadde noe med alderdom å gjøre, men tenkte det var greit å få det bekreftet av en fagperson. Derfor kontaktet jeg Kim, og han fortalte at det mest sannsynlig handler om noe som kan helbredes, og han hadde rett! :-)Etter 5-6 behandlinger og litt øvelser hjemme er smertene omtrent forsvunnet. Litt henger igjen, men det er opp... til meg å jobbe med, vha øvelser jeg har fått av Kim.Jeg er veldig fornøyd, og kan anbefale ham og klinikken på det varmeste.les mer
Kjell Sandberg
Kjell Sandberg
09:44 23 Feb 17
Kim Orderud er en fantastisk kiropraktor. Han er utrolig flink til å hjelpe pasienten med alle årsaker til skade og til å finne bedre måter å takle stress i hverdagslivet. Anbefaler han på det varmeste.
Trine Bariås
Trine Bariås
14:12 28 Dec 16
Superflink!Fikk helt super behandling av Kim. Han forstå helt hva jeg mente når jeg forklarte symptomene mine og klart å få til en veldig forbedring med bare en behandling. Anbefaler veldig!
Erin Haugen
Erin Haugen
09:13 22 Oct 16
Har vært hos Kim med smerter ifm korsryggsmerter, og fått utmerket behandling samt veiledning til hvilke øvelser man kan benytte seg av hjemme. Setter også stor pris på god oppfølging i etterkant av behandling.
Erling T
Erling T
19:04 08 Sep 15
Kim is an excellent chiropractor. After many years of rugby injuries and general neglect of these injuries, I found myself having chronic pain in my back in hips. Kim has not only helped me relieve these injuries but also has got me on the path of proactive recovery.I highly recommend Kim!
Jonathan Bruns
Jonathan Bruns
08:14 12 Aug 15
Jeg har brukt Kim ved et par anledinger på grunn av låsninger i nakke og nummenhet i en hånd. Etter litt knekking og gode råd har jeg plagene forsvunnet. Kan absolutt anbefale en tur innom Ullevål Kiropraktorklinikk, de yter god service og gjør en god jobb.
Jeg var hos Kim med en store ryggsmerter, og fikk veldig god behandling. Etter tre behandlinger var ryggen min fin igjen, og jeg fikk øvelser som har holdt smertene borte siden. Seriøs og dyktig kiropraktor.
Ragnar H
Ragnar H
13:30 05 Aug 15
Kim reddet meg nærmest mirakuløst fra en stiv nakke, veldig bra service!
Eivind A
Eivind A
10:57 05 Aug 15
Jeg har vært hos Kim ved et par anledninger i forbindelse med et jumpers knee samt en låsning jeg har hatt i ryggen. Låsningen ble justert med et par enkle behandlinger og kneet fikk jeg gode tips til hvordan jeg skulle behandle med hjemmetrening. Opplever denne gjengen som engasjerte og serviceminded.
Henrik Killi
Henrik Killi
06:50 04 Aug 15
Alltid raskt og god service når ryggen låser seg. Deres fokus på forebygging har også gjort at jeg opplever mindre smerter. Ved å følge rådene rundt kosthold og bevegelse, trenger jeg bare komme innom av og til =)
Åse-Line Baltzersen
Åse-Line Baltzersen
13:05 22 May 15
Jeg gikk gjennom en fryktelig vond prolaps i årsskiftet 16/17 og greide knapt å fungere i en seks-ukers periode. Kim Orderud ble min reddende engel, behandlet meg nesten daglig, samarbeidet tett med min nåværende fastlege og fulgte meg opp helt til jeg fungerte igjen. Den aller beste opplevelsen jeg jeg har hatt med helsevesenet i mitt liv. Kan ikke anbefale Kim høyt nok!
Thordur Arnason
Thordur Arnason
12:59 12 Feb 21
Jeg har fått rask og bra behandling av Kim. Han har tatt mine ryggproblemer på alvor og har henvist til flere andre spesialister slik at jeg har fått en helhetlig vurdering på kort tid.
Karl Harper
Karl Harper
10:15 16 Dec 18
Har sjeldent følt meg mer ivaretatt og fulgt opp enn av kiropraktor, Kim Orderud, i samarbeid med leger. Flere burde samarbeide på den måten de gjør. Det skaper trygghet for pasienten og stjerner i boken for Ullevål kiropraktorklinikk, som får mine varmeste anbefalinger! Kim Orderud er mer enn en kiropraktor. Han gir den ekstra servicen man kan drømme om og investerer så mye i sine pasienter at du får mer oppfølging enn du trodde du hadde krav på. Han gir hjernet for at du skal få den beste... behandlingen og bli kvitt smertene. Når jeg var langt nede, tok han tak og sørget for å få meg inn til en ryggoperasjon jeg sårt trengte. Det vitner om en mann som har hjertet på riktig sted. Jeg er evig takknemlig for all hjelp og støtte jeg har fått på veien! Charlotteles mer
charlotte sverdrup
charlotte sverdrup
11:11 09 May 18
js_loader

Slik kan strekking av isjiasnerven gi effekt

Det antas at nervemobilisering av isjiasnerven vil kunne påvirke nerven positivt gjennom flere mekanismer:

 • Redusert hevelse av og rundt nerven
 • Normalisering av gjennomstrømming av næringsstoffer i nerven (axoplasmatisk transport)
 • Redusering av oversensitive nerver som vil redusere smerten
 • Økt bevegelse i nerven kan forebygge skade senere
 • I tillegg til at det øker aktiviteten til viktige nerveceller som blir stimulert av bevegelse (8)

Måten nervene kan mobiliseres på klassifiseres gjerne i to forskjellige typer, enten strekkende eller glidende.

Ved strekkende nervemobilisering er målet å forårsake spenn og press på nerven, som gjøres ved at de kroppsdelene som nerven festes på hver side av der nerven er irritert beveges i motsatt retning slik at nerven strekkes. Isjiasnerven som festes i ryggmargen nederst i korsryggen via flere nerverøtter og deretter går helt ned i foten på baksiden av av låret og beinet. For å strekke på isjiasnerven blir det derfor nødvendig å løfte foten strakt opp med bøyd hofte samtidig som overkroppen og hodet bøyes framover. På denne måten blir isjiasnerven strukket gjennom hele sin lengde.

Å strekke nerven på denne måten gjør vi blant annet når vi tester om nerven er irritert. Dette vil da kunne medføre at det reproduserer eller øker smerten ned i beinet. Ved tilfeller av isjias som feks prolaps anbefaler jeg ikke å gjøre denne type øvelse i den første fasen av behandlingen, da det ofte kan gjøre mer vondt enn nytte.

For å utføre en glidende mobilisering av isjiasnerven, vil du bøye benet strakt slik som ved nervestrekken men samtidig bøye rygg og hode bakover, og deretter gjøre motsatt slik at nerven blir dratt fram og tilbake gjennom kanalene den går i.

Siden hevelse av nerven er en veldig viktig faktor ved nerveskader, slik som isjias, og at  en hoven nerve er betydelig mer utsatt for kompresjonsskade, vil den glidende mobiliseringen av nerven sannsynligvis være gunstigere i den tidlige fasen av skaden. (9, 10)

Den glidende mobiliseringen av nerven vil kunne øke dreneringen fra nerven (feks fra hevelsen) og øke gjennomstrømmingen av næringsstoffer i nerven. Glidningsmobilisering av nerven vil også kunne forebygge økt trykk i nerven fra hevelse som potensielt kan komprimere og skade nervefibrene ytterligere.

I den kroniske fasen ved nerveskader, og spesielt i tilfeller der det har vært nødvendig med kirurgi, er det ikke uvanlig at dannelse av bindevev og arrvev i og rundt nerven bidrar til å redusere bevegelsen til nerven. Siden strekkmobilisering kan være mer risikofylt for nerven i forhold til at det øker presset i nerven, vil det være veldig viktig å ha kontroll på eventuelle symptomendringer ved gjennomføring av mobiliseringen for at det skal bli optimal belastning. Dette bør gjøres sammen med behandler med god erfaring på dette.

En skadet og irritert nerve blir ofte oversensitiv slik at smerten inntreffer tidligere enn hva som ellers er normalt. Det virker som at bevegelse av nerven, enten glidende eller strekkende,  like opp til der smerten inntreffer, kan bidra til å redusere denne oversensitiviteten av nerven. Derfor er denne type guidede øvelser viktig for å raskere bli bra fra nervesmerter.

En studie publisert i 2019 viste at pasienter med isjiassmerter pågrunn av prolaps i ryggen ville kunne oppleve mindre nervesmerter i benet  og mekanisk sensitivitet ved å utføre nervemobiliseringsøvelser. (11)

Slik utfører du de to forskjellige strekkøvelsene for nerven

Nerveglidning i tidlig fase

 • Sitt på en stol eller en benk slik med føttene ned i bakken og hendene på lårene
 • Synk sammen i ryggen og la hodet synke ned forover
 • Rett ut kneet på den vonde siden samtidig som du bøyer hodet bakover og ser opp i taket
 • Deretter senker du kneet igjen samtidig som du slipper hodet forsiktig helt ned igjen
 • Gjenta dette sakte 10 ganger, 3 ganger om dagen.

Nervestrekk i den senere oppfølgingsfasen

 • Sitt på samme måte på en stol eller benk med bena ned og hendene på låret.
 • Synk sammen i ryggen og slipp hodet ned
 • Rett ut kneet forsiktig på den vonde siden men ikke lenger enn rett før du begynner å kjenne smerter i sete/lår
 • Deretter senkes hodet forsiktig framover

Denne mobiliseringen skal gjøres forsiktig og gradvis og vi anbefaler følgende tre steg

 1. Strekk forsiktig ut kneet til du kjenner smerten i benet
 2. Deretter senkes kneet til det smerten ikke kjennes lenger og deretter bøyes ankelen opp mot hodet innenfor smertefri sone
 3. La hodet synke forsiktig ned slik at nerven blir strukket i hele lengden

Konklusjon

Funksjonen til de perifere nervene, nervene som går ut fra ryggmargen, blir endret når det det er irritasjon langs nerven. Manøvre som påfører gradvis mekanisk belastning ser ut til å være fordelaktig for å øke tilhelingen av nerven. Overdreven mekanisk belastning på nerven kan gjøre vondt verre, men god og tilpasset oppfølging forhindrer dette.

Helt fantastisk god hjelp og behandling hver eneste gang. Nesten så jeg savner å få litt vondt i ryggen igjen, for nå er det lenge siden sist.
Harald Tandberg
Harald Tandberg
10:46 03 Apr 21
Har gått igjennom flere perioder med vond rygg og prolaps. Kim har hjulpet meg på alle mulige måter og hatt tett oppfølging av meg helt utenom hva man kan forvente. Kim bryr seg virkelig om sine pasienter og er veldig dyktig og kunnskapsrik! Min beste pasientopplevelse noensinne.
Lena Thorsmæhlum
Lena Thorsmæhlum
10:59 15 Feb 21
Veldig gode råd og service hos Kim for tips til behandling og behandlingsmåte. Han viser god service og mye kompetanse innenfor sine særfelt. Anbefales veldig! Trygve
Trygve Ryslett
Trygve Ryslett
13:06 27 Nov 20
Jeg gikk gjennom en fryktelig vond prolaps i årsskiftet 16/17 og greide knapt å fungere i en seks-ukers periode. Kim Orderud ble min reddende engel, behandlet meg nesten daglig, samarbeidet tett med min nåværende fastlege og fulgte meg opp helt til jeg fungerte igjen. Den aller beste opplevelsen jeg jeg har hatt med helsevesenet i mitt liv. Kan ikke anbefale Kim høyt nok!
Thordur Arnason
Thordur Arnason
13:09 12 Feb 21
Topp behandling fra kiropraktor-Kim. Glad det ikke var en trigger happy kiropraktor av den "gamle skolen" som kastet seg over meg og knakk løs i vildens sky jeg benyttet. Da hadde det gått skikkelig galt antageligvis. Godt samarbeid med legekontoret i samme lokaler, gjorde at jeg ble videresendt til rette instans (CT på UiO) for ytterligere utredning. Omstendelig og god utredning allerede på benken til Kim gjorde at dette fikk en bra utgang.
Magnus Flaaten
Magnus Flaaten
20:09 03 Sep 18
Kim Orderud anbefaler jeg på det varmeste.Veldig dyktig- og glad jeg har han når ryggen krangler.
Anne Mangseth
Anne Mangseth
15:54 22 Oct 18
Er svært fornøyd med den gode hjelpen og behandlingen jeg har fått av nakkesmertene etter en sykkelulykke, og det har vert betryggende at kiropraktorene har et godt tverrfaglig samarbeid med legen ved behov.
Hanne Botnen
Hanne Botnen
08:04 06 Mar 18
Jeg er svært fornøyd med behandling og oppfølging fra kiropraktor Kim Orderud. Jeg ble tatt på alvor og følte stor nytte av behandlingen som ble utført. Øvelsene jeg fikk er relevante, og jeg forlot klinikken med en optimisme om at gjør jeg hjemmeleksene mine så kan tilstanden min bedres. Oppfølgingen i etterkant har vært strålende. Kommer garantert til å bruke Ullevål Kiropraktorklinikk igjen.
Kristin Folsland Olsen
Kristin Folsland Olsen
08:34 24 Oct 17
Jeg hadde hatt vondt i knærne når jeg reiste meg opp i et par måneder og jo dypere jeg satt, dess vondere var det å reise seg.Iom jeg er over 60, trodde jeg dette kanskje hadde noe med alderdom å gjøre, men tenkte det var greit å få det bekreftet av en fagperson. Derfor kontaktet jeg Kim, og han fortalte at det mest sannsynlig handler om noe som kan helbredes, og han hadde rett! :-)Etter 5-6 behandlinger og litt øvelser hjemme er smertene omtrent forsvunnet. Litt henger igjen, men det er opp... til meg å jobbe med, vha øvelser jeg har fått av Kim.Jeg er veldig fornøyd, og kan anbefale ham og klinikken på det varmeste.les mer
Kjell Sandberg
Kjell Sandberg
09:44 23 Feb 17
Kim Orderud er en fantastisk kiropraktor. Han er utrolig flink til å hjelpe pasienten med alle årsaker til skade og til å finne bedre måter å takle stress i hverdagslivet. Anbefaler han på det varmeste.
Trine Bariås
Trine Bariås
14:12 28 Dec 16
Superflink!Fikk helt super behandling av Kim. Han forstå helt hva jeg mente når jeg forklarte symptomene mine og klart å få til en veldig forbedring med bare en behandling. Anbefaler veldig!
Erin Haugen
Erin Haugen
09:13 22 Oct 16
Har vært hos Kim med smerter ifm korsryggsmerter, og fått utmerket behandling samt veiledning til hvilke øvelser man kan benytte seg av hjemme. Setter også stor pris på god oppfølging i etterkant av behandling.
Erling T
Erling T
19:04 08 Sep 15
Kim is an excellent chiropractor. After many years of rugby injuries and general neglect of these injuries, I found myself having chronic pain in my back in hips. Kim has not only helped me relieve these injuries but also has got me on the path of proactive recovery.I highly recommend Kim!
Jonathan Bruns
Jonathan Bruns
08:14 12 Aug 15
Jeg har brukt Kim ved et par anledinger på grunn av låsninger i nakke og nummenhet i en hånd. Etter litt knekking og gode råd har jeg plagene forsvunnet. Kan absolutt anbefale en tur innom Ullevål Kiropraktorklinikk, de yter god service og gjør en god jobb.
Jeg var hos Kim med en store ryggsmerter, og fikk veldig god behandling. Etter tre behandlinger var ryggen min fin igjen, og jeg fikk øvelser som har holdt smertene borte siden. Seriøs og dyktig kiropraktor.
Ragnar H
Ragnar H
13:30 05 Aug 15
Kim reddet meg nærmest mirakuløst fra en stiv nakke, veldig bra service!
Eivind A
Eivind A
10:57 05 Aug 15
Jeg har vært hos Kim ved et par anledninger i forbindelse med et jumpers knee samt en låsning jeg har hatt i ryggen. Låsningen ble justert med et par enkle behandlinger og kneet fikk jeg gode tips til hvordan jeg skulle behandle med hjemmetrening. Opplever denne gjengen som engasjerte og serviceminded.
Henrik Killi
Henrik Killi
06:50 04 Aug 15
Alltid raskt og god service når ryggen låser seg. Deres fokus på forebygging har også gjort at jeg opplever mindre smerter. Ved å følge rådene rundt kosthold og bevegelse, trenger jeg bare komme innom av og til =)
Åse-Line Baltzersen
Åse-Line Baltzersen
13:05 22 May 15
Jeg gikk gjennom en fryktelig vond prolaps i årsskiftet 16/17 og greide knapt å fungere i en seks-ukers periode. Kim Orderud ble min reddende engel, behandlet meg nesten daglig, samarbeidet tett med min nåværende fastlege og fulgte meg opp helt til jeg fungerte igjen. Den aller beste opplevelsen jeg jeg har hatt med helsevesenet i mitt liv. Kan ikke anbefale Kim høyt nok!
Thordur Arnason
Thordur Arnason
12:59 12 Feb 21
Jeg har fått rask og bra behandling av Kim. Han har tatt mine ryggproblemer på alvor og har henvist til flere andre spesialister slik at jeg har fått en helhetlig vurdering på kort tid.
Karl Harper
Karl Harper
10:15 16 Dec 18
Har sjeldent følt meg mer ivaretatt og fulgt opp enn av kiropraktor, Kim Orderud, i samarbeid med leger. Flere burde samarbeide på den måten de gjør. Det skaper trygghet for pasienten og stjerner i boken for Ullevål kiropraktorklinikk, som får mine varmeste anbefalinger! Kim Orderud er mer enn en kiropraktor. Han gir den ekstra servicen man kan drømme om og investerer så mye i sine pasienter at du får mer oppfølging enn du trodde du hadde krav på. Han gir hjernet for at du skal få den beste... behandlingen og bli kvitt smertene. Når jeg var langt nede, tok han tak og sørget for å få meg inn til en ryggoperasjon jeg sårt trengte. Det vitner om en mann som har hjertet på riktig sted. Jeg er evig takknemlig for all hjelp og støtte jeg har fått på veien! Charlotteles mer
charlotte sverdrup
charlotte sverdrup
11:11 09 May 18
js_loader

Har du spørsmål til artikkelen eller lurer på om vi kan hjelpe deg? Ta kontakt med oss ved å trykke på knappen nedenfor, så svarer vi deg så fort vi har mulighet.  Har du spørsmål til artikkelen eller lurer på om vi kan hjelpe deg? Ta kontakt med oss ved å trykke på knappen nedenfor, så svarer vi deg så fort vi har mulighet.

  Kontakt oss

  Kim behandler smerter i nakke og rygg. Han har fordypet seg i isjias og prolaps. Kim er kiropraktor ved Ullevål Hageby Legesenter, i tillegg til å studere til master i nevrologi på Bournemouth University.

  Vi bruker informasjonskapsler

  Våre nettsider benytter cookies. Dersom cookien ikke er nødvendig for at nettsiden vår skal fungere, vil den ikke lagres på din enhet med mindre du samtykker til dette.

  Dine innstillinger for informasjonskapsler

  Disse informasjonskapslene er nødvendig for nettsidens grunnleggende funksjoner og vil derfor alltid være aktivert. Dette inkluderer informasjonskapsler som gjør at du blir husket når du besøker nettsiden innenfor én enkelt økt eller, hvis du ber om det, fra økt til økt. Disse informasjonskapslene muliggjør gjennomføring av aktiviteter og handlinger på nettstedet som du ønsker å gjennomføre, som for eksempel handlevogn- og betalingsprosessen. I tillegg har informasjonskapslene funksjoner i tilknytning til ivaretakelse av nettstedets sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Informasjonskapsler på sosiale medier gir deg mulighet for å koble deg til det sosiale nettverket ditt og dele innhold fra nettstedet vårt via sosiale medier. Informasjonskapsler på annonser (fra tredjeparter) samler informasjon som bidrar til at vi kan tilpasse annonseringen bedre i forhold til dine interesser, både innenfor og utenfor dette nettstedet. I noen tilfeller kan disse informasjonskapslene innebære behandling av dine personopplysninger. Hvis du vil ha mer informasjon om denne behandlingen av personopplysninger, kan du se våre Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Dersom du deaktiverer disse informasjonskapslene, kan det medføre at du ser annonser som ikke er like relevante for deg, eller at det ikke er mulig å koble til like effektivt med Facebook, Google eller andre nettverk, og/eller at du ikke får delt innhold på sosiale medier.