Mor og barn

Les mer

Behandling under graviditetHer på Ullevål Kiropraktorklinikk har vi lang erfaring med behandling av mor og barn i alle aldre. Vi har god erfaring med behandling av spedbarn med diverse plager blant annet kolikksymptomer. Kiropraktisk behandling av mor under graviditet er en trygt, effektivt og et godt alternativ til medikamentell behandling.

Under graviditeten skjer det store forandringer med kroppen på ganske kort tid. Tyngdepunktet endres, vekten øker og magemusklene strekkes. Iblant rekker ikke kroppen å tilpasse seg disse forandringene og smerter oppstår. Rygg- og bekkensmerter, smerter mellom skulderbladene, stiv nakke og hodepine er de vanligste plagene. Kiropraktisk behandling er en trygg, effektiv og medikamentfri behandling under graviditeten. Vi kan også hjelpe deg med råd angående generell trening under svangerskapet og bekkenbunnstrening.

Etter graviditeten kan det ta litt tid før kroppen er tilbake til normalen, men i løpet av det første året vil det meste ha stabilisert seg helt og kroppen vil vanligvis føles som den pleier. For noen så kan det være en del ubehag de første ukene etter fødselen, og det kan være fordelaktig med en undersøkelse hos kiropraktor i denne tiden hvis du er veldig plaget. Andre ønsker å vente litt lengre før de tar en sjekk etter fødselen. Uvante stillinger som bæring og amming kan gi en del plager i nakke og skuldre, vi kan hjelpe deg med råd og behandling for dette.

Spedbarn kan også være utsatt for visse plager etter fødsel, spesielt ved styrtfødsel, seteleie, bruk av tang eller vakuum. Mange ønsker å få undersøkt babyen etter fødsel selv om de ikke har merket noen symptomer på at noe er galt, dette er også helt i orden. Vi behandler kun dersom vi finner noe relevant vi mener kan skape plager senere, men uansett gjør vi alltid en grundig undersøkelse først.

Blant annet behandler vi diverse spedbarnsplager, kolikk, bekkenløsning, diverse muskel- og skjelettplager under graviditet.

Ta kontakt med oss på 21046460 dersom du ønsker en vurdering og eventuelt behandling av dine plager eller en undersøkelse av din baby. Vi kan også henvise dere videre til fysioterapeut eller spesialist, dersom det skulle være nødvendig.