Behandling av spedbarn

Les mer

Behandling av spedbarn bekken

Fødselen er en stor påkjenning for kroppen, både for mor og den lille. Vanligvis medfører ikke dette noen problemer i etterkant, men selv en normal fødsel kan ha stor virkning på babyen. Styrtfødsler (veldig rask fødsel), seteleie, bruk av tang eller vakuum, eller dersom babyen har ligget trangt i livmoren kan øke sjansen for muskel- og skjelettplager hos babyen.

I noen tilfeller kan dette gi symptomer som er merkbare kort tid etter fødselen, andre ganger kan det ta lengre tid før disse vises. Utrøstelig gråt, kolikk og vansker med å snu på hodet er de mest kjente symptomene som kiropraktorbehandling kan hjelpe med. Ammeproblemer, nedsatt sugerefleks, luftsmerter, vansker med å snu seg, misnøye i ryggleie og mageleie er andre tilstander. Ofte skyldes dette feilfunksjoner i nakke og rygg hos babyen, og det er dette kiropraktoren behandler.

Babyer og barn som er plaget av smerter vil være mindre aktive og dette kan på sikt føre til at de henger bak i den nevrologiske utviklingen helt frem til 8-års alder. Vansker med å se til begge sider kan føre til ensidig ignorering av arm og ben på den siden babyen ikke ser. Tidlig undersøkelse og eventuell behandling hos kiropraktor kan forebygge mot dette.

Kiropraktisk behandling av spedbarn

Kiropraktisk behandling av spedbarn utføres svært skånsomt og er trygt for babyen. De vanligste bivirkningene av kiropraktisk behandling av spedbarn er mindre gråt og økt søvn, av negative bivirkninger er en forbigående økt irritasjon i inntil 24 timer vanligst. Ved behandling av spedbarn bruker kiropraktoren lette trykk (ikke hardere enn man komfortabelt kan trykke på sitt eget øyeeple) og lette tøyninger. Vi gir også råd om stillinger, mageleie og eventuelle øvelser dere skal gjennomføre hjemme.

Behandling av spedbarn

Kiropraktoren din kan henvise til barnelege eller fysioterapeut dersom det skulle være nødvendig. I noen svært sjeldne tilfeller vil vi rekvirere røntgen eller MR undersøkelse. Vanligvis blir babyen svært raskt bra og det er ofte ikke nødvendig med mer enn 4-6 behandlinger.

På Ullevål Kiropraktorklinikk har kiropraktor Therese Aarsæther utdannet seg til å kunne behandle spedbarn.

Ring oss på 21046460 dersom du ønsker behandling av din baby eller har noen spørsmål vedrørende dette.

 

 

Referanser: Cochrane Reviews

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.