Behandling av spedbarn

Les mer

Behandling av spedbarn bekken

Fødselen er en stor påkjenning for kroppen, både for mor og den lille. Vanligvis medfører ikke dette noen problemer i etterkant, men selv en normal fødsel kan ha stor virkning på babyen. Styrtfødsler (veldig rask fødsel), seteleie, bruk av tang eller vakuum, eller dersom babyen har ligget trangt i livmoren kan øke sjansen for muskel- og skjelettplager hos babyen.

I noen tilfeller kan dette gi symptomer som er merkbare kort tid etter fødselen, andre ganger kan det ta lengre tid før disse vises. Utrøstelig gråt, kolikk og vansker med å snu på hodet er de mest kjente symptomene som kiropraktorbehandling kan hjelpe med. Ammeproblemer, nedsatt sugerefleks, luftsmerter, vansker med å snu seg, misnøye i ryggleie og mageleie er andre tilstander. Ofte skyldes dette feilfunksjoner i nakke og rygg hos babyen, og det er dette kiropraktoren behandler.

Babyer og barn som er plaget av smerter vil være mindre aktive og dette kan på sikt føre til at de henger bak i den nevrologiske utviklingen helt frem til 8-års alder. Vansker med å se til begge sider kan føre til ensidig ignorering av arm og ben på den siden babyen ikke ser. Tidlig undersøkelse og eventuell behandling hos kiropraktor kan forebygge mot dette.

Kiropraktisk behandling av spedbarn

Kiropraktisk behandling av spedbarn utføres svært skånsomt og er trygt for babyen. De vanligste bivirkningene av kiropraktisk behandling av spedbarn er mindre gråt og økt søvn, av negative bivirkninger er en forbigående økt irritasjon i inntil 24 timer vanligst. Ved behandling av spedbarn bruker kiropraktoren lette trykk (ikke hardere enn man komfortabelt kan trykke på sitt eget øyeeple) og lette tøyninger. Vi gir også råd om stillinger, mageleie og eventuelle øvelser dere skal gjennomføre hjemme.

Behandling av spedbarn

Kiropraktoren din kan henvise til barnelege eller fysioterapeut dersom det skulle være nødvendig. I noen svært sjeldne tilfeller vil vi rekvirere røntgen eller MR undersøkelse. Vanligvis blir babyen svært raskt bra og det er ofte ikke nødvendig med mer enn 4-6 behandlinger.

På Ullevål Kiropraktorklinikk har kiropraktor Therese Aarsæther utdannet seg til å kunne behandle spedbarn.

Ring oss på 21046460 dersom du ønsker behandling av din baby eller har noen spørsmål vedrørende dette.

 

 

Referanser: Cochrane Reviews

Innstilling for informasjonskapsler

Nettstedet spør om du godtar informasjonskapsler for at nettsiden skal lastes og fungere raskere, samt informasjonskapsler til bruk mtp sosiale medier og annonsering. Informasjonskapsler for sosiale medier og annonsering fra tredjeparter brukes for å tilby deg funksjoner på sosiale medier og tilpassede annonser. Ønsker du mer informasjon eller vil du endre innstillingene dine, trykk på knappen ”Mer informasjon” eller gå til ”Innstillinger for informasjonskapsler” nederst på nettsiden. Mer informasjon om informasjonskapsler og personvern, finner du under Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du disse informasjonskapslene og den involverte behandlingen av dine personopplysninger?

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er nødvendig for nettsidens grunnleggende funksjoner og vil derfor alltid være aktivert. Dette inkluderer informasjonskapsler som gjør at du blir husket når du besøker nettsiden innenfor én enkelt økt eller, hvis du ber om det, fra økt til økt. Disse informasjonskapslene muliggjør gjennomføring av aktiviteter og handlinger på nettstedet som du ønsker å gjennomføre, som for eksempel handlevogn- og betalingsprosessen. I tillegg har informasjonskapslene funksjoner i tilknytning til ivaretakelse av nettstedets sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler.

Informasjonskapsler på sosiale medier gir deg mulighet for å koble deg til det sosiale nettverket ditt og dele innhold fra nettstedet vårt via sosiale medier. Informasjonskapsler på annonser (fra tredjeparter) samler informasjon som bidrar til at vi kan tilpasse annonseringen bedre i forhold til dine interesser, både innenfor og utenfor dette nettstedet. I noen tilfeller kan disse informasjonskapslene innebære behandling av dine personopplysninger. Hvis du vil ha mer informasjon om denne behandlingen av personopplysninger, kan du se våre Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Dersom du deaktiverer disse informasjonskapslene, kan det medføre at du ser annonser som ikke er like relevante for deg, eller at det ikke er mulig å koble til like effektivt med Facebook, Google eller andre nettverk, og/eller at du ikke får delt innhold på sosiale medier.