Behandling under graviditet

Les mer

Behandling under graviditet

Kroppen gjennomgår store forandringer gjennom svangerskapet som en følge av den voksende magen og de hormonelle forandringene som klargjør kroppen for fødsel. Vanlige endringer er at svaien i korsryggen øker samtidig som at krummingen i brystryggen øker, vekten øker og magemusklene blir lengre. Disse forandringene er med på å gjøre deg mer utsatt for muskel-og skjelettplager under graviditeten. Omtrentlig 50% av gravide kvinner vil oppleve muskel-og skjelettplager under svangerskapet. Disse plagene er helt ufarlige, men kan være svært plagsomme.

De vanligste problemene som oppstår i svangerskapet er:

  • Rygg- og bekkensmerter
  • Bekkenløsning og bekkenlåsning
  • Smerter mellom skulderbladene
  • Smerter i brystkassen
  • Nakke- og skuldersmerter
  • Hodepine og migrene
  • Smerter i håndledd eller ankler

Det er generelt anbefalt at gravide holder seg helt unna smertestillende tabletter under svangerskapet, men paracetamol er å foretrekke dersom du føler at du må ta smertestillende.

Her på Ullevål Kiropraktorklinikk kan vi tilby medikamentfri behandling som kan lindre dine plager. Behandlingsteknikkene blir tilpasset deg og hvor langt du er kommet i svangerskapet, og er trygg både for deg og den lille. Teknikker som ofte brukes under graviditeten er bla skånsom leddkorrigering, triggerpunktbehandling og bindevevsmassasje. Vi har også et godt samarbeid med både muskelterapeut og akupunktør på klinikken som vi ofte henviser til for behandling under graviditeten.

Kiropraktisk behandling under graviditet

behandling av gravide

Kiropraktisk behandling under graviditet er en trygg og effektiv måte å redusere smerter på, og har dessuten blitt satt i sammenheng med en enklere fødsel med færre komplikasjoner og kortere fødetid. Vi anbefaler at du får en undersøkelse av korsrygg og bekken i løpet av de siste ukene før fødsel, slik at kroppen din kan prestere optimalt under selve fødselen. Under fødselen skal selve bekkenet utvide seg for å gi plass til babyen, det er da en stor fordel at bekkenet og korsryggen fungerer optimalt. Teknikkene vi bruker er trygge og tilpasset den gravide kroppen, så du kan komme til oss helt frem til termin eller selve fødselen er igang. Kiropraktor Therese Aarsæther på Ullevål Kiropraktorklinikk har tatt videreutdanning i å behandle kvinner under graviditeten.

Ring oss på 21046460 dersom du ønsker kiropraktisk behandling under din graviditet eller har noen spørsmål vedrørende dette.

 

 

Referanser: Cochrane Reviews, Cochrane Reviews, PubMed, PubMed