Innleggssåler

Les mer

Innleggsåler barfot i sanden

Når du beveger deg i dagliglivet er hele tyngden på føttene, dermed kan feilstillinger i føttene eller sko som ikke er tilpasset aktiviteten du driver med føre til smerter i føttene, knær, hofter og/eller rygg.

Når du kommer inn for en fotundersøkelse og vurdering for innleggssåler, vil vi gjøre en grundig klinisk utredning for å kartlegge om dine problemer stammer fra føttene eller feilaktig gange.

Svært mange kan ha smerter i knær, hofter og rygg uten å ane at det kan komme fra føttene. Opptil 70-80% av befolkningen har utviklet feilstilling i føttene. Feilstillingen kan 'forplante' seg slik at ledd, leddbånd og muskulatur, i knær, hofter og rygg belastes ugunstig over tid. Dette kan resultere i smerter og belastningsskader. Alle kan påvirkes av slike feilstillinger fra unge til gamle, og fra toppidrettsutøvere til sofaslitere.

Vasyli såler vil i kombinasjon med kiropraktisk leddkorrigering føre til et normalt og naturlig bevegelsesmønster, redusere smerter og forebygge mot fremtidige plager. Innleggsåler brukes ofte i behandling av smerter i foten, idrettsskader og lumbago.

Kan innleggsåler hjelpe for dine plager?

  • Har du stadig tilbakevendende smerter/plager i muskler eller ledd?
  • Får du smerter i føttene eller andre steder i kroppen av å stå mye?
  • Får du smerter av å gå eller løpe?
  • Har du synlige fotproblemer?
  • Har du benlengdeforskjell?
  • Slites skoene dine forskjellige?
  • Er føttene dine såre om morgenen?

Dersom du kan svare ja på ett eller flere av spørsmålene ovenfor anbefaler vi at du får undersøkt og vurdert føttene dine, da dette tyder på at du kanskje bør ha innleggssåler.

Innleggssåler

Her på Ullevål Kiropraktorklinikk har vi lang erfaring med bruk og tilpasning av innleggsåler i kombinasjon med andre behandlingsteknikker. For å vurdere om du trenger innleggssåler vil vi utføre en grundig funksjonsundersøkelse av føtter, knær, hofte og bekken, fotstillingen vil bli vurdert og eventuell annen behandling igangsatt. Ofte vil det være nødvendig at vu utfører leddkorrigering og annen manuell behandling, i tillegg til at du gjør hjemmeøvelser for best resultat.

Studier viser at treningsøvelser er en veldig viktig del i behandlingen slik at du på lang sikt ikke skal være plaget med fotsmerter. Du vil derfor også få et eget treningsprogram som er skreddersydd for din fotplage.

Ring oss på 21046460 dersom du ønsker en vurdering for innleggsåler eller om du har noen spørsmål vedrørende tilpasning av slike såler.

 

 

Referanser: Cochrane Reviews, Cochrane Reviews