Behandling av frozen shoulder og skuldersmerter

Les mer

Behandling av frozen shoulder

Skuldersmerter er et vanlig problem og kan ha mange forskjellige årsaker som vi kan undersøke, diagnostisere og behandle. Dersom skulderen er smertefull og ikke ha normal bevegelighet, kan dette medføre feilbelastning og smerter i nakke, brystrygg og arm. Frossen skulder kan oppstå akutt eller komme snikende over en lengre periode, første tegn er redusert bevegelighet når man prøve å løfte armen ut til siden. Vanlig forløp videre er at skulderen først blir smertefull og stiv, og deretter stivner skulderen delvis eller helt. Andre skuldersmerter kan også være utløst av en akutt skade eller feilfunksjon over tid. Spesielt utbredt er dette blant kontorister der ofte ensidig arbeidsstilling med armene litt ut og frem fra kroppen gir høy belastning på skuldrene.

Vanlige symptomer
Vanlige symptomer er smerte i eller rett nedenfor skulderleddet, utstrålende smerter i arm eller nakke, vanskeligheter med å løfte armen, smerter ved å ta av/på jakke eller liknende og verkende smerte i skulderen om nettene.

Behandling av frozen shoulder og andre skuldersmerter hos Ullevålkiropraktorklinikk

Den første og viktigste oppgaven vår er å finne årsaken til dine skuldersmerter. Du vil få en grundig undersøkelse slik at det vil være mulig å diagnostisere og finne området smerten kommer fra. Når riktig diagnose er satt, vil du få målrettet behandling for dette problemet. I noen tilfeller vil det være nødvendig med henvisning til røntgen, MR eller spesialist, dette vil din kiropraktor rekvirere.

behandling av frozen shoulder hos kiropraktor

Vår behandling av frozen shoulder og andre skuldersmerter vil ofte innebære leddkorrigering, triggerpunktbehandling, dry needling og øvelser. Målet er da å øke bevegeligheten og redusere smertene, slik at du kan bli smertefri og få tilbake full funksjon i skulderen. I de aller fleste tilfeller vil det være nødvendig at du gjør et treningsprogram for bli kvitt plagene dine og hindre tilbakefall. Dersom du har frossen skulder er styrketrening ikke anbefalt før bevegeligheten din er tilbake til ca 75% av normalen. Men vi kan veilede deg gjennom enkle mobiliseringsøvelser som kan fremskynde denne prossessen.

Hos Ullevål Kiropraktorklinikk er vi nøye med å tenke helhetlig, derfor ser vi på flere mulige årsaker som kan øke betennelse i kroppen. Både stress og kosthold kan spille en viktig rolle i å øke betennelser i kroppen, derfor vil vi også være behjelpelig med å veilede deg til et kosthold som reduserer betennelse i kroppen.

Vi har også et godt samarbeid med både muskelterapeut og akupunktør på klinikken som vi ofte henviser til for behandling av frozen shoulder. Alle våre kiropraktorer er utdannet i å behandle frozen shoulder og andre skuldersmerter.

Ring 21046460 hvis du trenger behandling av frozen shoulder eller andre årsaker til skuldersmerter.

 

 

Referanser: Cochrane Reviews,  Cochrane Reviews,

 

 

Vi bruker informasjonskapsler

Våre nettsider benytter cookies. Dersom cookien ikke er nødvendig for at nettsiden vår skal fungere, vil den ikke lagres på din enhet med mindre du samtykker til dette.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er nødvendig for nettsidens grunnleggende funksjoner og vil derfor alltid være aktivert. Dette inkluderer informasjonskapsler som gjør at du blir husket når du besøker nettsiden innenfor én enkelt økt eller, hvis du ber om det, fra økt til økt. Disse informasjonskapslene muliggjør gjennomføring av aktiviteter og handlinger på nettstedet som du ønsker å gjennomføre, som for eksempel handlevogn- og betalingsprosessen. I tillegg har informasjonskapslene funksjoner i tilknytning til ivaretakelse av nettstedets sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Informasjonskapsler på sosiale medier gir deg mulighet for å koble deg til det sosiale nettverket ditt og dele innhold fra nettstedet vårt via sosiale medier. Informasjonskapsler på annonser (fra tredjeparter) samler informasjon som bidrar til at vi kan tilpasse annonseringen bedre i forhold til dine interesser, både innenfor og utenfor dette nettstedet. I noen tilfeller kan disse informasjonskapslene innebære behandling av dine personopplysninger. Hvis du vil ha mer informasjon om denne behandlingen av personopplysninger, kan du se våre Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Dersom du deaktiverer disse informasjonskapslene, kan det medføre at du ser annonser som ikke er like relevante for deg, eller at det ikke er mulig å koble til like effektivt med Facebook, Google eller andre nettverk, og/eller at du ikke får delt innhold på sosiale medier.