Deilig blåbærsmoothie

3.7/5 (3)

kiropraktor

blåbærsmoothieAlle som er opptatt av helse vet at blåbær er noe av det sunneste vi har i Norge. Visste du at blåbær kan hjelpe deg med å dempe betennelse og senke aldringen? Ved å drikke en blåbærsmoothie med et par never av disse superbærene daglig, er du godt på vei til en sunnere hverdag. Prøv denne deilige smoothieoppskriften når du vil ha noe godt og sunt.

På samme måte som at sjokolade virker smertelindrende og betennelsesdempende, virker blåbær på tilsvarende måte (1, 2, 3, 4).  Blåbær inneholder masse forskjellige næringstoffer, og det er de sterke naturlige fargestoffene antocyaner som trolig gir den store helsegevinsten i dette bæret.

Blåbær er proppfull av antioksidanter og andre næringstoffer som gjør kroppen vår godt. Studier har vist at blåbær kan beskytte mot skader på vårt DNA (5, 6, 7) noe som potensielt kan være med på å senke aldringsprosesser i kroppen.

Gratis ebok: Last ned ebok med sunne desserter med deilige oppskrifter på desserter du kan nyte med god samvittighet.

For meg er blåbær både næringsrikt og supergodt, men også en god unnskyldning for å komme meg ut på tur i skogen. Hvert år pleier jeg å ta med bærplukkeren og noen spann for å plukke disse næringsrike bærene. Det å komme ut i skogen og se at det bugner med blåbær innover skogen som et blått hav, og samtidig høre på stillheten i skogen er en av mine favorittmetoder for å redusere stress. Dessuten er det kjempedeilig å legge seg ned i lynget og bare slappe helt av etter å ha plukket noen liter blåbær.

blåbær

Denne blåbærsmoothien lager jeg gjerne til frokost eller når jeg vil ha noe godt. Jeg pleier å ha i hjemmelaget kefir så får jeg både i meg sunne bakterier (som er godt for magen) og jod som som er viktig for oss kvinner. I tillegg har jeg også i litt ekstra sunne fettsyrer som gjør at jeg holder meg mett i flere timer uten å få lavt blodsukker (og dårlig humør).

Oppskrift på blåbærsmoothie:

  • 1/2 liter kefir eller annen væske (jeg bruker hjemmelaget kefir)
  • 2-3 never frosne blåbær
  • 2 eggeplommer
  • 1 spiseskje kokosolje
  • 1 spiseskje fersk omega 3 (jeg bruker Omega Cure)

Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til det noen sekunder til det får en fin konsistens. Hvis du vil, kan du godt ha i noen andre frosne bær i tillegg og kanskje et lite dryss med vaniljepulver for å få en litt søtere smak. Vipps, så har du en deilig blåbærsmoothie som er en sikker vinner hos både store og små.

Hvis det er ekstra varmt i været kan du gjerne ha oppi mer frosne blåbær (eller bruke mindre væske), slik at du får en deilig blåbærsorbet istedet. Du kan også helle røren i isformer så har du supersunne ispinner med blåbærsmak etter noen timer i fryseren.

is av blåbærsmoothie

Gratis ebok: Last ned ebok med sunne desserter og få med flere oppskrifter på desserter du kan nyte med god samvittighet.

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en ærlig stjernevurdering

Therese Aarsæther, Kiropraktor MNKF

Therese er kiropraktor ved Ullevål Kiropraktorklinikk og videreutdannet seg i behandling av bekkenløsning, kolikk og spedbarn. Hun utfører også dry-needling behandling. Therese studerer til en mastergrad i ernæring.

0 kommentarer på "Deilig blåbærsmoothie"

Feltet er påkrevd.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.