Behandling av jumpers knee og andre knesmerter

Les mer

behandling av jumpers knee

Jumpers knee er betegnelsen på knesmerter som er forårsaket av en irritasjon i senen om fester kneskjellet til leggen. Tilstanden har fått navnet fordi den vanligvis utløses av trening som innebærer mye hopping som f.eks. basketball, volleyball, håndball eller dansing. Behandling av jumpers knee setter fokus på avlastning, og lett uttøying i den første fasen i tillegg til manuell behandling for å tilrettelegge for best mulig funksjon. Årsaken er ikke kjent, men man mener at sentrale fiber i senen mellom kneskjellet og leggen kan bli avrevet ved mye hopping, disse riftene fører til irritasjon og en lokal betennelse når kroppen prøver å reparere dette. Arrvevet som da dannes er ikke like elastisk som den friske senen en gang var og dette kan føre til gjentakende plager.Nyere forskning tyder på at denne senen kommer i klem under kneskjellet.

Vanlige symptomer
I mange tilfeller med jumpers knee, vil smertene starte etter et enkelt hopp eller en treningsøkt. Smerten lokaliseres til et punkt i senen mellom kneskjellet og leggbenet og kan senere spre seg ut til hele senen og øke i intensitet. Smertene kan også forverres av å sitte stille lenge med kneet bøyd eller ved å gå i trapper.

Kiropraktisk behandling av jumpers knee

behandling av jumpers knee

Din kiropraktor vil i første omgang undersøke deg nøye for at årsaken til dine knesmerter blir funnet. I noen tilfeller vil det være nødvendig at du få henvisning til røntgenundersøkelse eller MR. Etter at de spesifikke undersøkelsene og testene er utført, vil kiropraktoren gi deg en diagnose. Ved behandling av jumpers knee og andre knesmerter vil kiropraktoren bruke teknikker for å gjenopprette kneets og resten av kroppens optimale funksjoner for å redusere betennelse, smerte og øke din generelle helse og livskvalitet. Du vil motta riktig behandling som stort sett innebærer at din kiropraktor bruker sine hender for å oppnå normal funksjon i ledd, muskler, nervesystem og annet bløtvev.

Behandlingsteknikkene som benyttes er spesifikk kiropraktisk leddkorrigering og bevegelse av ledd, utøying av muskler, dry needling, kinesiotape og rehabilitering. Et riktig kosthold med fokus på å redusere betennelse vil også hjelpe deg med å bli kvitt smertene fra jumpers knee raskere. Vi har også et godt samarbeid med både muskelterapeut og akupunktør på klinikken som vi ofte henviser til for behandling av jumpers knee.

Hjemmeøvelser er en veldig viktig del i behandling av jumpers knee for at du på lang sikt ikke skal være plaget med knesmerter. Du vil derfor også få et eget treningsprogram som er skreddersydd for jumpers knee.

Ring oss på 21046460 hvis du trenger behandling for jumpers knee eller bare har noen spørsmål angående dine knesmerter.

 

 

Referanser: Cochrane Reviews