Behandling av hoftesmerter

Les mer

Behandling av hoftesmerter

Det kan være vanskelig å kjenne hvor hoftesmerter stammer fra, ofte kan disse smertene stamme fra låsninger i bekken, korsrygg eller fra selve hoften. Det er en tydelig sammenheng mellom funksjonen i hoftene og i bekkenet. Er bekkenet ditt skjevt og stivt kan du oppleve hoftesmerter. Et stivt bekken er veldig vanlig årsak til smerter og problemer i hoftene, og dette skyldes ofte feilbelastning over tid eller mindre skader og uhell. Hvis bekkenet ikke fungerer optimalt  kan dette resultere i smerter i rygg, lyskeproblemer, hoftesmerter eller ut i bena. Vi har god erfaring med å diagnostisere og behandle hoftesmerter ved Ullevål Kiropraktorklinikk.

Vanlige symptomer
Hoftesmerter kan være lokalisert i lysken, utsiden av hoften, setet eller stråle ned i låret avhengig av underliggende årsak. Ved trokanterbursitt er slimposene på yttersiden av hoften betente, dette gir ofte konstante verkende hoftesmerter og det kan være spesielt vondt å gå opp trapper/bakker, og å reise seg og sette seg ned igjen.

Kiropraktisk behandling av hoftesmerter

behandling av hoftesmerter

Din kiropraktor vil først undersøke deg grundig slik at årsaken til dine hoftesmerter blir funnet. I noen tilfeller vil du få henvisning til røntgenundersøkelse eller MR hvis dette er nødvendig. Etter at de nødvendige undersøkelser og tester er gjort, vil kiropraktoren gi deg en konkret diagnose. Ved behandling av hoftesmerter vil kiropraktoren bruke teknikker for å gjenopprette hoften og kroppens normale funksjon for å redusere betennelse, smerte og øke din generelle helse og livskvalitet. Du vil motta behandling som i hovedsak innebærer at kiropraktoren bruker hendene for å oppnå optimal funksjon i muskler, ledd, nervestystem og annet bløtvev.

Behandlingsteknikker som brukes er spesifikk leddkorrigering og mobilisering av ledd, tøying av muskulatur, dry needling og rehabilitering.

Et godt tilpasset kosthold med fokus på å redusere betennelse vil også hjelpe deg med å bli kvitt hoftesmertene dine raskere. Vi har også et godt samarbeid med både muskelterapeut og akupunktør på klinikken som vi ofte henviser til for behandling av hoftesmerter. Alle våre kiropraktorer er utdannet i å diagnosere og behandle hoftesmerter.

 

Ring oss på 21046460 hvis du trenger behandling av hoftesmerter eller hvis du lurer på noe.

 

 

Referanser: Cochrane Reviews, Cochrane Reviews